inköp på G

Mycket på gång nu. Som tex middag! Annars är det fortsatt renovering av badrum som i sig medför byggkaos. Ett stundande sadelköp som resulterar i noll kronor på sparkassan. Det blend mycket annat så därför har jag annat för mig just nu. Snart kanske det kommer ett långt inlägg om hästar och sådant roligt!

På återseende /T

Förvirring på heden

Lite stressad just nu men det ger sig nog, nu är det snart bara slappa som är kvar. Kom precis hem efter att ha varit i stallet sen 10. Har ridit ut med en kompis i drygt tre timmar. Det blev lite längre än planerat. Vi red till Gläntan och travade i vattnet (Gläntan är en stor sandstrand vid havet) men sen när vi skulle tillbaka så blev det helt fel... Vi kom ut vid Havsbadet(!) så för att inte irra någe mer så red vi över området mot havsbadsvägen och följde den hemmåt. Det blev jävligt långt ska jag säga!! Och regnar gör det också.

Nåväl, jag hann precis hem för att möta folket som kom för att köpa sadeln. Äntligen är jag av med den! Ska komma ihåg att ta bort annonsen bara.

Nu har jag bara kvar att försöka städa lite och duscha bort stallukten. Sen blir det kräftor med mina bästa brudar! Såklart vin till det, vad annars?!

Puss på er! /T

tojke,tojke

Jösses jag lever i ett enda damm just nu. Dagen har bestått av oljud och ett fint, fint damm av betong. Det satte alltså igång idag, på riktigt! Golvet är nästan helt bortbilat, imorgon kommer han halv 8-8 och gör det sista. Vet inte om jag ska försöka städa nu eller imorgon eller både och. Nåja det får vi se.
Tidigt imorgon åker även min familj till Abisko och jagar utan mig. Jag följer nog med senare i höst istället men just nu känns det inte som att jag har tid, trots semester, hmm.

Vi fortsätter även tänja på gränserna och se hur mycket man kan lasta i en Toyota avensis. Nu är vi uppe i JÄTTEMYCKET. Det var definitivt ett sk. tattarlass vi hade med hem från IKEA igår. Jag var chafför och fick sitta med stolen så långt fram den gick. Knäna tog i instrumentpanelen så jag är glad att vi inte var med i någon krock. Det hade gjort ont tror jag.
Väl hemma och lossade så ilade jag vidare till stallet och gjorde klart där, sen var det dags för skoning. Han var en ängel som vanligt lille Charmeuren.

Ses sen /T

babbel om dagen

Allt jag hade tänkt skriva bara gick upp i rök. Vad hände med flowet jag kände för en sekund sen? Jaja det kommer väl får jag anta. Hursomhelst så har vi precis kommit hem efter stall och matshopping och väntar på varma mackor i ugnen, smaskens med mycket skinka på! Ridningen gick rätt så bra om jag får säga det själv. Hade först lite lektion med Daniel, hans mamma kom och tittade också. Vill såklart se när sonen rider, det är ju inte det vanligaste en mor får uppleva kan jag tänka.
Nåja tillbaka på rätt kurs igen, ställde ut fyra koner till ett fyrkantspår sop han fick rida runt och träna hörnpasseringar. Så när jag instruerar att stanna vid varje hörn då gör han 1/2 framdelsvändning sådär utanvidare. Det kändes lite sjukt men mycket roligt så vi fortsatte med vändningar i hörnen. Ja ni, har han ridit 10 gånger ännu? Jag tror faktiskt inte det. Stolt hästägare och hästägarfru!!
Min egen ridning gick också bra. For ut i skogen med D och Cato men innan det så fick jag till en superfin och bärig galopp i höger varv. Igår var det bara korsgalopp så det var en stor lycka.

Hinner inte mer nu för nu är mina smörgåsar klara. Helt plötsligt så kom flytet men nu är det försent...

Puss och het /T

upp upp ner upp

Men vet ni mina vänner? Det finns hopp om liv i sörvågska kroppen också!! Under dagen har jag inte haft feber mer än en gång tror jag och snoret avtar i rask takt. Var till stallet själv idag och det tog tid minsann. Jag har städvecka i veckan vilket innebär skura golv, rensa avlopp och annat fräscht. Som i den flesta andra stall så har man en vecka var och jag hade egentligen den förra veckan men jag hade inte mage att både lämna bort häst OCH städning. Nej så jag bytte och nu städas det denna vecka istället.

Ridningen gick sådär. Ganska kasst för att vara ärlig men det är väl som jag hade väntat också. Motivationen fanns inte hos mig och det avspeglades nog mer än jag trodde på pålle. Nu när jag tänker efter så inser jag att balansen är otroligt viktig för Charmeur. Den fanns inte hos mig idag och vad blev det då? Ostadig trav, korsgalopp,  fel galopp you name it. Den insikten dök upp precis nu när jag sitter och skriver. Kanske betyder det då att jag inte har så förskräckligt dålig balans i vanliga fall?
I tisdags när jag red i regnet och blev sjuk så var han ju helt sjukt fin. Redan från början så hade jag nästan ingen häst alls i bettet. Han behövde knappt något stöd och fick ändå med sig rygg och bakben. Det var en härlig känsla. Och då red jag ändå bara tjugo minuter innan jag inte orkade mer. Nåja, det blir nog bra med det åsså.

På hemmafronten så är det numera duschning i tvättstugan som gäller. Aldrig mer duschkabin i badrummet. Gud så skönt! Denna äckliga styggelse är snart ett minne blott. Efter morgonstalljouren imorgon går nog startskottet för operation RIV. Ser hon fram emot det? Ja!

Filmtajm!
Puss/T

kadaver i svalget

Alla dessa snälla kommentarer får mig att må bättre redan! Är nu inne i fasen smakar-rutten-bäver-i-halsen. Den är inte så rolig men den betyder också att det borde vara slut snart. Hoppas! Blev också glad för att jag har en present som väntar hos J. Oväntat och mycket spännande! Vad tor ni döljer sig under pappret mån tro?

Med gemensamma krafter har nu jag och Daniel röjt ur stora x-tra rummet nere. Ett rum på 20m² med dom fräckaste tapeterna! Måste nog fota och visa dom här, hehe. Detta rum har iaf varit vårt rum för att ställa in alla miljarder kartonger med diverse innehåll i som man vill ha kvar men inte ha framme. Fatta så mycket saker man kan ha på bara två personer. Helt sjukt! Men nu är det utrymt och sorterat i sparas/slängas kartonger/högar. Skönt, morgondagens etapp är att röja badrummet så att D kan börja riva där.
Om jag blir frisk enligt planerna så blir det en tripp till IKEA på måndag eller tisdag. Can´t wait.

Dags för en kaffesluring. Om den smakar bra vill säga!

Puss/T

Shoppingbegäret tar över

Jag lever! Lite bättre idag men det rinner fortfarande ur näsan och febern kommer och går. Fick inte tillåtelse att fara till stallet idag så nu sitter jag här och väntar på att höra hur det har gått för Daniel. Han skulle träna lite balanssits idag.

Jag blir så sugen på att köpa saker just nu. Vill klicka hem allt möjligt men det är bara att hålla fingrarna i styr. Sparar till en ny dressyrsadel nämligen, har äntligen bestämt mig för en T4 dressyr. Tittade och provsatt en sån på Hööks i Kållered och fick dessutom chans att ställa lite frågor. Har haft lite funderingar huruvida syntet är bra eller inte. Såklart så håller en lädersadel i längden om man verkligen sköter om den men nu är ju inte jag en så värst putsande person. Smörjning blir det nog bara två gånger per år eller så och då är det kanske tom bättre med en syntet sadel som man bara torkar av och sprayar med schampoo nån gång ibland.

Hittade också ett par ridbyxor på hööks som satt helt perfekt. Ska nog köpa dom också! Modellen är omgjord så nu är benen inte så långa som dom annars är. Mitt största problem med ridbyxor är att hitta en storlek där den enorma bakdelen får plats och samtidigt inte har så stor midja att dom trillar av. Benen brukar också vara så långa att dom går ner över foten. Alltså bör jag beställa detta perfekta par omedelbart!

Nej nu måste jag göra något trots min ynkliga uppsyn. På onsdag kommer det folk hit och börjar med vårt badrum och vi måste fixa lite saker innan dess. Städa upp i extrarummet nere så vi ryms att montera badrumsmöbler där. Blir frisk och åka på IKEA och köpa badrumsmöblerna plus möbler till kontoret. Roligt blir det. Ska bylsa på mig nu och bege mig ner i kalla källaren *fryser och huttrar* Febern steg bara vid tanken ;0)

Puss och kjam/T

klen och ynklig

Tycker bara synd om mig just nu. Feberfrossa och onändligt mycket snor. Ja alltså det är så stackars mig att det var bra att jag hade Daniel med i stallet som mockade åt mig (eg. åt Charmeur). Pratade just med densamme (inte hästen) och han är påväg hem för att titta ömkande på mig. Känns bra, jag längtar.

I vanliga fall är jag inte så vek men nu beter jag mig som en hel karl och det känns bättre då faktiskt!

Host och fräs /T

Orättvist

Nej och usch och fy. Jag snorar som en dåre och fryser som en hund. Varför slösa av semestern med att vara sjuk?? God damn era små bacillusker, vik hädan!

/T

Roadtrip: the end

Mmm så har vi då kommit hem till vardagen igen. Skönt!! Fast jag har ju semester i hela tre veckor till så mycket mer kommer att hinnas med innan jobbet skriker efter mig. Vi sträckkörde hem från Göteborg igår och var hemma vid ett tiden tror jag. Sov länge imorse och det enda som vi egentligen gjort idag är att handla, hämta Cato, gosa med och rida Charmeur, laga mat och ja där tog det stopp.
Det var härligt att vara i stallet igen. Dock så har det kännts väldigt skönt att ha just Jenny som skötare på killen. Jag litar på henne både med ridning och med skötsel. Ingen omockad box, höpåsar iordninggjorda som dom ska. Dessutom vet jag att hon kollar genom och visiterar efter sår och ev skador.
Frågade henne idag om hon vill bli medryttare och vad jag förstår på hennes blogg så var helt klart svaret JAAAAAAA!!!!!!! Vi får prata ihop oss och lägga upp en plan tillsammans!

Nu ska det bli skönt att fläka ut i soffan och smaska lite B&J, alltid chocolate fudge brownie för mig. Eller fish food.

Du som börjar skola imorgon! Sov gott och ta det cool... Hä kåm å gå så finnt serruvettu. Puss!

Kram /T

Göteborg

Såpp,såpp, på plats iGöteborg och nu smids det planer på allt vi ska hitta på. Universeum(?), Naturhistoriska, sjöfartsmuséet, liseberg... Sen också kanske åka en sväng på Hööks i Kållered. Det vill ju såklart jag göra men vissa andra är inte riktigt lika pigga på den idén som jag är ;=)
Gårdagen spenderades på Kolmården. Det var roligt fast också lite jobbigt att vara en av dem som kommer för att titta på djur i bur. Safariparken var bättre då man körde med bilen och det kändes mer som att djuren levde fritt. 
Bäst var delfinerna, zebrorna och kapybarorna. 

Kopp kaffe på det sen bär det av!

Puss och hej /T 

Roadtrip!

I Uppsala! Hälsar på vänner och stannar ett tag innan vi drar vidare till Kolmården. Kanske berättar om det lite senare när vi kommit till Göteborg. Annars återkommer jag på tisdag eller onsdag när vi är åter i Piteå.
Saknar redan Charmeuren och Cato grisen. Fast jag vet att dom båda är i goda händer.

Puss/T

Dagens ridning, dagens höjdpunkt

På hopplektionen idag blev ingen hoppning för mig men ändock en lärorik lektion. A red först och hoppade lite. Visade sedan lite olika övningar som ska få honom mer lösgjord. Ett mycket bra tips (av många) var att rida lite sidvärts och få in bogen innan galoppfattning i vänster varv. Fungerade klockrent, han fick med sig bakbenen och kom in i en kanonfin galopp med en gång. Supertips!!
Min pålle var så fin så det nästan gjorde ont och det var JAG som red honom :0)
Egen notering: Glöm inte stödet på yttertygeln!!!

Hihi!!

Imorgon ska jag och Daniel rida ut tillsammans. Jag tar en av travhästarna och han tar prins Charming.

Bye,bye /T

warning: shutdown

Jag gillar varmt väder men nu börjar det nästan vara för mycket för mig. En regndag skulle inte skada. Hjärnan verkar ha lagt ner för nu vet jag inte vad det var jag skulle skriva om heller. Aja ska svalka strupen och ge mig ut med hunden. I maklig takt.

/T

Dags för en bild igen

Ojsan, kolla in klockan. Redan efter 12 och jag har minsann bara ätit frukost och sen inte gjort ett endaste dugg. Det är väl det som kallas semester? Längesen jag hade med nån bild här så jag tror att jag kör med denna idag.


Två av mina älsklingar i livet


Kram på er /T

Dagen efter

Jodå födelsedagen gick så bra så. Alla fick mat och åt sig mätta och det var mycket trevligt att ha hela min familj här!
Tack för alla grattis hälsningar! Både här på bloggen och in real life.

Som jag sa så började jag morgonen med en hopplektion för A och jag hade ju då publik av två superallergiker och deras fruar. Dvs far och bror, mor och Lisbet. Fick jobba hårt för jag har träningsvärk idag!! Övade på travbommar och sedan ett hinder som blev kanske 75cm? Alltså inte så högt men jag tyckte det var precis lagomt för mig.
Frammåt går det iaf mot första hoppningen då jag bara tänkte att vi ska över och glömde allt. Resultat- en stoppsträcka på 20meter, hihi. Den här gången gick det bättre och jag hade kontroll även efter hindret så det känns som bra nu tycker jag!

Tror att vi ska ta oss en härlig uteritt idag och galoppera sandstigar och bara njuta av livet och semestern. Sen får det bli en studs och travbom session i helgen. Det gör verkligen underverk för Charmeurs ryggmuskler och fotarbete. Blir nog imorgon det.

Till veckan tänker jag och Daniel dra ner till södern. Lät exotiskt eller hur?! Vi ska ta bilen ner till Uppsala, Kolmården och sen Göteborg. Blir grym det, ska styra upp med Jenny nu som ska ha hand om kusen under tiden!

Puss och hej /T


Grattis till mig!!

6 augusti. Det betyder att jag numera är ett år äldre, igen :=) Fast med tanke på hur gammal systersonen trodde jag var så har jag nog missat några födelsedagar däremellan. 140 var hans proffessionella gissning hehe. Måste få säga att jag tycker själv att jag är gode fräsch för min ålder i sånna fall!!

Om en dryg timma ska jag ha hoppträning i stallet, med publik i form av mams,paps och bror-Jon och Lisbet. Pappa har fått med sig dunder-allergimedicin som vi hoppas ska funka. Visst är det orättvist att vissa ska bli allergiska mot djur? Speciellt de som verkligen tycker om djur och vill ha dom i sitt liv.

Har haft några hektiska dagar med jobb-stall-festligheter. Bara skynda, skynda hela tiden. I måndags var jag ledig och ägnade först dagen åt att handla inför idag och sen städa. Göra stallet och sen äta middag hos mamspaps. Tisdag jobb. Onsdag jobb, stall, snabb duscha och sen till Böle på grillpartaj. Idag blir det inget jobb för jag har SEMESTER!!! men det blir ändå lite stressigt för då är det ju som sagt stall kl 9, sen hem för att duscha, städa igen och förbereda för födelsedagsfest. Kanske blir det inte så tokigt ändå, får ju hjälp. Daniel kommer hem på lunch och hjälper mig att städa. Sen dyker mami,papi, J och L upp också. Det här blir nog bara bra tror jag ändå. Ska tagga ner några hekto och känna lugnet!

Pjuh, frulle och iväg nu!

Puss!!!

Äntligen

Snart drar jag ner mot staden för att få mig en mycket välbehövlig klippning. Daniel har redan betalat den som en födelsedagspresent så det är EXTRA kul. Igår anlände bror och fru till staden, riktigt kul! Hann träffa dom som hastigast på Coopan men ikväll får jag träffa dom på riktigt så direkt efter hopplektion med A så far jag hem, duschar och pilar iväg!!

Vi ses /T

Tur eller inte...

Tänk om, tänk om!!!! Allt hänger på en endaste person som avgör om jag kan få semester tidigare eller inte. EN enda på hela bygget som kan schemamässigt och dessutom kan kundtjänst. Visst är det lite tragiskt att vi har så lite folk som kan just min avdelning? Är det så hemskt att få ta skit hela dagarna, vara snäll och tillmötesgående när kunderna bara fräser och spottar? Nä tänkte väl det.
Men om ialla fall så jobbar jag min sista dag innan semester på onsdag, dagen innan födelsedag, så det känns ju extra lyxigt då!!

Snälla håll tummarna för mig!

Jenny, vill du fortfarande ta hand om killen? *plz*

Puss kram/T

RSS 2.0