roma

Men gissa om det inte blev några sjukdagar då. Förkylningen har slagit till igen. Ve för ett elände, kan inte begripa varför jag är så klen? Kan drömma mig bort lite och berätta om min Rom resa istället!
 
Var där från torsdag till måndag, lite för kort tid men nog för att inse vilken otroligt mysig stad det är. Vi bodde i ett område som heter Trastevere, söder om Tibern och Roms centrum. Hela staden är väldigt häftig, och lättåtkomlig. Gångavstånd till i princip allt och vill man inte gå så finns det tunnelbana/spårvagn/buss som går hela tiden. Vi skaffade oss ett 3-dagars åkkort för €16,5 dvs knappt 150kr, väl värt!
Colosseum var mäktigt liksom Pantheon och Peterskyrkan. Vatikanen och Vatikanmuseet var inte lika imponerande. Förmodligen berodde denna besvikelse mest på att förväntningarna var skyhöga. Det var en besvikelse att inse att den höga säkerheten bara är en bluff, ett skådespel för turisterna. Visst så har de säkerhetskontroll och skannar väskan men hur mycket det än piper när folk går genom bågarna så blir ingen stoppad.
Detta med att inte få gå in i Sixtinska kapellet med bara axlar och knän- bullshit. Ett jäkla turistspektakel för att tjäna pengar. Tummen ner. Sixtinska var inte heller så häftigt. Återigen för att jag förväntade mig så mycket mer.
 
Den sista riktiga dagen som var söndag regnade det. Läs öste ner. En bra dag att traska upp i kupolen på Peterskyrkan. Mäktigt! Absolut häftigast var att kika ner i kyrkan och få perspektiv på storleken, den är enormt stor. Sen gick vi vidare upp i kupolen och ut på taket. Höjdrädd som jag är så var det rätt läskigt men glad att jag gjorde det i alla fall! Trapporna upp var mest obehagliga, väldigt trångt och det lutar där man går mellan inner- och yttertak.
 
Såklart hanns det med lite shopping i butikerna på Via del Corso. Dock blev det inte någon Louis Vuitton väska eller Armanikavaj. Det blev istället skor från ALDO och skinnväskor från en lokal tillverkare i Trastevere. Nya favoriter defivitivt!
 
 
/T

Kommentarer

Vad roligt att just DU har hittat hit! Lämna gärna en kommentar!!

Jag heter:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

Har du en egen blogg eller hemsida?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0