1:a ljuset i advent - är tänt!

Min 1a advents morgon har jag spenderat i stallet! Mysigt med varma goa hästar som frustar glatt när man kommer!! Hemma igen nu, ska ta en sväng på stan och skyltsöndag. Det har inte hänt på många, många år. Hoppas jag inte har för höga förhoppningar. Nu är det världscupen i Kusamo (stavas??) och sen klockan 10.45 är det hästhoppning på agendan. Inte för egen del utan Stockholm International horseshow förståss. Dressyren är på eftermiddan.

Julpyntade igår, efter storstädning, och jag ska fortsätta idag. Det mesta är klart, bara lite småpyssel kvar. Bästa idén slog mig nu. Varför inte slå in några klappar framför skidorna? Vilken god idé. Tänk vad jag kommer på ibland!

Ha det!!!
/T

lördagsmys

Torsdagkväll blev sen för mig. Var ju på stallmöte i nya stallet och det i sig tog inte lång tid men sen stannade jag kvar för att fråga saker och så hjälpte jag till att ta in hästarna, det är ju lika bra att prova ´känna´på dom innan. Känner mer och mer att jag kommer trivas bra där! Ska börja så smått med att flytta över grejer.

Gårdagen var mycket trevlig, först var jag med mamma på stan en sväng och hittade en kavaj till henne. Sen kom Chappe över och umgicks med Cato medans jag var till stallet. Frågade vad dom hade gjort när jag var borta men det var inte mycket, mest sovit blev svaret.
Ledig helgs fredag betyder tacomys hos oss, bjöd in F att äta med oss och då hade vi turen att få efterrätt också! Citronmarängpaj, tyvärr blev den misslyckad men den var god ändå tyckte jag. Absolut potential att bli riktigt smarrig. Du kan testa den på oss fler gånger *blink, blink*

Nu sitter jag i morgonrock och funderar på vad dagen ska få bjuda på. Julpynt förståss, julklappskvart med Daniel, stall och hund. Det vanliga alltså med liten touch of december.

Trevlig helg!!
/T

ridning

Glad och nöjd igår när jag red. Hade inte så höga förväntningar med tanke på att jag longerade i måndags och lät honom stå i tisdags. Alltså förväntade jag mig en pigg pojke som inte alls skulle vara särskilt upplagd för arbete. Fel hade jag, visst var han pigg men inte så farligt. Fick inte ihop honom så bra att galoppfattningarna funkade men skritten och traven var riktigt bra. Och han hade öronen öppna med, red med hellånga tyglar utan kontakt med munnan. Travade, bröt av, gjorde halt med bara sätet. Tror att allt markarbete bidragit till det. Kul att se resultat av arbetet från marken!! Det kändes kul att få bli glatt överraskad. Oftast är det ju så att jag går in med för höga ambitioner och så blir det platt fall tyvärr.
Ikväll är det stallmöte kl 20 i nya stallet. Kul att få träffa alla nya stallkamrater!!

Ha det!
/T

bad bad blogg

Kom aldrig in på bloggen igår, gick inte att logga in överhuvudtaget :( och jag som hade så mycket att skriva. Nu har det gått ett dygn och det känns inte lika angeläget att få skriva om gårdagen. Det måste vara färskt för mig annars får det vara. Spenderade iaf tisdagen i Sunderbyn på Handels representantskap och det mest spännande var väl bilturen hem.
På väg dit när vi svängde upp på bodenvägen så hoppade kopplingsvajern av! Den lagades provisoriskt under lunchen men höll inte länge, precis på E4:an gled den iväg. Lagomt kul i rusningstrafik att inte kunna växla ordentligt. Nåväl så är jag hemma och safe nu så.
Jobbade tidigt igår, skönt att få sluta innan natten. Dock så har julhandeln dragit igång. Det är iofs roligt när det är mycket folk så man inte står sysslolös men jag tappar sugen att gå in och handla efter ett pass. Resultatet av det är:ingen frukost hemma, pizza/skov till middag igår.

Sneglade just åt sidan på mitt schema. Fick en kall kår längs ryggen då jag trodde att jag kollat på fel vecka förrut när jag trodde att det är ledigt fre,lör,sön. Besvikelsen höll inte i sig så länge, jag hade rätt från början. Det är en stor skräck hos mig, att läsa fel på schemat. Eftersom det har hänt mer än en gång att telefonen ringt och någon frågat -Vart är du?
Då kommer paniken för arbetsmoralen är det inget fel på. Jag har försovit mig EN gång då väckarklockan stannat pga strömavbrott men annars är det bara allmän förvirring. Åt andra hållet också, jag har minsann åkt på jobbet flera gånger utan att behöva det.
Ni hör ju vilken förvirrad, stressad hjärna som döljer sig i mig. Nuförtiden blir jag nervös varje gång jobbet ringer och tror att jag egentligen skulle vara där. Fastän det är nästan två år sen det hände sist. Traumatiskt verkligen!

På julklappslistan har jag kvar fyra frågetecken, resten är lösta och några inhandlade också. Skönt!

Puss och kram/T

vi flyttar

Nu kan jag berätta vad det var jag kanske skulle berätta om det gick vägen. Jag ska byta stall. Om ca en månad flyttar jag och Charmeur till Svedjegården och blir förhoppningsvis kvar där länge, länge. Är övertygad om att vi båda kommer att trivas super där. Dom har min typ av hästfilosofi där och bra gemenskap. Hästarna går ute minst 12 timmar/dygn, har fri tillgång till grovfoder (av bra kvalitet) och det finns möjlighet att få lektioner i både dressyr, hoppning och körning. Jag och Daniel var dit och tittade igår och kände båda att det här är helt rätt för oss. Tack och lov så var vi välkomna, annars hade det varit lite jobbigt ;0)

Gissa om jag längtar dit nu, har sagt upp nuvarande stallplats idag. Kändes bra, kommer dock att sakna många och jag kommer att tappa min medryttare tyvärr. Men jag måste tänka på vad som är bäst för min häst så jag tar det onda med det goda.

Nu ska jag nog hoppa i duschen så jag inte luktar så mycket häst, har bjudit hit Anna och Alice på middag. Fast jag tror inte att Alice kommer att äta så mycket , inte från min mat iaf. På glatt humör och inget kvällspass på hela veckan, kan det bli mycket bättre?

Kram/T

julklapps planering

Fortfarande inte så mycket nytt. Mer än att jag har fullt upp och har inte tid att blogga så mycket! Häst, hund och jobb- mycket jobb. Det sista är en förutsättning för att kunna hålla på med det första så jag tragglar på. Ska snart dit igen, men en god natts sömn väntar först.
Längtar till advent då jag får pynta lite. Fram med ljus och tomtar. Älskar det!! Har även påbörjat en julklappslista för 2009. Först skriver jag ner alla personer på den, sen alla tänkbara saker som passar just honom eller henne. Sen rekar jag butiker och internet efter precis rätt julklapp. Det bästa av allt kommer sist när det är dags att göra paket, det är en favorit, hela december brukar jag spendera framför tv:n på golvet och mecka paket. Alltså inte dygnet runt då utan när det är tv tid så sitter jag inte i soffan utan, ja men ni fattar ju.

Jag har lite planer som jag ska försöka sätta till verket men måste ringa lite samtal och se hur jag vill göra. Berättar om det blir av, annars håller jag tyst. Jag och mitt ilskna sinne måste ta tag i detta nu innan det rinner över.

Ska snart se hur det går i Idol sen blir det natti. Brukar ju inte se utröstningen i vanliga fall. Missat det varje vecka hittills. Dock är det inget som jag missar eftersom det bara är att läsa bloggar och tidningar dagen efter så är jag genast uppdaterad.

På hästfronten är jag fortfarande nöjd! Blir kär i Charmeur varje gång jag träffar honom och han blir mer och mer harmonisk för varje dag som går. Älskade pålle!! Och så blir han snyggare för varje dag också tack vare vinterpälsen som gör honom nästan svart. Tjusigare får man leta efter.

Nåja puss på er
/T



var är du snöguden?

buhu, snön är så gott som borta nu. Gårdagens ihärdiga regnande skrämde iväg den. Lite intressant är att jag varje år tror att den första snön ska ligga kvar och varje år har jag fel.

Förlåt men jag har ingen inspiration just nu. Får återkomma när den infunnit sig.


/T

big bang

klipp med signaturen till vår favvoserie. The big bang theory, lyssna!!

Annars då?

/T


idol

CALLE MED KOMPIS; HELT OUTSTANDING!

Caps lock råkade det bli men det gör ingenting. Mina favoriter i Idol har gjort mig stolt precis. Snart dags för Erik och Tove, dom ligger bra till dom med! Trors att Tove valde den sämsta låten i radions historia.

unga diktare

Har en sån fin känsla i mig efter att ha lyssnat på radio P4 nu på morgonen och hört kärleksdikter. Idag är det boksläppsdag på Strömbackaskolan. Och det är inte vilka som helst som skrivit en diktsamling, nej det är industrigrabbarna som är författare. Jag är så imponerad av deras mod.
"Svetshet kärlek svarvad på Strömbacka" är namnet och endast 100kr kostar diktsamlingen. Klockan 13.00 idag är det realese och jag misstänker att den kommer att ta slut rätt så snabbt!

Det blir bra att ha med sig den känslan på jobbet. Känslan att klara vad som helst...

Puss<3
/T

tävlar hos Lily

Jag tävlar! Inte så ofta men den här skulle jag vilja vinna i petroleum blått. Fin och mysig tycker jag.



Håll tummarna för mig!

Fars Dag

Hunnit med: jobba från 6.45 till 16.00, gratulera min älskade far på hans dag, bli bjuden på festmåltid med tornedeau och hasselbackspotatis *mums*, vara till min älskade häst. Jo och då blev faktiskt klockan så här mycket.
Tyvärr blev det ingen ridning, det är ju kolsvart ute plus att det är styltväder nu. Blöt snö som klumpar fast under hovarna är inget optimalt för en hästägare. Longering i stillsamt tempo fick det bli, körde på med mycket lydnad istället för motion. Det behövs alltid. Och han var mycket duktig idag, lyssnade superbra på både röst och kroppsspråk!
Hoppas att snön kommer snart och lägger sig för gott så jag kan sko med snösulor nästa gång. Tänk er en härlig galopp i djupsnön *drömmer*
Liten grej men mycket irriterande är att markören inte syns när jag skriver så det känns som att jag inte vet vart jag är. Fattar ni?

Skitjobbigt så jag ger mig.

/T

bakom den hårda fasaden döljer sig ett hjärta av sten

Det var en tuff natt. Mårre är inte van att bli utestängd från sovrummet och det resulterade i ett ihärdigt gnällande med darr. Ca 40 minuter konstant innan han gav sig. Trodde jag!! Under natten så har han med jämna mellanrum kommit till grinden och gnällt och skällt i fem minuter innan han gett sig av igen. Minst sex gånger har han väckt mej uner natten...
Tur att jag är en hård och hjärtlös varelse som inte faller för ledsna hundögon :0)
Nåja, det är då inget som avskräcker mig utan han får gärna komma fler gånger, men inte när jag börjar 6.45 dagen efter, som imorgon. Då måste jag faktiskt få min beauty sleep!

Med tanke på det så är det nog dags att göra sig redo för ännu en natt i sängen. Utan gnällspik vid sidan om. Han har fått åka hem för denna gången. Men söt är han trots allt.
Hoppas på en givande dag på jobbet med roliga inslag. Dagen idag bjöd på spännande slagsmål men det ska jag inte hoppas på för imorgon. Glöm inte Fars dag imorgon. Jag har skaffat en gul triss-slips till min men egentilgen tycker jag att det räcker med en kram.

Puss och kram/T

julfantasier och ljuspynt

Jag vill ha lite julsaker i år. Det finns så fina glaskulor med ljusslinga inuti som skulle passa ypperligt i vårt fönster. Sen så är jag också sugen på en fönsterlampa/ljusstake i form av ett hjärta. Har informerat min sambo om saken så vi får se om jag kas övertyga om detta. En sväng på stan tillsammans måste det då bli iaf. Så får vi se om jag blir glad eller besviken ;0)
Om det blir tillökning i jullådan så kommer det bilder på krafset. Annars inte.

Alla andra år har jag bara blivit irriterad över hur tidigt julsakerna kommer fram men nu iår så är jag riktigt sugen på att botanisera. Dock tycker jag fortfarande att det är alldeles för tidigt att börja julpynta i butikerna, vilket vissa har gjort. Inte coopan dock! Längtar extra till julafton eftersom det blir stallmorgon och slädfärd runt Pitholm. Charmeur borde nästan ha nån form av utsmyckning tycker jag. En luva eller bjällra eller nåt sånt! Jag hade tur i år och får vara ledig både julafton och juldag. Lovely!! Sen blir det extrajobb på annandan men det är väl ok med tanke på pengarna.

Klockan är mycket. Snart dags för sängen. Ska bara se om jag får dom två vita monstren ur sängen. Sen blir det ett eller två avsnitt Scrubs säsong 7.

Natti
/T

hästbilder

stärkande inför arbetspasset


reflex i mörkret är ett måste


Redo  att ge sig ut i kylan

 

 


snö 5 november

Nu längtar jag till imorgon för då ska Mårre få komma till oss och vila upp sig under helgen. Han hade visst lite pung-aj efter jakttur plus att han är lite olycklig pga dom fräscha tikarna i området som löper på så friskt och luktar så gott! Lilla gosiga Mårre, han är verkligen en favorit hund för mig så han får mer än gärna komma och mysa här så ofta han vill.

Vi skulle ha möte med kundservice imorse kl 6.15, kom jag ihåg det? Nä, jag låg och sov till 7 och ilade iväg till stallet utan en tanke på morgonmöte. Tack för att ingen ringde för då hade stressen stegrat, nu upptäckte jag det misstaget när jag kom på jobbet 10.15 istället och då var det ändå försent så. Shit happens.

trötter

Första snön för säsongen kom idag men det är inte mycket av den som ligger kvar. Längtar nog till det blir vinter på riktigt så det blir lite ljusare ute. Den här tiden på året är så deprimerande svart. Hoppas på många fina vinterbilder på alla mina djur!! Som denna tex från februari i år.

 

Godkväll!

/T


daniel

Stolt men nanting över min sambo! Du är bäst på allt du gör och jag älskar dig. Ja du kommer före häst och hund även om det ibland inte verkar så <3

Puss/T

vilket horsemanship!!




min mormor

Det verkar vara fixat nu med pappas överraskning. Gamle far blir ju 60 nästa år och då ska han banne mig firas!!

Snart får jag också veta hur illa det är med min mormor. Hon har varit så himla pigg fram till för knappt ett år sedan. Nu har vi kämpat och tjafsat med hemtjänsten i Piteå om att hon ska få flytta på ett boende. Tanten är snart 90 år och är rädd för att bo hemma. Rädd för att dö och ingen finns där.
Men nä ser ni där är det tvärstopp. Mormor är alldeles för pigg för att få flytta till äldreboende. Detta trots att hon lite när som helst får yrsel och ramlar. Senaste månaden har det varit ambulansfärd mer än en gång och nu äntligen händer det saker på sjukhuset iaf. Orsaken till hennes dåliga hälsotillstånd verkar vara cancer. Tumörer i båda lungorna och troligen även i hjärnan. Det får vi kanske reda på idag.
Därtill slår hjärtat för sakta och en klaff stänger inte som den ska så blodet får ännu sämre genomströmning. Men visst, pigg som en mört...
Känner mig så otroligt besviken på samhället, hur vi sviker dom gamla. Jag visste såklart redan innan att det inte är lätt att bli gammal men det är svårt att föreställa sig innan man själv får svart på vitt hur byråkratisvammel kan ställa till det.

Det enda jag önskar nu är att min älskade mormor åtminståne får ett värdigt slut. Ska man verkligen behöva sitta ensam hemma och vänta på döden för att hemtjästkärringen (som är yngre än mig) har bestämt att du är för pigg?? Kokar i sinnet.

/T - vill slå nån på truten


vinterrustad

Stressskyndade till granngården före jobbet igår och gissa vad jag fick med mig hem?? Jo termoridstövlar!! Hur fantastiskt var inte det, att jag, fröken Huge Calves fick på ett par stövlar. Så nu kan jag ha värmande på mig ända upp till knäna hela vintern.
Oo dessutom så hämtade jag ut min födelsedagspresent söndags. (fyller ju 6 augusti så det var leveranstid på den). Nya ridbyxor från Hööks var det. Hinner inte ha dem så mycket nu innan vintern men till våren så ska jag glänsa runt med rutiga tights!!

Nu är det dags för styreslemöte i Luli igen. Förhoppningsvis inga tråkiga besked som förra gången idag. Tack.

/T

mycket filmtips här

Mer regel än undantag, bloggEsse suger! Segt som sirap. Får se om det här inlägget blir publicerat eller ej.

Jobbat, jobbat hela helgen. Igår satte jag inte en fot på internet ens en gång, det ni! Längtar till onsdag då jag får vara ledig EN dag innan då jobb fram till nästa vecka. På onsdag så ska jag släppa ut hästarna på morgonen. Det är så trevligt trots att jag måste stiga upp tidigt som tuppen. Det finns nog få saker som är bättre än att mötas av glada pigga kusar som längtar ut i kylan. Het mysfaktor på det.
Hemkommen från jobb och bjudmiddag+tårta. Länge sen jag var och hälsade på på larssamuels så det var mycket trevligt. Både med folk och fä. Fä:et är ju då såklart Mårre och Djagatai, dom små pussgurkorna. Fick med mig ett filmtips som jag tror på. Julia och Juliette(?), går på bio just nu. Jag skulle kunna googla för att få veta om den hette så men det ids jag då inte men gör det ni om ni vill ;0P
Själv har jag också ett filmtips som jag glömt bort. Planet terror, helt sjukt underbart bra hyllning till 80-tals lågbudget skräck. Såklart är Quentin Tarrantino inblandad och vad kan bli dåligt då? Love it, see it säger jag.

Tänkte ta mig en tripp till Granngården imorgon och se om dom har kvar vinterridbyxor som passar på min väl tilltagna bakdel(!), och även ett par termoridstövlar. Troligen så är det mindre risk att stövlarna passar. När jag var 10 år fick jag ha stl 40 för att skaftet skulle ha nog vidd. Och jag var inte tjock det minsta. Men den som lever får se. Iaf så hade dom byxorna för 249kr vilket är ett superpris. Måste rusta mig för kylan i vinter. Reflexer och tjocka kläder det är min melodi!!

Så,så 45 minuter till Djävulen bär Prada. Blir antingen inspelning eller tittning. Till nästa gång- Ha det fint alla!

Puss och kram/T

RSS 2.0