idag har coopan en piss-granne

Har haft första ridlektionen för Katrine idag. Väldigt givande, tummen upp!! Istället för mina tidigare hyss som tex knipande skänklar, hälar uppåt och glappande yttertygel så har jag nu lagt mig till med höga händer. Tre minus, en plus är iaf 2 minus eller hur. Bra tycker jag!

Annars har resten av dagen flutit på. Nyårshandlat, både mat och dryck samt köpt en glassmaskin som ska invigas imorgon och sen visa vad den går för på nyårsafton. Jag fick med mig Daniel på detta spektakel men tyvärr inte att fara in på Kvantum och hämta ut mitt paket från Hööks.
Felsorterat dessutom. Jag blir så irri, det står på paketet att det ska hämtas på Coop och jag vet att det har kommit upp som felsorterat hos dom. Ändå skiter dom i det och låter det ligga kvar. Jag jobbar ju för fasen på posten själv, såklart vill jag hämta ut det där jag jobbar, betydligt enklare.
(Dessutom så packar vi upp paketen direkt dom kommer och låter inte skrindan stå över natten så det så.)

Men åååh nu blev jag sådär upprörd igen. Då skriver jag helt osammanhängande och jag ber om ursäkt om ni inte fattar ett dugg. Skönt iaf att avreagera mig lite. Ilsken är mitt mellannamn.

Kram på er jävvla
/T

mellandagsrea

Jo jag fyndade lite på rean idag! Två saker varav en var på rea och den andra inte. Hade tur och hittade en parfym på Kicks (jo jag vet, jag har aldeles för många), Lancömes Miracle so Magic. Jag har den redan men den är så gott som slut så för 187,50 fick jag mig 30 fräscha ml till. Sweet!
På MQ hade jag sen tidigare spanat in en snygg midjekort jacka i velour(?) med sned dragkedja och nu är den min. Julia velvet jacket av märke Zoul, tror att färgen är lite mot lila. Inte på rea men jag har ändå kvar av julklappspengarna så dom är i tryggt förvar på sparkassan.

Nu snöar det igen och den här gången ska det visst komma ungefär en halvmeter dom närmsta dagarna. Har hunnit med att skotta fram gången från bro till postlåda tre gånger och det märks då inte. Spännande att se hur det ser ut imorgon. Nu måste det bli godnatt för imorgon är det jobbdag för Tesalisa.

Kram/T

julklappsvernissagen fortsätter

Jag fortsätter på julklappstemat och visar den fina klappen som fanns på bron vid hemkomsten. Tack Maria!!

 

 

Utöver detta så finns nu också teerna tempel och julbock samt chihuahua i mitt kök. Pengar att spendera på rean imorgon, jippi, och en mycket användbar pannlampa delux att ha när jag är ute i mörkret och rider. Tack svärmor för den! Jag har testat den och det gick utmärkt att både trava och galoppera trots mörkret. Sminkväskan har utökats med lite färg och doft. Och sist men inte minst WWF:s samlartomte 2009.

Cato fick några klappar han med, och han var duktig att öppna. Och även att luska ut vilka som var till honom. Det tog ungefär 3 sekunder från att jag la dom under granen tills han visade att det där är minsann till mig visst då? Kunde inte stå emot så han fick öppna sin klapp först av alla, innan maten till och med.

 

min söta grisepojk, puss


Idag har dagen liksom bara tagit slut, började med att kliva upp klockan 05.00 och jobba 8 timmar, sen äta kalkon middag efter mycket om och men huruvida det skulle bli av eller inte. Efter det raka spåret till stallet för att ha min premiär kvällsjour i stallet. Gick bara fint, mysigt att vara där sist och ge mat och mysa. Charmeur fick komma in först av alla för han stod och väntade med bedjande blick. Fick bråka lite med några men annars så gick allt fint. Jag var hemma halv elva och sen har vi glöggat och kollat på V75.
Vilken dag, helt slut i bollen. Med en god natts sömn på det hoppas jag på en givande rea dag imorgon med många bra fynd till superlåga priser. Håller ni tummarna?

Godnatt och sov sött
Puss/T

 


snö

Tänkte visa en till bild på balkongen, som numera är avskottad men ändå!

22 december


24 december


 

Det är härligt med vitt eller hur?


på väggen (konstnär: Kan Dee)







den mystiska julklappen

Nu har jag svaret!! Och det gjorde mig så jäkla glad. Jag har fått Limelight av Daniel. Helt sjukt att jag har den tavlan som jag tittat på och beundrat i KanDees blogg. Inte visste han heller om jag fortfarande läste bloggen och hade koll på vad som finns i shoppen så det blev extra bra när jag såklart visste precis vilken tavla det var, det var han som köpte den. Amazing!

Glömde kameran så jag ska ta en bild så fort jag har hämtat hem den, fasen jag hade velat visa den nu med en gång ju. Den är otroligt fin och den ska sitta på min vägg! Nä vaddå glad?
Tack och åter tack för den bästa julklappen.

Överraskning nummer två (egentligen nummer ett för den öppnade jag först) stod på bron när vi kom hem för en stund sen. Ett jättefint svartvitt foto av mig och Charmeur. Bra fångat av fotografen där både jag och hästen ser normala ut på samma bild. Vilken bra avslutning på den här dagen. Jag är enormt tacksam till alla som gett mig så fina och genomtänkta julklappar.

Skriver mer imorgon, nu blir det att titta på Henrik Schyffert dvd:n. Bilder kommer som sagt också senare.

God fortsättning
/T

white christmas



Så här såg det ut på framsidan igår

Och på balkongen! Nu är det ännu mer!!!

I fönstret nyinköpt julpynt på rea, precis vad jag ville ha

men tyckte var aningens för dyr

 

GOD JUL TILL ER ALLA!


dan före dopparedan

Ca två timmar till det slår om till julafton. Gissa om jag är en julig person! Jag gillar julen. Myskänslan, snö och mörker blandat med adventsljusstakar och juleljus ute och inne. Att få pyssla med paket och tänka till lite extra för att få göra någon glad.

Tror att jag fick denna positiva tänk tack vare en riktigt bra ridtur idag. Efter denna vecka med hektiskt arbete i julstress och handel så behövde jag verkligen få ett ridpass som blev lyckat. Vi har gått lite bakåt i träning nu när vi inte kunnat rida dressyr överhuvudtaget, bara lite smått i skogen men han är ju inte alltid supersugen på hårt jobb då utan mest intresserad av att gå framåt, fort. Hursomhelst så har Charmeur blivit lite stel igen i sin vänstra sida och vill gärna skjuta ut bogen för att komma undan böjning så i måndags så körde vi ett skrittpass med massor av mjukgörande övningar och han var så fin och avslappnad, vila igår (för min skull bara) och så körde vi ett lättare dressyrpass idag.
Kanske var det tack vare rejält snöfall som det gick bra? Vi har en förmåga att gå som bäst i dåligt väder jag och pållen. Kan också bero på att jag går in utan förhoppningar och slappnar av i min ridning på ett helt annat sätt. Det märktes då tydligt att killen var samarbetsvillig idag, redan när vi skrittade fram så kändes han framåt och följsam, lyssnade på halvhalter som aldrig förr. Efter en halvtimma slog det om i huvudet på´n och han liksom surnade till. Gjorde dock inte så mycket för han hade gjort ett så bra jobb fram till dess så. Puss min älskade pojke!

Imorgon är det som sagt julafton och vad passar bättre än att rida ut och ta en galopp i djupsnön? Avundsjuk någon??

Kram/T

vinter javisst

Hihi det snöar än!! Tar aldrig slut, undrar hur många cm som fallit? 30?40?50?
Sjuka mängder på kort tid iaf och det ska fortsätta imorgon också.

Härligt med vinter!

Puss/T

många cm puder

Såhär snöig var Charmeur klockan halv två idag! Prinsen!


christmas feeling

Gissa om julstämningen infinner sig nu då? Det snöar hur mycket som helst! Härligt! Har lite saker att utföra idag, ska försöka hinna iväg och köpa hundmat och en julklapp till Daniels pappa. Men innan det känns det som att en härlig galopp i djupsnön skulle sitta fint!
Just och så ska jag inte glömma bort att åka med lite julklappar till mamma, då behöver jag inte stressa på julafton och om jag inte känner att jag hinner åka en sväng till Böle så gör det inget, mer än att det är något som saknas försåss. Lite ångest har jag över att inte fira jul med min familj men det är klart att efter snart 11 år så är det väl dags att fira en hel jul tillsammans med min älskades familj också eller hur?!
Nåväl, OM jag känner att tiden finns så åker jag och ger en julkram iaf, men bara OM.

Har en julskinka i ugnen som väl ska vara inne ungefär 40 minuter till innan den är klar. Jag har ingen stektermometer i den så jag kör lite extra för att vara säker. Det är premiär för mig att göra julskinka från scratch. Inte då föda upp lilla grisen och slakta utan det som kommer efter den biten. Den blir ugnsbakad eftersom jag gillar när den är en aning torr. Spännande att smaka på resultatet! (tillägger att den naturligtvis är lokalproducerad)

Ledig idag, två dagar med jobb och sen är det julafton.

Pussar och kramar
/T

klapparna 2009












flunscha och jul rusch

Julen är på gång, det märks tydligt på jobbet. Det är helt sjukt stressigt precis hela tiden. Hur mycket folk som helst och det är liksom ingen ände på kön, den bara byggs på och byggs på. Har gjort ett tafatt försök att städa nu på fredagskvällen men jag kan inte vara särskilt impad av min insats. Huvudet värker och kroppen värker.
Jag såg dig också gums, visst är det sjukt att ha så jäkla häcken full att inte ens hinna sträcka upp en hand och hälsa. Längtar tills det är över för denna säsong. För nu är jag less.

Var och fick mig en spruta igår. Var nära att banga för jag är ju så förtvivlat skraj för sprutor men jag tog mig i kragen och åkte. Satt och väntade alldeles ensam och var duktig inne hos farbror doktorn. Inte ett pip från mig!! Såklart så var det precis så ofarligt och smärtfritt som jag egentligen innerst inne visste att det skulle vara. Och inga influensa liknande symptom har uppstått heller. Lite ont i armen men inte mer än så.

Fick hjälp av Daniel i stallet idag, vi är ett bra team han och jag!! Jag gjorde iordning mat och hö påsar medans han mockade, sen fick lilla Charmeur komma in och som han längtade. Han var lugn och stod och åt i godan ro när vi kom men så fort jag sa hej till honom så gnäggade och frustade han: Nu vill jag gå in mamma!! Söta, rara älsklings pållen min!
Om jag hade otur i söndags så har det definitivt vänt nu. Söndagen bestod i att tappa bort saker. Bland annat ett guldörhänge och KAMERAN. Sov dåligt den natten kan jag lova men redan dagen efter blev det betydligt bättre. Då återfanns allt igen. Kameran hade klarat natten utomhus i många minusgrader men hade till och med ström kvar i sig. Örhänget låg i sängen. OCH dessutom så har jag haft turen att bli utvald till Equipages läsarpanel. Min klara favorit-hästtidning. Inte nog med att jag får vara med och påverka innehållet, jag får dessutom gratis prenumeration, hihi!!! Vaddå bra julklapp?

På hundfronten ser det mer dystert ut. Vi ska återlämna Raja. Vi har insett att vi inte har tid nog för henne just nu. Får se om det blir bättre framöver. Just nu finns inte tid att gå med hundar en och en till exempel och det är ett krav om man ska lyckas koppelträna en vovve som både rycker, drar och hoppar än hit än dit. För att kunna vara konsekvent så måste man ha tid att lägga och tyvärr finns den inte just nu.
Dock så vill jag poängtera att det är en SUPERFIN hund som det definitivt går att få ordning på så hoppet är inte ute tycker jag.
Jag är rätt säker på att minst EN blir väldigt glad över flytten! Kan ni gissa vem?!

Kram
/T

en vecka till dopparedag

Lyxmål från Sunes lät inte alls fel. Fast jag tror jag tar ett vanligt skrov jag.

Kallt idag igen, idag -20 och klar himmel. Värmaren har suttit i bilen i snart 1,5 timma så jag ska ta på mig varma kläder och bege mig till stallet. Uteritt blir det idag!! Igår försökte vi oss på ett dressyrpass som inte gick alls så lysande. Dumt att ens försöka mitt i lunchfodringen, med tanke på att jag har en häst som tänker på mat mest hela tiden!

Fick ett sms från svärmor som sa att det är sista dagen för vaccinering idag mellan 13-16, mycket tacksam för den upplysningen. Det är bara att ta mig i kragen och få den där didrans sprutan. Om EN vecka är det jul, det längtar jag till, på söndag är det mamsens dag. Mycket framför nu!!

Puss/T

den ständiga frågan

Gnugga geniknölen. Vad blir det för mat???

*tänker*


gott samvete tillslut!

HÅR:
Nu känns det betydligt bättre än tidigare idag. Så himla trött, förmodligen lite små förkyld. Klippningen gick utmärkt, det blev kortare och jag är grymt nöjd med resultatet. Fick lära mig en för mig ny sak om hår och hårprodukter. Tvärtemot vad jag trott tidigare så ska jag som har mycket och tjockt hår använda hårda produkter. Är dom lätta så blir det för klent för att orka hålla uppe håret och det blir istället nertyngt. Nästan 30 år tog det innan jag fick lära mig hur jag ska styla mitt hår!!

HÄST:
Fick dåligt samvete över att inte ha ork för min häst idag. Bestämde mig för att inte rida och åkte dit och fixade med resten. Turen på min sida då Ida erbjöd sig att skritta honom. Underbart för samvetet. Han hade skött sig alldeles utmärkt, bara ett spöke, ett svart sladdmärke över vägen. Det skulle döda honom men tillslut så tog han mod till sig och stegade över iaf.
Dags att berätta om flytten som skedde i söndags. Jag red från Norra Pitholm 12.45 och var framme 40 minuter senare. Inga nervösa fasoner alls trots nytt stall, jag bara red in på gården, hoppade av och stallde in honom i en box. Inget konstigt alls. Sen blev det utsläpp i hagen där Goofy stod och tuggade. Blev såklart kompisar direkt!! Dom sprang runt tillsammans med sina svansar i vädret och var så härliga att se på. Kändes varmt i matte-hjärtat!

HUND:
Uppdatering på mataggressivitetsavvänjningen (världens längsta ord?). Det har gått bara bra. Hon har inte morrat nåt mer, koppelträningen fortsätter och passivitetsträning likaså. Hon är en mycket fin hund lilla Rajsan. Cato har även välkomnat henne i flocken vilket kändes skönt. Efter några dagars surande så bestämde han sig och gav henne en välkomst slick. Lilla gubben, så jävla söt han är <3

Enough is enough
puss/T

bara suck

Charmeur är flyttad till sitt nya hem nu. Känns som att det är jäkligt mycket nu för jag har inte tid att uppdatera er riktigt. Förhoppningsvis kommer det senare. Kanske med bilder från nya stallet och annat.
Klippning idag klockan 11.15, det ser jag fram mot. Om! På tok för grisig i håret alldeles för länge dessutom.

Motorvärmare måste i. Det är visst kallt idag.

Dödens död. Bläh

/T

Raja is here

Catos konkurrent har anlänt, i torsdags när jag kom hem så var hon på plats. Fin hund med mycket energi, vi har påbörjat koppelträning med henne och det går framåt redan. Men huga vad det är jobbigt att ha en hund man inte är van vid, som inte är uppfostrad som man är van osv. Mitt och hennes största problem uppdagades igår när jag skulle testa vad hon säger om att bli störd i maten. Det var inte poppis och hon morrade och visade tänderna åt mig. Det blir vårat att jobba på för en sån sak accepterar jag inte.
Bra är att hon inte gjorde så mot Daniel när han skulle testa så det är mitt ledarskap som måste stärkas. Fast sen tycker jag att vem som helst ska kunna klappa henne även om hon står och äter. Jaja, vi får se hur det går.

Här är hon iaf lilla Raja

Var och red med Åsa igår igen, kollade upp vilken väg vi ska ta imorgon och det var ju inte svårt alls att hitta. Har pysslat lite med att sortera alla hästsaker som jag ska flytta på idag, Hade utsläpp imorse och då tog jag det sista förutom ryktlåda och sadel. Kändes lite vemodigt ändå. Hoppas jag kommer trivas på nya stallet.

Dagen förutom flytt blir en tur i skogen med dogsarna och tacos ikväll. Daniel ska dessutom städa medans jag kör gejer, hehe!

 

Puss/T


mycket energi

Halv åtta är klockan och nu är det bara den här dagen kvar, sen är jag ledig från jobbet i tre dagar och kan ägna mig åt allt roligt på min lista. Troligen rida ut med Åsa och Kajsa imorgon, det gjorde vi igår också, hämta hem mamsen och papsen, ha sista utsläppet och flytta pållemannen. Jag och Åsa har bytt telefonnummer så vi kan fortsätta rida ut tillsammans även om vi inte bor på samma ställe med hästarna. Hon är en så härlig människa och det skulle kännas trist att inte träffa henne något mer. Hon ger energi kvinnan!!
Idag blir det ingen ridning, hade planerat in longering men det blir inte det heller för nu har det varit plusgrader så länge att det är jävlat glashalt överallt.

När jag kommer hem ikväll har vi en extra hund hos oss. Vi ska eventuellt ta över en korthårig vorsteh tik som är 1,5 år. Åtminståne ska hon få bo hos oss ett tag så får vi se om det blir permanent. Cato är ännu lyckligt ovatandes om att han snart får konkurrens av en viss dam vid namn Raja.

Stallet hägrar!!

/T

mardrömmar

I halvtid på veckan och det känns rätt så bra nu, jag har koll på läget om än jag har sovit dåligt på morgonen. Fick ha "sovmorgon" idag till kl 8 men jag började vrida på mig redan kl 6.22, kom på mig själv med att jag inte alls kunde sova till 8 utan var tvungen stiga upp 7 om jag skulle hinna på jobbet. Det var sant, förutom att det är imorgon!
Somnade om och drömde en hemsk dröm om att min mamma fått en stroke och var helt labil. Alla var rädda för henne utom jag så jag gick på stan med henne. Helt plötsligt så blev hon helt galet arg och börjar slå och jaga efter mig. Hemskt att känna sig så maktlös, ena sekunden är hon min mamma som är bäst i världen och nästa är hon ett monster.
Kan det betyda att jag saknar mina föräldrar? Ska hämta dom på Kallax på fredag efter en alldeles för lång utlandsvistelse. Enligt mig då!

Nu är det bestämt ett flyttdatum för mig och Charmeur. Vi tar det till helgen, närmare bestämt lucia. Det är det som passar bäst i mitt schema. På lördag har jag mitt sista utsläpp hos Forsells, efter det kör jag över allt utom träns och sadel till svedjan. Känner mig upprymd just nu, längtar till helgen. Fast är samtidigt lite nervös.

kram
/T

helt utan måsten

Gissa om jag är trött idag. Gick inte och la mig då jag skulle, satt kvar och la upp några annonser på tradera, hmm. Sen så låg jag i sängen och tittade på Hajen på svt. Det är banne mig en bra skräckfilm, jag blir rädd fastän den är hundra år gammal. Precis som jag höll på att bli trött så skrämdes vi av ett brak nånstanns i huset. Det var min hårtork som ramlat i golvet, kroken lossnade från väggen. Jäkla!!

Min dag på jobbet var då trevlig iaf, jag var glad trots ett tärt yttre och inre. Inga arga eller sura kunder och det togs tacksamt emot. Sen hade jag tur och fick paus från stallet idag. K har ridit och mockat åt mig så jag behöver inte fara dit. Kanske gör jag det ändå men det är skönt att inte ha ett MÅSTE över sig.
Klurar mig blå över när jag ska genomföra flytten, tänkte ju rida dit honom men då vill jag ha med Daniel som kasnke hittar bättre än mig. Det är inte så kul att råka rida vilse bland alla stigar när mörkret faller, läskigt.

Ajja nu är jag less på det här. Mat och soffa härnäst.

Puss/T

utandöme, finns det ordet??

Nu är det ju egentligen för sent för mig att blogga. Börjar i ottan imorgon och är av den anledningen inte på julfest just nu :(
Kan stoltsera med att jag är i stort sett klar med alla julklappsinköp och födelsedagspresentsinköp. Inslagna är dom också hela bunten. Tyvärr skäms jag lite eftersom jag inte alls lagt ner så mycket tid och omsorg på klapparna. Har inte kännt riktig lust att göra det. Så då får jag ge bort fula paket och och hoppas att innehållet är bättre än utandömet, heter det så? Det heter ju innandöme så?? Hade iofs kunnat skriva omslaget och låtit bli att ge mig in i en märklig disskussion med mig själv.

Igår ställde jag klockan på 7 som straff för att jag sov på tok för länge dagen innan. Hade inte ställt klockan alls nämligen. Nå det var toppen när jag väl vaknat till liv. Hann med en tur i skogen med Charmeur, städa huset, kila på stan efter dom sista klapparna plus present till mamsen OCH jobba dessutom. Vaddå stolt!!

Kanske blir det vaccin på måndag? Och förhoppningsvis kommer jag ihåg att ringa och boka klipptid så jag kan fixa det kring den 15 då lönen rullar in! Jag är på tok för långhårig nu. Vet inte när det var sist... augusti kanske?! Och har man som jag numera en lugg frisyr så funkar inte det. Fult som stryk, bad hair day every day.

Sov sött
/T

julgrisen lever farligt

Skodde Charmeur igår kväll med sulor så vi är rustade för vintern. Cato lilleman som är så skraj för hästarna glömde allt vad rädsla heter när det gick att få smaka hovar. Helt sjukt att det kan vara så smaskigt. Men,men det är det och min lilla vovve levde farligt många gånger, tur att jag har en snäll häst som inte bryr sig särskilt om att ha en hund under magen, mellan bakben, mellan framben ja lite överallt.
Vad jag lärde mig av gårdagen är alltså att Cato inte har en j-vla aning om varför han ska vara rädd för stora hästar.

Hur lär jag honom det?

Så då nyrustade med snöpjux gav vi oss ut på Heden idag utan att halka ihjäl oss. Mysig tur med mycket trav. Vinterkylan är rätt mysig om man som jag har både underställ och en varm ridoverall. Däremot är det mindre angenämt när det sprutar tårar som blir iskalla på kinderna. Allt kan inte vara perfekt.

Vinterpuss!
/T

vit jul

Min värld är vit igen!!! Snön kom för två dagar sen och nu tror jag att den kanske stannar kvar. Härligt med lite ljus äntligen. Idag tänkte jag ta itu med att påbörja flytt till Svedjegården, lika bra att ta det i omgångar så går det fort när jag väl rider dit med Charmeur.
Julklappsinslagningen går framåt, blir ungefär 3 per kväll. Slarvar med några dock. Barnen tex tror jag inte bryr sig särskilt om paketet är fint och välgjort så jag lägger inte så mycket tid på dom. Fixade klart det som ska skickas till Norge igår så förmodligen postar jag det idag. Fick en rolig påse i posten i måndags, från Nelly minsann!! Innehöll denna fina klänning från Koola Anna som blir till julafton och även en fin stickad polo från Only. Nöjd med dom!

Rosita Dress SEK 549, Koola Anna - NELLY.COM

 

Alfi Knit Cowl Neck SEK 359, Only - NELLY.COM


Alfi Knit Cowl Neck SEK 359, Only - NELLY.COM

 

That´s it folks

Puss/T


julgris

Såna här bilder av grisen kan jag aldrig få nog av! Han är så söt och nosen ser ut att vara lika lång som Plutos, hehe. Två grisar på denna bild!



/T


RSS 2.0