charmeur på upptäcksfärd

Fick ett abrupt uppvaknande imorse då mobilen ringde och jag fick veta att Charmeur varit lös i stallet inatt. Hans boxdörr hade inte gått igen ordentligt när kvällsjouren låste för natten. Vad händer när en häst är lös i stallet då? Jo han äter upp ALL mat som finns, i det här fallet ungefär 8(!) kg kraftfoder. Farligt för att en hästmage inte är gjord för att smälta så mycket mat på en gång och risken för kolik är mycket stor.

I övrigt hade han inte gjort så mycket hyss, rivit ner täcken såklart men inte tuggat sönder något iaf. Tur!
Fick hjälp av snälla stallkamrater att gå ut och gå med honom, rida ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Själv var jag behövd jobbet och skulle inte ens fara till stallet idag. Har dock fått regelbundna uppdateringar på hälsotillståndet och det har varit oförskämt bra. Såklart åkte jag dit imorse och han såg ut som vanligt, nöjd, mätt och glad!!

Tur för mig att jag har en häst med stålmage. Det är ju ingen höjdare för plånboken med veterinär, allra helst på helgen. Tack till Ida, Rebecka och Emelie som ridit och prommenerat med honom!

Ja, vad vore livet utan denna häst? Tråkigt!!!

Undrar vad som händer imorgon...

Natti
/T

eufori

Paus i städningen.
Sen, sen kväll igår men vad gjorde det? Jag for till stallet i god tid eftersom jag hade fjärilar i magen. Hästarna fick komma in lite tidigare än vanligt för att jag skulle hinna med allt. Som sagt så hade jag premiär lektion för Rolf igår, en otroligt duktig körtränare från västerbotten.
Efteråt kände jag mig smått euforisk, har nog glömt hälften av vad han sa. Lärde mig nyttiga saker som jag kan använda i ridningen också. Efter bara några varv runt ridbanan, ganska ouppvärmd och springig, fick vi göra halt och han kunde redan då se att
-Det är en mycket fin häst du har.
-Bra steg.

Och allt vad det var!! Redan där var kvällen gjord för mig!
Extra häftigt kändes det när Rolf satte sig i vagnen och körde, på bara några minuter så hade han lyckats lösgöra Charmeur, helt fantastiskt.
Så efter lektionens slut gjorde vi halt och stod och pratade om körning, våra möjligheter, vad vi ska träna mm. Utan att tänka på det så har Charmeur stått blickstill, avslappnad i säkert 5 minuter. Har väl aldrig hänt förr.
Charmeurs bakgrund i Danmark är ju som körhäst. Det syntes att han är skolad i körningen och troligten så är han även inkörd i tvåbet, alltså par.

Bästa meningen måste varit:
-Du kommer kunna tävla i sommar och ni kommer inte komma sist!

Så vad händer nu då? Bästa vore om någon snäll vill ge mig en sele och en gigg. Det är väl inte för mycket begärt?

Något ostrukturerat inlägg. Men min glädje tror jag inte går att ta miste på!!

Kram och puss!!!
/T

rolf-träning

Spännande imorgon, då ska jag ha körlektion för Rolf Hedqvist. Han har bla tagit SM brons 2005 så lite nervös blir jag ju!! Grymt sen träningstid, 21.30, jag hade tur som fick vara med på ett hörn iaf. Åker och rider på morgonen så Charmuren är lite motionerad innan, han måste sköta sig exemplariskt framför vagnen imorgon.

Whish me luck!

Puss/T

os guld

JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OS stafett guld sover man bra på!!!!!!!!!

att ha en skuld

Jag är less att påminna folk om pengar. Är jag skyldig nån så försöker jag betala med en gång, det är väl inte mer än rätt tycker jag.
Det är oförsämt att inte betala igen och visar tydligt att jag inte är så viktig. Nån fler som känner samma?

/T

älsklings grisen






OS Vancouver 2010

Vilken känsla som sprider sig i kroppen. Det är helt sjukt detta OS. Den insats som Johan Olsson, Marcus Hellner och Anders Södergren gör ikväll är ju helt otrolig. Tårar kom, jag är hes och yr i kroppen. Som att knarka fast bättre tror jag! Guld och brons idag och så en tionde plats till Södergren kan inte bli bättre. Äntligen får han lite revansch, hoppas det bara går uppåt nu, fem-mil och stafett att se fram mot!

Annars har jag under dagen spytt galla och sammanfattat allt som är dåligt med detta OS. Inte då våra svenska insatser förståss, men arrangörsmissar och produktionsmissar. Tv producenter som väljer att visa märkliga bilder på allt annat än det som är intressant, banor som är livsfarliga. På längden och tvären. Rodelbanan som först kräver ett liv och sen händer det nästan igen. 8 personer till skadade idag i samma bana, skandal vill jag påstå. Sen har vi startmissen x 2 i jaktstarten i skidskytte. Först för damerna och sen för herrarna. Och för att inte tala om den värdelösa grafiken i skidskyttet. Jag ger ingen hyllning till OS arrangörerna i Vancouver som ni kanske förstår. Få se vad mer som kan gå fel.

Kalla, Ferry, Pärsson, Haag, Olsson och Hellner - G R Y M M A ! ! !

Ibland är det kul å vara svensk!

Pussar/T

bästa ridlektionen på vääääldigt länge

Ja jag missade guldet men nu känns det bra ändå. Lycklig beskriver mig bäst just nu! Var lite stressad innan men nu är det bara varm känsla inuti. härligt!

pussar/T

mest till jenny

Fackets årsmöte samma tid som Kalla gör OS debut, hur tänkte jag där???
Tänkte jag överhuvudtaget?

partey

Har hästvakt idag så jag kan koncentrera mig på förberedelser inför kvällens festligheter. Min kära far blir ju 60 och det blir stor baluns här hemma hos oss. I torsdags så anlände min bror Jon och hans fru Lis. Den överraskningen värmde i fadershjärtat! Igår var vi ut på 1906 och åt en kalasmiddag, blev serverade av självaste Lisa som står i stallet. Eller det är ju hennes häst som står där såklart :)

Det får bli en kort uppdatering, måste hinna med att städa så jag törs släppa in alla människor i huset utan att skämmas. Dessutom ska jag försöka sanera lite hundhår, det kommer ju en allergiker deluxe som stavas bror. Synd att alla är så sabla allergiska, jag skulle så gärna vilja visa Charmeur tex men det går mindre bra. I somras trotsade pappa och Jon rinniga ögon och kom till stallet för att kolla på min hoppträning. De snörvlade ikapp och hade igenbommade grisögon båda två så det var nog enda gången skulle jag tro.
TUR att jag inte har dess problem för vad skulle jag vara utan hund och häst?? Visst, jag har inte haft egen häst så länge men tänk om jag inte hade kunnat ha Lillan heller, huja hemska tanke. Stallet är min energikälla oavsett om min egen eller någon annans häst står där. Så är det bara.

Partyhatten på!!!
/T

sinuskurva

Något hormonstinn tycker jag. Upp och ner går det hela tiden, åtminstånde om man läser min blogg. I lördags var jag ARG, måndag, tisdag var jag GLAD idag vet jag inte ännu, har inte känt efter så noga.

Det goda humöret i dagarna två berodde på min häst såklart. Han brukar påverka mig ganska mycket. Måndagen fick mig att jubla då vi hade ett verkligt förlösande dressyr pass. Gudars så fin och duktig han var med tanke på hur vi haft det innan. Musklerna börjar hitta tillbaka och för första gången på länge fick vi till en bärig galopp i båda varven. Yeey!
Igår hade vi körlektion för Katrine och det gick så bra så. Duktiga killen, så om allt går som andra vill så blir det väl tävlingsbanan nästa?? Usch och fy säger tävlingsnerverna. Puttar undan såna tankar för jag känner redan en klump i magen byggas upp.

Håller på och städar lite här hemma inför helgen. Längtar till imorgon fastän jag jobbar och ändå inte har ut något utav det. Fredag kommer att bli kul, likaså lördag. Mm allt som allt en bra vecka det här. Lördag blir det ingen melodifestival och det är väl för väl. Så kan mitt goda humör få fortsätta.

Hugs n´kisses

hassle vs jonsson

Eller hur?

 

Pussar!

/T


valsnopp

Men helskotta vad besviken jag är på min favvo tillställning. Bottennapp i år. Tur att Dolphen har kommit hem och räddar lite grann. Måns och Christine är till och med sämre än Petra Mede var förra året och DET är inte ett bra betyg. Sämpråttor. Hela min vinter och vår 2010 är nu förstörd.
Kanske hårt att bestämma sig för det men som ni vet så gillar jag melodifestivalen och lite sorg blir det när det inte går att se programmet utan att må illa.

Var in en sväng på Facebook tidigare (händer inte allt för ofta) och fick reda på att om jag var en häst skulle jag heta Bellamie och vara en spotted saddle horse. Wow inte illa, tror att jag är en dressyr prinsessa, aningens svårflörtad och extremt egensinnig!!

Kan få bli en stämningshöjare i sängen nu istället. Hur lät det där?? :/ True blood blir det med andra ord.

Kram/T

melodifestival ö-vik

Äntligen drar det igång!

Love Melodifestivalen!!

puss

hästnördar

kan skriva under på denna sida, uppmaning att FEI (Federation Equestrian International) förbjuder träningsformen hyperflexion, rollkur. Borde vara alla hästars rätt att slippa bita sig i bringan.

Gå in här och skriv under du med!

kramen/T

the baseballs

Tack till livsmedelschef Thomas som övertygade min om att köpa en cd skiva idag. O så bra den är! The Baseballs album Strike. Love it, köp den!
Skulle beskriva den som moderna låtar i 50-tals tappning, tyyyp. Jag är ju ingen musikexpert precis.



theres börjar scrappa

Tjo, nu är det mycket bättre i toppen på kroppen. Längtar till på söndag då det blir sovmorgon, imorgon är det en tidig morgon igen, då är det utsläpp av hästar klockan 6. Ridtur på heden hoppas jag det blir också. Daniel ska iväg och ha ihjäl sig i skidspåret i Luleå. Kronanloppet(?), 40 km, sjukt jobbigt så jag kan sitta här hemma och plågas mentalt. I soffan.
Trodde väl inte jag skulle säga detta men nu känns det som att jag längtar tills Willys slår upp portarna i slutet av månaden för det nya schemat, anpassat till just det, har börjat. Plågsamt stressigt att jobba på coop just nu. Men som sagt är det nog övergående. Det blev lite tok eftersom vi då är anpassade till mindre försäljning när vi istället har ökat då lilla ica supermarket har slagit igen.

Var in på Riima och fyndade idag efter jobbet. Tänkte scrapbooka ett presentkort till far min, har aldrig gjort det förr och det kommer förmodligen inte hända så ofta i framtiden heller men jag förstår verkligen att det är en så stor och populär grej. Finns ju sjukt mycket roligt att pyssla och knåpa med, fast det måste vara en dyr hobby.
Lila papper med prickar, grått slätt papper och blå-gröna fjärilar hamnade i min rosa påse idag iaf. Så har jag då lite helgpyssel att se fram mot!

/T


pain

Ont i huvudet så jag tror jag ska dö.

Det är inte så skönt.

Hejdå

lusern är the shit!

Brr, kallt idag men vackert väder! Glad efter gårdagens ridlektion, fick ett litet genombrott efter en lång tid med motgångar. Nu börjar vi om från början jag och Charmeur, jag ska inte skada mig någe mer var det tänkt och tillsammans ska vi nu bygga upp ett berg av muskler. Sen en månad tillbaka ger jag lusern som kraftfoder och det funkar super. Han har redan hullat sig riktigt bra så nu finns något att bygga muskler av också. Senaste tidens (månadernas) oregelbundna hästträning har gjort att höger sida är stelare än nånsin- jobba,jobba,jobba.

Allt som allt känns det alltså positivt för tillfället. Glad också över att jag hade fel när jag trodde att hovarna fått växa sig alldeles för långa, det var nästan inget att ta av dem! Kanske beror det på att jag har en hovslagare av rang! Hon har lyckats så bra med att få till en bra hovvinkel och dessutom så sitter skorna som gjutna. Dom har suttit kvar i både lerklaffs och kramsnö. Tack!!

Ska trotsa kylan idag och rida ett dressyrpass idag, imorgon uteritt.

Kram/T

RSS 2.0