fyra kråkor av fem möjliga

Ha ha vad roligt jag har haft det ikväll! Jag har skrattat från hjärtat till alla utom Petra Mede. Jag gav henne några sympatiskratt för att jag tyckte synd om henne. Jag är inget fan av henne och det märktes hur stämningen skönk när hon kom på scen. Det kan vara så att hon behöver några år på nacken för att bli säker i rollen, eller så är det helt enkelt så att hon inte ska köra stand-up.
Peter Wahlbeck, Henrik Schyffert, David Batra, Johan Glans och Johan Rheborg var då hur bra som helst. Gissa vem jag glömde nämna? Lennie Norman. Han var ganska kul han med men att jag glömde bort honom det säger endel. Han pratade dock lite om alla höjdare med miljonlöner som ska ha bonus för att göra ett bra jobb och det gav honom PLUS i kanten.
Betyg 4 kråkor, på hela föreställningen.

Kommer förmodligen inte att uppdatera imorgon innan vi åker och sen så har jag ingen dator förrns jag kommer hem igen på söndag. Alltså, no blog ´til next week!

Ses om länge! Sköt om er!

Pussar /T


Aj,aj

Oj vilket skavsår jag har på insidan av vänsterfoten. Ska inte beskriva så ingående men det är stort och ont. Förvärrade det hela genom att gå ut med Cato på morgonen och ignorera smärtan i varje steg. Gick 45 minuter och mot slutet så hade foten som domnat bort lite granna, synd det för nu gör det jäkligt ont helt enkelt.
Har städat huset för att det ska vara fräscht när vi kommer hem på söndag och nu ska jag komma på något att göra till middag som går fort. Halv sex ska vi ju vara i Lule och roa oss. Hoppas dom är roliga !! Hoppas,hoppas !!

Tänk om jag skulle sätta mig på balkongen i solen och njuta av den? Låter ganska nice eller hur?

Har nästan packat klart kappsäcken till norge. Behöver inte så mycket med dit egentligen. Lite kläder och tandborste, och några hästtidningar räcker gott. He dä nu iväg tjoller. Ut i solen!

Puss!!!

Inte mycket alls

Har varken haft tid eller ork att uppdatera något här. Har inte mycket att berätta heller.

Trodde nyss att jag höll på att tappa synen igen men det var visst bara glasögonen som var skitiga. Tur det för jag vill inte vara halvblind nå mer.
Gick prommis själv igår och jag gick hela svängen trots att jag var själv. Idag fick jag sällskap. Trevligt med älskling vid min sida.

That´s all
Puss

På G på grillen

Nyss hemkommen och vad är på gång? Jo årets första grillning!! Jag älskar grillat. Igår inhandlades en ny grill, en stor grilltunna med två avdelningar så man kan grilla mycket och ha på olika höjd och så. Få se om det smakar bra på den också. Fortfarande ska det vara kol för min del, gasolgrill blir inte samma sak tycker jag. Det ska smaka grillat, däremot kör jag med grilltändare som är lite mer ekologisk än tändvätska.

Synd var att vi inte hade några majskolvar som annars är ett måste till grillat. Får väl klara mig men det blir tufft.

I vanliga fall är jag lite tidsoptimist men idag är jag orolig att planerna falerar lite. Vi skulle både promenera och sola och hur det ska hinnas med det har jag då ingen aning om.

På grillen idag: Entrecôte, hästfilé och pepparkryddad vegetarisk biff. Det sas att det var så varmt idag men jag är benägen att tro att det var en överdrift. Varmt iofs men blåsigt är det också vilket gör det hela lite mindre varmt. Vad säger ni, ni som varit lediga och ute i solen idag?

Kram kram i alla fall /T

som en bäver

Godmorgon på er! Hoppas jag vaknar under dagen så jag inte somnar i kassan...

Kram

Robinson koll

Robinson anhängare som jag är kan jag bara säga: Tack för att du förlorade Erik och Heja Jarmo, hoppas du vinner hela tjolablänget.
Börjar kvart i 7 imorgon bitti så det blir sängen efter Råbinson är klart. Idag tjorvade jag till det i hjärnan och var på jobbet 45 minuter för tidigt. Trodde jag började tio men det var halv elva. Sen så trodde jag ju även att jag slutade kvart över åtta men det var kvart i... Så det kan gå när huvudet lämnas på hatthyllan.

Kram på er! /T

Gossip i stora lass

Ibland slutar man inte förvånas över vad folk skvallrar. Helt otroligt att vissa bara måste veta precis allt om alla. Nåja, jag håller då tjäft tills jag vet att det är ok med personen i fråga.
Det var en liten reflektion som kom efter dagen som gått.
Rätt nyligen hemkommen från jobbet. Där var det löningshelgsrush så jag vet att jag lever. Jobbar även lör-sön-mån och sen kommer jag inte ihåg om jag jobbar tisdag eller är ledig. Om jag är ledig så betyder det att jag inte jobbar förrän måndagen därpå. Onsdag är bortbytt till förmån för Big Comedy 2009 på Kulturens hus i Luleå. Sen så blev det semester på torsdag eftersom det blev en sån hastigt påkommen resa till Norge.
Känns som att jag inte jobbar nånting och ändå får lön. Det är rätt så nice i alla fall.

Puss och godnatt! Nu fortsätter Singing bee tror jag

/T

Sorg i hjärtat

Då var det klart då. Bästa platsen på jorden försvinner inom kort. Min älskade stuga som jag varit med och byggt själv, burit bräder till så svetten sprutat, ska säljas. Det känns sorgligt och vemodigt men jag tycker att det var rätt beslut att ta ändå. Det kan vara så att det är den vackraste platsen jag känner till.
På torsdag åker vi upp för att ta farväl och städa ur innan nycklarna lämnas över till nya lyckliga ägare. Jag ska ta mycket kort och håll tummarna för att det blir kanon fint väder så jag får föreviga den i solsken.
Detta innebär att jag missar 1:a maj tåget och även PIF damernas hemma match mot Linköping. Kommer dock att hålla alla tummar för att det går bra för dom. Go Piteå IF !!

Nu blir det att dränka sorgen i lite lunch och sen städning.

Kram /T

Handelsanställd och lycklig

Har börjat så smått att gnugga geniknölarna, för idag ska jag komma på något banbrytande. Eller i alla fall hoppas jag kunna komma med något vettigt förslag att jobba med. Ska på det andra styrelsemötet denna vecka och har nu suttit i en timme och läst en tjock lunta med frågeställningar från förbundet. Känner redan att det var mycket att tänka på och jag hoppas att fler än jag har lite förslag för det var inte lätta saker att fundera på.

Liten uppmaning till alla! Gå med i ett fackförbund om du inte redan är det. Och gå med i rätt förbund så dom kan hjälpa dig fullt ut om eller när det behövs.

Det var det politiska denna morgon. Övergår till nytt ämne som är lycka !
Blev så glad igår (fast samtidigt upprörd och arg) när det äntligen verkar lösa sig för dom jag älskar mest. Dåliga tider verkar äntligen vända mot bättre. Låt oron flytta ut och njut av livets medgångar ett tag nu, det är ni värda. Kan inte med ord beskriva hur lättad jag känner mig för det är ju så att när mina närmaste inte mår bra då mår inte jag bra heller. Turen vände för oss och nu har den gjort så även för er. Grattis !!

Över till nästa och där säger jag bara som igår, ta inte ut något i förskott, det är ingen idé med det. Ta det lugnt. Kolla upp, få svar och ta ställning då. Inte nu. Ok? Lycka till idag ! Jag hör av mig sen och hör hur det har gått.


Uppmuntrande bild på Piggekott, vår egen huskotte

Kram mina vänner /T

Roligt eller tråkigt?

Rätt så glad eftersom jag ringde i hopp om att få en klipptid innan resan. Idag klockan 13.30 var mer än jag hoppades på. Härligt för nu börjar luggen vara grymt svårfixad. I samband med frisör besök så ska jag ordna allt det andra jag har på min lista, och har haft ett bra tag. Kommer mig inte för att fixa det bara. Det är ju mest tråkiga saker som är dyra men tråkiga att betala. Kanske inte borde skriva men tråkiga utan egentligen och är tråkiga. Vissa saker är ju dock roligare än andra att betala för. Kläder och smink till exempel hör ju till det lite roligare slaget.

Måste göra en större matshoppingrunda också. Är det ett ord? Kylen är i stort sett tom och så även skafferiet, har lyckats knåpa ihop middag två dagar i rad nu på ingenting men snart går inte det heller.

Ska sola ikväll med trots att det är farligt. Vad tycker ni om 18 årsgräns på solarier? Själv har jag inte bestämt mig för vart jag står i frågan ännu...

Adjöss för nu/T

Älskade hästar

Visst hade jag rätt i att det skulle blåsa järnet vid stallet. Alltså inget dressyrpass utan det fick bli lite western (reining) istället. Mycket långa tyglar och vändningar, sidoförflytningar och övergångar. Hon lyssnade riktigt bra! Vi missförstod varandra lite när vi kom till sidepass men tillslut så släppte det och hon stegade åt sidan som bara den. Det var en lerig och glad tös som kom in i stallet efter turen. Vi myste en massa och hon slumrade medans jag fixade och donade i stallet.

Å vilken dag!

Dags nu att fixa middag så vi kan ta vår promenix sen. Daniel slutar nu så det är bara att sätta igång.

Hej då!


Spf 15 needed

Känns lagomt slött idag. Ser ut att vara halvvfint väder ute men med lite lagom tur så blåser det väl nordanvindar. Tänkte få mig till stallet och bjuda Lillan på ett rejält arbetspass men det förutsätter att det inte blåser så mycket för annars ska hon bara vädra farligheter och slutar koncentrera sig på mig. Sen blir det som vanligt en lång promenad med Daniel och Cato. Funkar bra det här med gåendet, vi går i stort sett varje dag !!
Ska sätta mig och lägga in endel räkningar och kolla finanserna. Har endel saker som ska inhandlas bla. skavsårsplåster och solskydds lotion. Det finns säkert att köpa på både apoteket och Kicks, vanliga affärer som Coopan har inte fått in nå solskydd ännu. Det är ju bara april och det är snö kvar så inte är det så konstigt. I södra Sverige finns det säkert betydligt bättre utbud såhär års.

Bjuder på en gammal bild som speglar hur jag känner mig just nu. Rufsig i håret, lite finurligt glad och på helt rätt ställe på jorden.


Råberget 2007, fotograf: F

Puss på er! /T

Hjärnspöken, visst finns dom?

Igår var även den stora shoppingdagen. Vi handlade bland annat utemöbler på Mio som var riktigt fina. Det blev inte nå plastrotting omän det är snyggt. Dom var inte så sköna att sitta i och det är ändå ganska praktiskt att ha positionsstolar. Det blev rena brakfyndet, 4000kr för ett bord, 6 stolar och ett parasoll !!! Självklart fick det också följa med en sk frysbox att förvara dynorna i. Alltsammans i mörkgrå nyans. Glasskivan på bordet kändes klockren, iofs så lär vi få putsa ganska mycket men den håller sig ändå fräsch motför plast.
Nu återstår det att finna en kolgrill som är rektangulär och stor. Ungefär som en gasolgrill fast med kol istället. Tips på vart man kan finna en sån? Lite blommor till rabatten på framsidan är också beställda. Kommer förhoppningsvis i början av maj !?
Första solariesolningen är avklarad idag. Det är ganska skönt att ligga där och bli varm men jag blir lite klaustrofobisk. Lyssnar på alla konstiga ljud, tänker att det kanske börjar brinna, eller att någon kommer in. Har jag låst dörren. Tänk om glasskivan går sönder och jag rasar ner i lysrören. Ja såna saker rör sig i min hjärna under dom tjugo minuterna. Attans för hjärnspöken.

Blä sa den lede och så var det återigen dags att plocka fram dammsugaren. Grr och morr. Varje dag är det sandigt så jag kräks. Sopa gatorna nån gång då. Gärna nu!

Kram /Theres

Argbiggan hetsar

Idag blir det inget boktips men det var roligt att fler än jag upptäckt Luddelump !! Promenaden idag gick sådär. Jag fick världens blodsocker dipp och mådde kasst som hela vägen. Hade tänkt att ta en sväng förbi Nygårdsvägen och kolla på stall men det får bli imorgon med mat i magen innan. Idag blev det en dryg timmes promenad bara.
Sen har vi gjort hemmagjorda hamburgare med guacamole till, skitagott. Bauta burgare och mycket sallad var en riktig dundermåltid, verkligen.
Cato har varit nöjd och glad både idag och igår. Igår kom ju hans bästis Chilli på besök och stannade tills idag. Det är verkligen roligt med dom två för dom är precis lagomt busiga och sen så lugnar dom ner sig. Ingen som tycker att det blir för mycket och bara vill gömma sig utan dom läser av varandra så bra. Chilli är för övrigt jordens sötaste jycke efter Cato förståss. Kooiker hondje är rasen, en holländsk spaniel kan man säga.

Nu blir det film tajm efter Robinson, btw så kan jag uttrycka min åsikt om Erik Billing. Vegetarianen i träsket. Men herregud vilken elak jävel han är. Gillade honom fram till förra avsnittet då han sjönk ner med huvudet under gyttjan i mina ögon. Vid utröstningen i örådet sa han ytterst taskiga och idiotiska saker till Mika så efter det hoppas jag verkligen att han åker ut fort och smärtsamt. Att sen vara vegetarian men bestämma sig för att äta kyckling även efter Robinson. What? Kycklingar/höns som är de djur som har det sämst i djurindustrin... Vegetarian för att det är coolt eller?

Ååååå jag blabbar på, när jag börjar kan jag som inte sluta. Som sagt var det filmdax nu.

Natti alla sötnosar

Boktipset

Nyätit lunch och så har jag sorterat endel papper. På tiden, verkligen. Det mesta är nu förberett för att dammsuga och skura. Han står framme på golvet och väntar Snabeldraken.
Vi får sovfrämmande inatt, Daniels syster kommer på besök i eftermiddag och stannar tills imorgon. Det blir roligt. Och Cato blir säkert jätteglad över att få träffa Chilli också.
Snabeldraken får mig att tänka på en helt underbar barnbok. Min favvo när jag var i rätt ålder. Luddelump heter den och handlar om dammtussen Luddelump som aktar sig för Snabeldraken, tyvärr klarar han sig inte utan sugs upp men träffar Greta Garn i dammpåsen och dom blir kära. Mycket fin historia för stora och små.
Vaddå nostalgi? En annan favorit bland barnböckerna var förståss Lilla teddybjörnen Manchester. Ja det var tider det. Önskar att jag var barn igen och kunde få frossa i mysiga barnsagor.

Oh well, nu ska Luddelump och hela hans släkt (som är rätt stor) få akta sig noga den närmsta timmen.

kramOpuss /Tesa

YLGI linne i posten

Här kommer de utlovade bilderna på skorna. Tycker inte att dom gör sig så bra på bild men skitsamma, jag älskar dom. Perfekta att gå i, mjuka och sköna, allt för att slippa skvsår. Och så är dom söta och passar bra till klänning mm på sommaren. Lite lufthål för fötterna en solig dag är ju inte heller helt fel. Glittret gör dom lagomt tjejiga för mig !!

Vita pjucks

Å svarta
Blev glad när jag kom hem efter jobbet igår och jag hade ett paket väntandes på köksbordet. Äntligen har jag det fina fina linnet i min ägo. Tack Kan Dee, jag hoppas på fler liknande framöver.

YLGI linnet på plats !!


To do idag

Hoppas på en produktiv dag idag. Vill hinna med att städa, handla, gå två timmar med hund och göra stallet. Sen måste jag hinna ringa runt och fixa lite saker också.
Utöver det vill jag även köpa häst och ställa den i det perfekta stallet som jag har hittat. Tror att jag behöver lyckönskning för det sista åtminstånde. Tyvärr är den drömmen långt bort nu...

Det är väl bara att sätta igång med dagen. Ha en bra en !

/T

Lön och shopping

Har som knappt haft nån tid att uppdatera och det känns som att det kvittar för när jag inte har tid med det så beror det oftast på en massa jobb. Det i sin tur betyder att jag ändå inte har något roligt att skriva om. Ute och gick igår igen, idag blir en vilodag, och jag har ont lite här och där. Fötterna är plågade fast mest av mina dåliga arbetsskor. Jag har egentligen ett par superdojjor på jobbet men tyvärr så har dom gått sönder och nu är dom tillbakaskickade för reklamation. Får se hur länge det tar att få nya såna.
Det bör vara bara tre veckor till vi åker till Kroatien nu... Längtar ihjäl mig nästan.
Var upp på stan två gånger igår, först med F och åt lunch och sen ensam för att gå på apoteket. När jag ändå var där så kilade jag in på lite olika skoaffärer. Hittade två par underbara mjuka, sköna och fina skor på eurosko. Kan komma med en bild senare.
Ska nog gå in och kika på mitt konto nu och se alla pengar som kom in igår. Lön alltså !!

Puss på er! Kram /T

Godmorgon!

Godmorgon !!

Ny dag med fint väder, lovely. Det är bra för treöttheten som annars är svår idag. Som alla tidiga onsdagar. Det är väldigt jobbigt att ibland jobba till natten och ibland börja tidigt på morgonen. Blir inga rutiner liksom. Tzz jag missar en massa bokstäver, ska nog gå och få mig lite frulle. Har stått framför spegeln i en kvart och försökt ordna med det jag har...

Ha en bra dag

Varm dag rakt igenom

Så här mycket har jag sällan hunnit med på en och samma dag. Knapp två timmars promenad, tvätta, äta lunch, bowla, kolla på PIF damerna mot AIK, äta middag, kolla på film. Och inte kändes det som att något var för mycket heller. Perfekt dag med mycket aktiviteter alltså. Åsså fin vädret som plus på det.

Bra dag som nu är slut tyvärr. Jobb nu till och med torsdag och sen får jag vara ledig lite. Till veckan har jag en massa fackliga åtaganden igen, två styrelsemöten bland annat.

Sov gott ni fina!

REA fynd

Igår var det Diesels födelsedag och jag berättade att jag alltid glömmer bort Catos. Samma i år igen för hör och häpna, lillkillen är ju fyra år gammal sen i onsdags. Alltså den 8 april. Det betyder också att det är snart fyra år sedan vi tog bort Eddie och hemskarns att jag saknar honom fortfarande. Fina lilla Eddi-peddi *snyft*
Nästa vår kan jag tänka mig att det blir en valp i huset för då är Cato halvvägs till pension och det tar ju ett tag att träna upp en ny jaktkamrat. Lite nervöst känns det för tänk om det blir ett vilddjur och inte alls som Cato, jag kanske inte har nån del i att C är som han är. Det var kanske bara tur och i såna fall kan det bli jobbigt med nästa hund. Äsch, det kommer att gå så fint så. Skulle dock vilja välja ut en kennel i god tid denna gång och kanske få följa med kullen hela vägen. C var ju faktiskt ett 15 veckors REA fynd. Förmodligen det dyraste och bästa rea fyndet någonsin !!

Idag är det en så där läskigt blå himmel som bara skriker åt mig att: Gå ut! Gå ut! Så ja det ska jag göra. Ut och gå, igår blev det en timme och femtio minuter. Samma idag möjligen?

Solpussar /Theres

Singstar party

Kommer hem efter jobbet och får lyssna till Singstar skrålande. Just nu är det Losing my religion med R.E.M
Missade tacosen så jag...

Måste vara med nu !!

Godnatt sen! /T

Vårkänslor

Känns som en perfekt dag att gå en lång promenad idag. Solen skiner och det droppar från taket. Härligt! Precis som det ska vara. Detta är alltså inte en dag att spendera framför datorn.

Puss på er!

Fiskklänningen från Nelly- VILL HA!!!

Kan informera att det inte är bra att rida med herlångkalsonger under ridbyxorna för huvva sånt skav dom ger. Fossingarna har också skav på sig så jag tror att  det måste bli en tur på apoteket och inhandla compeed när dom nu har öppet nångång. Blir väl efter påskhelgen kan jag tro.
Glad påsk förresten!!! Har nyss kommit hem från en god middag. Och med god menar jag verkligen GOD. Förrätt med jätteräkor, varmrätten var en gryta på oxfilé och med en bakad potatis blandad med chèvre ost. Köpes efterrätten var inte så pjåkig heller, cappucinoglass i glasbägare. Ska begära in recept och kopiera rakt av. Nån som känner sig sugen att komma och smaka? Kanongott rött vin var det till också, mycket smak är det enda jag kan säga. Är inte precis en sån där som kan berätta vilken nötig karaktär ett vin har, eller vilken jordig ton med inslag av körsbär. Det överlämnar jag till mer kunniga vinprovare med smaklökar som fungerar. Jag sträcker mig så långt att jag säger att mina favvo viner är smakrika och fylliga. Inga sur-sträva tjut går ner i min strupe. No no !!

Hel dags jobb framför mig imorgon. Dubbel betalning är en sporre. Den enda faktiskt, hade hellre varit hemma med min lediga sambo och firat lite påskledighet. Kanske nästa år?

Är för övrigt helt kär i den dyraste festklänningen på Nelly. Den här kostar ynka 2799kr, som hittat. Day Birger et Mikkelsen- Fish short dress. Love it helt enkelt.

Festen är slut dags att sova skönhetssömn för tärdare människa är svår att finna just nu.

Sov gott, kram/T

Rida, gå, jobba, sova

Men jag blev så arg och ond när jag insåg att det inte skulle vara Greys på femman igår. Hockey var det ju och jag kollar inte på elitserien så jag är noll intresserad. Nu har det gått över och jag är inte ond längre. Ska gå ut en liten sväng med Cato och sen fara till stallet. Tänkte hinna med både stall och sen gå en promenad med Cato och Daniel innan jag börjar jobba. Bara att sätta igång då.
Åsså måste jag ta mig i kragen och beställa en klipptid för det börjar vara långt nu. Puuuh *blåser luggen från ögonen*

Pusselipuss /Tesa

Skavsår

Snart är det Greys och det vill jag inte missa. Lite quality time med familjen nu!

Skorna gav skav... *ajja*

Kram/T

Dags att deklarera

Mmhm jojo, jag har just signerat min deklaration på skatteverkets hemsida och jösses vad glad jag blir den dagen då skatten kommer på mitt konto. Hade jag kunnat räkna ut egentligen för har man stått och ägt och betalat för två hus i nästan ett halvår så blir det lite tillbaka på boräntan.
Har i övrigt suttit med min budget och försökt få till den. Förra månadens stämde bra. Nästa mål blir väl att tjäna så bra att jag kan ha en nöjen/kläder/smink post på låt säga tiotusen kronor... Ett önsketänkande som aldrig kommer att slå in tyvärr.
 
Mål för framtiden: Sluta svära (eller dra ner på), det kommer så många fula ord ur min mun så jag blir alldeles mörkrädd.

Pussipuss

Vaccin eller ej?

Lite dålig på det här med att uppdatera men nu så kommer det en igen. Efter tips från J så kunde jag ta reda på vad mina och D:s barn skulle heta enligt www.svenskanamn.se
Och hemskheter en möjlig son skulle få heta Östen. Nåja inte vad jag hade i tankarna men inte sååå himlrns farligt men en flicka då... ÅSLÖG. Snälla nån det kan ju få vem som helst att knipa åt i fortsättningen. My appologies till alla Åslög därute. Ni kan få racka ner på mitt namn som straff.
Hade hoppats på något sött som tex min pappas mormors härliga namn Vilhelmine Josefine Petrine Amanda eller lite kortare Tante Mine!
Så vad har då hänt? Jo jag var ju ledig men fick jobba ändå. Panik på jobbet med alldeles för mycket folk och för lite personal så jag panikhoppade in 3 timmar igår. Fick jobba längre om jag ville men det ville jag inte. Har gått å blive lite lat på senare år. Fast jag är samtidigt snål så ibland måste jag skjuta latheten åt sidan. Tyvärr så fick jag lägga Lillan åt sidan igår också pga jobbet. Hade planerat så fint att gå en lång tur med Cato och sen åka till stallet och rida en lång tur. Får bli imorgon då det är min dag.
Cato fick en lång tur på kvällen istället, vi gick tillsammans jag och Daniel. En lång sväng bort mot furunäset-mossen-munkis-norra pitholm-södra pitholm-furuberget och hem igen. Tog drygt en timma och det tycker jag var väldigt snabbt. Det berodde enbart på att jag har en sambo med älgkliv. Ska nog gå samma runda idag men jag tror att jag ska förhandla mig till några extra minuter. Kanske testa mina nya joggingpjux också. Ska gå en tjugominuters med Cato i dom för att känna efter hur mycket dom måste gås in för att inte få skavis på hälarna.

Funderar vidare på om vi borde vaccinera oss eller inte. Känns som att det kanske mest är överdirvet allt prat om Hepatit a-b-c och vad mer läskiga sjukdomar som kan drabba en ute i Europa. Vad tror ni, behöver jag vaccinera mig ? Kanske ja med tanke på min historik i sjukdomar utomlands *skratt*

Hade hörrni /T


(förra) Veckans dog rescue

Idag är det molnigt men igår var det SOL! Var ute och grillade vid Ögeltjärn med svärmor och firade födelsedagen i skogen. Det uppskattades verkligen, sen drack vi kaffe och åt tårta hemma. Återigen blev det en räddningsaktion för min del. Träffade på en liten smålandsstövare i skogen som inte hade någon med sig. Liten var han, och trött... Men han gillade Cato skarpt så han försökte hänga på honom, gick mindre bra.Stövare som han var så hade han ett telefonnummer på halsbandet så jag ringde och visst, han hade smitit från garaget och varit borta sen morgonen. Lilla söta Frasse. Jag skulle ha tagit ett kort på honom så ni fick se vilken lite en det var men det tänkte jag inte på i stundens allvar.
Han är återställd till sin ägare så slutet gott, allting gott.
Snart ska jag fara och hämta Chappe-snygg och gå en sväng i skogen med båda C:na. Lite trist med vädret idag motför igår men det är väl bara att acceptera.

Hej svejs /T

Pitholm och annat

Cato har varit duktig idag. Knappt bort någe alls. Var på Pitholm med Chappe och hans matte, mycket trevligt för både mig och hund. Speciellt för hund som inte varit lös i skogen sen förra veckan pga av den trasiga tassen. Sitter nu och väntar på att D ska komma hem och äta lunch med mig och sen kanske fara och bowla lite, får se hur det blir med tiden. Han får nog raska på lite i såna fall. Ska bli en lugn hemmakväll med vänner och god mat och vin. Tänkte bjuda på något bakat också. Något man äter med sked och med mejeriprodukt till. Smulpaj maybe?
Sen var det då det här med damm, vad gör man för att bli av med det? Spelar ju ingen roll hur mycket man dammsuger och dammtorkar, det finns kvar ändå. Är det bara så att det är hopplöst så länge man har hund i huset. Det måste finnas nåt bra hjälpmedel, luftrenare eller så... Jeg blir gal !!!!!
Bjuder på en Cato bild som avslut. Söt grisen behöver ingen närmare presentation, bilden är bara helt och hållet Cato ut i klospetsarna !
        

Puss och kram /Theres

Tack för blomman! Var är miljonen???

Mmm det blev en tur ner på stan med mamsen. For in på coop och trodde att jag skulle parkera där... Heh nyinvigning och allt. Folk var som tokig så jag for och ställde mig och betalade istället. Märk väl att jag inte tog personalparkeringen för jo jag tänkte på mina arbetskamrater som vill ha en plats att stå på när dom jobbar!!
Drack kaffe och åt en wrap med räkor och parmesan på Wayne´s i Gallerian, mums. Handlade presenten och var i på systemet (tydligen D också så nuhar vi ett stort lager!!). Där roade jag förövrigt personalen med mitt vanliga Theres-filosoferar-och-funderar-högt sätt. Svårt att återge men det handlade om handikappskylten som satt vid kassan och jag som trodde att jag inte fick gå i den kassan för att jag kunde gå... Daaah. Blondin ut i fingrarna. Men jag klurade ut själv vad som menades. Det roliga var väl hur jag som vanligt kan stå och prata med mig själv högt och dividera om vad saker kan betyda, utan en tanke på att alla runtom hör.
Menmen jag bjuder på det!

Sen for jag vidare på Coopan och körde på med samma disträa stil. Fast det vet ju alla att man får bäst svar av sig själv. Alltså idag som skulle gå i shoppingens tecken blev det knappt någe av. Ingen shopping till mig själv, förutom förtäring då om det räknas. Knappast tycker jag.

Blommorna kom från mäklaren för att vi sålt huset. Vilken besvikelse, jag som trodde att det skulle komma en stor maffig bukett från låt säga svenska spel. På lappen kunde det ha stått: Grattis, vi har missat att din lottorad från xx xx xx gav 100 miljoner kr i vinst ! Som plåster för att vi missat detta slänger vi med en extra miljon.
Äsch, jag bara svamlar nu men visst hade det om nått fått en att ramla av stolen?

Puss på er! /T

I väntan på Godot

Det blev ingen tur till Luli idag, dåligt väder så det kändes sådär. Har istället hunnit med att vara till stallet och släppa ut hästarna och sen hem hem och duscha och städa huset. Hade tänkt att bjuda mamma på lunch men tji fick jag för hon var ute på rangel. Nä men i Norris hos mormor var hon. Får bli en annan dag helt enkelt.
Väntar nu på ett blombud som skulle komma efter lunch. Spännande nanting, har ingen aning om varför vi skulle få blommor så det är ju bara att hålla sig hemma så jag inte missar händelsen.

Tänkte mig ner på stan efter blommornas ankomst, ska bla. söka en present till svärmor. Vet vad det ska bli, måste bara hitta den bästa. Törs inte skriva vad, för tänk om hon läser och inte får nån överraskning då. Igår var det tjejkväll i staden, ni vet då det är öppet länge och en massa fina erbjudanden för oss shoppingsugna fruntimmer. Jag jobbade som vanligt men sprang upp en sväng efteråt för att fynda skor och ett regnställ på Intersport. Superfint limegrönt. Bästa färgen !! Trodee först att jag skulle bli utan för det fanns inte i min storlek så jag sökte i en annan färg, provade och hör och häpna, den var stor som ett hus. Alltså var den gröna som var för liten inte alls för liten. Yeeej !! Nu ska jag vara så snygg så på hundpromenad i vår och sommar.

Väntar också med spänning på mitt linne från Kan Dee, tror att det håller på att tryckas upp nu. Exciting värre.

Nu kom jag på en ack så viktig detalj, nämligen lunch. Måste fixa något för annars dör jag nog. Glömde av det när det inte blev nån dejt med mor min. Hej så länge!

Kram T

Dåligt med tid

Det vanliga då, har läst andras så länge så nu hinner jag knappt med mig själv. Ska jobba till kvart i åtta idag och sen är jag långledig. Funderar på att åka till Luleå imorgon och spana in lite shopping. Hoppas på mycket sol i helgen så jag kan vara ute med hunden och inte frysa och kasnke få lite sol i ansiktet.
J och F kanske vill följa till stora staden?
Sug på den ni så återkommer jag när jag har tid och framförallt något att skriva om.

Var det verkligen INGEN som blev april,april lurad igår???

Kram ni söta!

1 april funderingar

Har en massa saker som jag skulle kika på på internet men jag glömmer bort det hela tiden. Är in på mina vanliga bloggar och skriver lite själv och sen så har jag tappat vad det var jag skulle kolla som var så viktigt.
Klurade ett tag på hur jag skulle göra ett lur men jag kom inte på nåt bra, tänkte på tex att jag ska köpa häst eller är gravid eller nåt men speciellt den sista är ju farlig att yttra sig om. Jag är ju i rätt ålder, har ett stadigt förhållande och hus, hund, jobb och allt sånt. Folk bara går och väntar och spanar på magen så jag blir alldeles förbannad. Ett aprilskämt om en sån sak skulle kunna skapa många spekulationer.
Uppmaning till nyfikna skvallertackor: Mind your own business, ok !!

När jag ändå är inne på skvaller så kan jag berätta att det finns inget värre än folk som är så jävla brydd i hur andra ser ut. Då speciellt yngre tjejer/kvinnor. Att stå och kommentera hur en människa tidigare varit så smal och fin och nu är så tjock. Vad är det? Vad vet du om hur hon mår idag. Kanske hundra gånger bättre än i sitt tidigare "smala" liv... Håll inne med såna kommentarer i närheten av mig för jag blir bara sjukt irriterad.
Ibland kanske det är bättre att väga några kilo för mycket och må bra psykiskt än att vara anorektisk och aldrig känna sig nöjd med spegelbilden. Vad säger ni ?

Men what the h, nu skiter jag i det här. Har ni gått på några bra lur idag då? Berätta så jag kan få skratta lite.

PussKram/T

RSS 2.0