Nåja

Ja så har vi ätit frukost, druckit glögg och ätit lussebulla. Och förståss det första ljuset i advent! Dax snart för mig att gå ut och göra det jag brukar när det snöar. Sen duscha och kanske om jag hinner (hoppas) titta på lite tv från Stockholm horse show, fast dät är ju även skidor från Kuusamo så vilket blir det...? Ska jobba 4 timmar idag, blir spännande. Kassapass har jag och det är ju nåt år sen sist, plus att det är många år sen jag var kassör på rikt så inga plun sitter.
Blir kul!
Cato hängde som sagt med på jakt igår fast det blev inte så mycket jaga. Hundsäsongen är ju egentligen slut men han hade roligt iaf. Hela hunden var en snöboll till och med ansiktet var det packat snö i. Önskar att D haft kameran med, vilken snuttig syn det måste vart.
Haparanda har löst sig så oron är borta nu!

Puss /Theres

Räser

Snabbt inlägg. Har just lagt ut några grejor på tradera och vips två minuter senare så har jag fått bud på en och sålt en... Det är rekord för mig!!! He kul!
Få se om jag och Sofia ska ut idag. Cato är på jakt men jag kan gå i skogen ändå!

Kram/T

Tihi

Kommer hem efter jobbet, trött som en bäver och tärd så förbannat och vad händer? Jo jag har fått en bukett blommor av min kärlek!!! Tårar kom... Jag älskar dig!

Puss å gonatt /T

Clinic

Är det någon som vill följa mig på dressyr clinic med Kristian von Krusenstierna? I Boden den 1 februari. Biljetten kostar 150kr. Säg till så kan vi boka biljetter fort så det finns kvar!!!

Hejs /T

Men så trevligt

det var!! Hä vart Valdino och Mick följde med också. Skitkul var det, måste upprepas ett flertal gånger till. Absolut. Ska bjuda hem Anna och Mick på glögg snart, han har ju aldrig smakat det så jag kommer att ha kaffepannan nära om det inte faller i smaken.
Riktigt glad är jag för Annas skull, att hon hittat kärleken i livet. Det bara lyser om dig!

Puss /Theres

Jojo

minsann en annan ska då bli bjuden på lunch idag! Vart vill jag gå och äta då? Vilka ställen finns mer än Valdino? Thai garden funkar inte för Anna gillar inte thaimat...
Sen efter lunchen tänkte jag traska på stan lite, mest med siktet mot H&M för dom hade 10% endast idag, passar bra för jag har fått en massa rabattcheckar. Medlemsåret är slut för mig och då blir det fest i Teses plånka! Nu dags för lite seriös städning, då kanske vi kan julpynta på lördag direkt utan att putsa först. Skönt.
Just det jag var så nöjd med mitt blomarrangemang igår. Gillar julplanteringar men gillar inte att ta hand om skiten efteråt. Alltså har jag köpt en amaryllisvas, tre hyacintlökar i kruka och lite grönmossa. (Köpa mossa när jag är i mossa flera timmar om dan mellan vinter och vinter, sjukt) Sen plockade jag upp hyacinterna och spolade av all jord, stoppade ner i vasen och la mossa runt. Skitafint vart det!

Puss /T

Hemma...

Nyss hemkommen från jobb. Trött och tärd men glad för en sak som jag kan berätta om sen. Mest kul för mig och förmodligen varken eller för de flesta andra. Hur som haver blev jag glatt överraskad när jag kom hem och såg gården superglansad. Me happy- kan laga mat och lägga mig på soffan. Ikväll är min enda tvkväll, dvs först bönderna på 4:an och sen Greys på 5:an, super!

Kram alla/ Tesa

mätt

Paltschwiimen jomen nanting

Julklappstips

Till Cato! Han önskar sig en sån här gris, gärna den stora storleken. Denna fick han förra julen och på juldagsmorgon så vaknade vi av ett härligt  grymtande ljud när han låg vid fotändan på sängen och tuggade försiktigt på sin nya favvo. Själ för smeknamnet- Cato grisman.
Puss min älskling!

Klumpen

Känns ganska otaggat idag måste jag säga. Ledig idag med men ingen motivation att göra något speciellt. Kan bero på mycket, inga pengar bla... Hade ju varit kul att gå på stan i lätt snöfall. Skulle nog ha kännts juligt.

Har just tagit itu med nåt som har gnagt i magen ett tag. Ska nämligen till Haparanda på repskap nästa vecka, 2 dagar, och jag har stora problem med det. Först bara att ta sig dit eftersom jag egentligen inte vill köra själv men vill inte åka med nån för dom kanske kör skitdåligt och då blir jag rädd. Sen så måste vi (såklart) samåka och jag känner inte så många = måste ta kontakt med folk jag inte känner. Jag har något av en fobi, telefonskräck!! Värst är det att ringa till dom som kanske vet vem jag är men kanske inte.
Företag går bra att ringa till för då är jag bara en vanlig kund, det är det bästa. Eller bra kompisar.
Jag vet åtminståne En person i min närhet som känner igen sig- Eller hur?!

Har fått nys om en gubbe med traktor så vi ska ta en promenad Cato och jag. Kika in Grålle om han duger. Hoppas det går bra hos örondoktor idag, vill gärna gå ut en sväng om vi hinner. Ring!

P /T

Vaknat

var sådär lagomt trött och ville gärna få en anledning att kliva upp. Så fick jag ett sms och med en gång visste jag vad det handlade om. GRATTIS! Jag visste det, kankse för att jag inte fick svar igår och då var det redan på G. Så nu är jag uppe och ska äta frukost och dricka te, mitt favvo är ju munkte (alltså det med hallon som luktar piggelin, har förstått att det finns flera munkar). Läste J:s blogg för den funka inte igår och så läser jag om himmelriket. Jag vill ju också vinna te, så tävla ni också! Själv önksar jag att jag vinner Lussete eftersom jag inte smakat det och det låter så gott. Fast Jenny som aldrig vinner kanske borde få vinna??

Kram /T

Dagens skörd av Cato


Strumpan är populär som synes!!!

Vinst

Jag blev så glad när jag kollade genom posten och hade fått ett spännande brev. En vinst från tidningen jag prenumererar på, hästtidningen Equipage.  Det var ett nagelvårdskit från Depend, inte illa. Ibland har jag så tur, det kan dimpa ner lite av varje, en gång vann jag ett usb-minne i form av en rosa ahlgrensbil + en massa godispåsar tex. Det är så roligt att få små saker helt oväntat.
Oj nu fastnade jag här, har surfat och kikat runt lite. Väntar på leverans från grand-prix.se, har beställt 2 ridhjälmar den 23/10 och det har inte kommit än trots påtryckningar. Känns lite lamt från företagets sida. Får se om det blir nån fler shopping från dom...
Åter till gästrummet.

Å gud

vad trött jag är... Kände i min ensamhet hur jag hatar snön idag. Och jag är inte ens klar, har kvar en bit bakom bilen, men det kanske får vara ett tag.
Påbörjat ett nytt projekt innomhus istället. Nämligen att fixa gästrummet. Det har varit det rum där allt hamnat men nu får det vara färdihaft med det. Ordning och reda from snart.
Nån som känner nån på klubbgärdet eller nära som skottar med traktor?

Pust... /T

Tillägg

Måste förståss tillägga att det är MOI som har tapetserat,  med lite hjälp och stöd från Anna Atthem. Fonden med magnolia tapeten ser såklart inte alls grölig ut i verkligheten som på bilden

sweet

Ja så var det ny dag igen. Värsta snöovädret har dragit in och jag fryser och bävar för mitt uppdrag. Skotta fram bilen... Det måste nog vara det sämsta med nya huset, nämligen den enorma uppfarten. Nåja det ska nog gå det med!
Gårdagens jobb var ganska trevligt, inte så mycket att göra en söndagkväll på Coopan men det var trevliga arbetskamrater att disskutera med. Sen skjutsade jag hem Annika i snöblåsten, har man bara foppas på fötterna så behöver man få åka.

Jag kan säga med en gång att det blir inget råberg idag, förmodligen inte Pitholm heller men man ska inte säga aldrig. Jenny jobbar till halv ett och Sofia jobbar till nån gång med. Får se hur vädret ser ut om ett par timmar.

Nu tänkte jag visa lite bilder från mitt hem, från inga tapeter till klart. Börjar med vardagsrummet:






Jag är jättenöjd med rummet. Första gången som jag har kunnat göra det som jag vill ha det med möbler, tapeter, färg... Skitkul! Trivs underbart.
Kram /Theres

!

Maten blev god och nu är jag mätt! Cato har också ätit och jag har suttit och laddat upp lite bilder som jag vill dela med mig av. Nedladdningstiden är något bättre än upp hos oss. Det är bara ibland som jag lyckas ladda upp bilder tyvärr. Tänkte att jag ska visa skillnaden mellan Cato spemager nervös och Djaggatai schtoooor aset (ingen av dem är varken nervös eller ett as men ni fattar)

Djagga

Cato

J
enny och Fia har ju sett både Mårre och Djagga i skogen och det är en viss storleksskillnad :=) Fast C springer då ifrån alla så de så!!
Tack för kommentaren Jenny!

Puss /T

Väntar

Sitter nu och väntar på att min lasagne ska bli klar. Om 20 minuter eller så! Kommit hem från pitholm så nu ligger Cato och gnager på tassarna och jag är nöjd och glad. Ska äta, duscha och sen fara och jobba tänkte jag.
Det gick super i skogen med Disse. Blev inte alls som jag och Sofia hade trott, han for bara efter en bit å kom tillbaka sen. Imorron blir det ev. Råberget om S är ledig. Fast annars kanske Jenny vill ändå?

Längtar till jul!

Kram /T

Mys!

Det har snöat inatt,sådär lagomt mycket när skottning är ett måste men inte så jobbigt. Ska ringa Sofaia och lägga en plan. Cato är hemma idag, jag sa ju det(!) fast det berodde på snön inte på trötthet.

Nu: Frukost

Pussokram /Tesa

Vad tänker han på?

Fina fina Cato

Från bildarkivet


Har ni sett så smal........

Duktig vovve

Åsså kliar det

Ojoj

Vilken mysig film det var. P.S I love you, sorglig fast rolig men väldigt sorglig. Det får en att tänka på det jag har och uppskatta det än mer. Satt och tänkte på lite av varje om saker som jag önskar hade vart annorlunda i mitt liv.
Tex önskar jag att mitt självförtroende hade varit bättre förr i tiden när jag tyckte det var så himla kul med en massa sporter (innebandy, volleyboll, basket...). Jag lät bli allt bara för att ingen skulle kunna skratta åt mig när jag var dålig.
Hur ska man kunna bli bra på nåt då?
Önskar att jag hade vågat vara med i vollyboll laget som några klasskompisar startade. Jag fick och dom ville ha med mig men jag vågade inte. Kanske hade jag varit grym idag!! Förmodligen inte men det hör inte till saken. Det viktiga är att försöka.
Ska försöka våga mer framöver.
Fan, varför var det så? Idag vet jag ju att jag duger, jag vet det inte alla dagar men vissa. Nej usch bara. Det värsta är nog att det fanns anledning för mig att känna mig så liten för nu precis som då tycker och tänker folk väldigt mycket. För mycket ibland, kan det inte bara få vara?

Ojoj stackars Tesa, fattar ni nåt av det här gör ni det bra!

Slut med självömkan nu, det som var var och det som kommer kan bara bli bättre! Right?
Sov gott!


kanske kanske inte

Sitter nu och lyssnar på Bring it on på 5an, blev lite less så jag skriver lite istället. Undrar om jag får gå på prommis med Chappe å Disse imorron. Ev ska Daniel fara och jaga med Cato och då är jag utan hund. Men han är säkert trött och vill inte imorron. Det brukar vara skönt att ligga kvar i sängvärmen en ledig dag.
Cato sov med mig hela natten! Utnyttjade möjligheten till max men nu är det slut med det, pappa är hemma igen och då åker han ut ur sovrummet. Låter som att det är jag om är snäll och blödig men så är inte fallet. I vårt hem är det INTE jag som faller för bedjande hundögon, nej nej.
Nu blir det hyrfilm som jag fick låna av Sofia.

Puss /T

Fel

Trött som en bäver

Söta små grisarna!


Just det

kom ju på att jag var till stallet, hade utsläpp och det hände grejor minsann. En häst kröp ur sitt täcke medans jag mockade åt Lillan så när jag kom ut och skulle ge vatten till hästarna så var en häst nästan naken! Täcket låg på marken och alla spännen satt ihop, skumt. Sen så hade Lillan sönder den undre strömtråden så jag fick laga lite. Det var det. Nu är det godnatt!

Ensam

Får sova själv ikväll, fast jag har ju Cato och när pappa är borta då sover C med mig :0) Kom just hem från Soffipropp, ätit tacos med henne och Ubbe och kollat på idol. For hem efter singing bee för att hinna till utröstningen men när jag slog på tv:n var det precis över så jag måste kolla på idolsajten ist.
Vad mer... Jo Cato var borta länge idag, så länge att jag inte hann till jobbet. Hundj. Men jag älskar ju honom ändå. Dom där ledsna ögonen går inte att vara arg på nån längre stund. Fia o Chappe var med och Chappe var också borta fast inte lika länge som griseknoen.

Anna åkte ut, trist, tycker att Johan skulle ha åkt ut innan han kom med. Hårda ord. Tror vidare att det blir Alice och Kevin i finalen, båda är ju superbra men jag skulle inte köpa en skiva med nån av dem. Faktiskt inte av nån från denna omgången :0/

Måste snart isäng för jobbet kallar kl 7 imorron och då ska jag vara pigg som en lärka var det tänkt.

Godnatt /T

Hundträning

Just kommit hem från hundträningen och det gick ganska bra, är nöjd. Dock var Cato inte så glad som han brukar, förmdligen för att det var så många hundar att spana på. Han är ju inte van det. Hans första hundträning någonsin faktiskt. Visst har jag ju försökt att träna med störningar men det har för det mesta varit med en eller två hundar som han redan känt sen tidigare.
Lyckades få honom att apportera en kanindummy som först var jätteäcklig. Nöjd med det.
Chaplin var duktig idag med.

Puss/T

Horse and hound

Verkar som att jag ska följa med på lite hundträning ikväll. Eg är det för ssrk:s medlemmar men jag hoppas få vara med ändå. Jag känner ju iaf flera retrivers och det måste ju räknas lite.
Var på tävlingar på PRK förra helgen, kul och skrämmande. Jag får ångest av att tänka på tävling. Det är det värsta jag vet, mår dåligt ut i tårna av att veta att nån annan står och tittar på det jag gör och bedömmer Mig. Hujja!
Ska snart gå och ta in posten, hoppas det finns nå kul där. Sen ska jag till stallet kring 15 och mocka och ge middag till pållarna. Det är så roligt med Lillan för ju mer jag är hos henne ju mer märks det att hon gillar mig. (såklart att det funkar så, bygga upp en vänskap och förtroende tar tid) Fastän jag vet att det är så så värmer det i hjärtat när hon visar att hon blir glad då jag kommer.
Längtar till ost å vinkväll med Soffipropp, Jenny och Maria.

puss/T

RSS 2.0