Resfeber

Podgora- Kroatien blir det. 9-16 maj

Yess!!!!!

Nu väntar arbetet. PUSS!

Så ska det låta

Håller med M, fina men dyra. Om jag skulle ha plånka för dom så skulle jag köpa två gröna solsängar och några stolar plus ett svart bord. För den prislappen borde dom väl vara rätt så färgbeständig eller?
Igår bad jag om semester så att vi kan boka resan och Ja det fick jag !! Yey !! Nu ska jag boka och betala med Visa gold kortet. Då får man nämligen avbeställningsskydd gratis och lite annat också. Och så behöver vi inte betala på riktigt förrns nästa månad, räntefritt. Betyder att vi hinner sälja huset och allt sånt.

Fick ett litet uppehåll, blev så fascinerad över att lyssna på D som över telefon förklarar för lillasyster hur man byter olja och oljefilter ;0) Jag förstås precis hur man gör, kanske är min tur nästa gång det är dax på mercan.
Hoppas det går bra för F idag, hon fick jobb tidigt idag pga sjukdom. Misstänker att hon egentligen ville vara ledig men att pengarna drog. Till veckan jobbar jag tre dagar, tisdag till torsdag och sen ledig ganska länge. Kanske hitta på något med hundarna då ?? Grilla om det är fint väder tex. Onsdan går också bra att fara ut på om vi tar det tidigt. Fundera över det sportlovsbruden.

Missade premiär av Så ska det låta igår och tyvärr så missar jag reprisen på söndag också. Det är som en gemensam favorit för oss. Som ofta leder till singstar efteråt. Nästa fredag får jag då se det.

Jaja nog med hejna, nu ska jag göra det jag skulle.
Puss/T

 

Konstrotting är drömmen

Skurat in mig själv i datarummet och måste nu vänta på att golven torkar. Angenämt problem må jag säga eftersom jag gillar att sitta vid datorn .Hittar ofta så mycket roligt att kika på. Hann med att gå en 40 minuters med Cato innan jag satte igång här hemma. Man skulle ju tro att han borde vara en glad hund då men icke, sur som ättika har han varit sen igår. Har försökt fråga men han kniper åt. Män är från mars, kvinnor från venus och hundar - ja dom måste vara från pluto.

Drömmer mig bort i utemöblernas värld ett tag. Jag vet precis vad jag vill ha, svarta eller grå plastrottingmöbler, kubisk form och raka linjer. Två fotöljer och en soffa hade vart nice.  Och ett litet bord där emellan.

Men åå nu vet jag vad som är fel, C har ju inte ätit idag, och mycket lite igår. Det är ju därför han är sur, han mår illa. Dummerjöns som inte fattar att det bara är att knapra lite så blir allt bra igen. Nåja alla kan inte vara begåvad med intellekt à la Einstein.

Enough for now

Puss T

Plan A

Städ är på tapeten idag, åtminstånde dammsugning. Hundhåren börjar träda fram allt tydligare ju mer solens strålar visar sig. På så sätt är en mörk, kall vinter bättre men jag dammsuger hellre och har det ljust och mysigt. Jag och C har legat och slöat i sängen mellan åtta och halv tio på morgonen, kollat nyheter och myst. Nu ska det bli frulle i kistan och sen städrajd.
Sista helgen med gammel schemat, sen blir det nytt och fräscht. Inleder nästa helg med hela SEX dagars ledighet, förutom då sista delen av kursen som är på tisdagen, så fyra dagar blir det i sträck, inte fy skam !!

Kram och kyss/ Ms T

Rolig post är roligt

Fick två roliga saker i posten idag. Hade klickat hem världens bästa bok: Maratonmarschen av Stephen King för futtiga 20kr, mycket bra köp tycker jag. Sen så dunsade Nelly påsen ner på bron också. Skickar tillbaka tre saker och behåller två. Det betyder att det blir mycket billigare så det är väl bara att hoppa jämfota när saker inte passar.
Ska kika vidare på Sämsta bilföraren nu. Huga för såna chafförer, man blir ju mörkrädd må jag då säga.

Sov gott /T

Besök pågår

F är iväg och är duktig och Chappe bay är här och roar sig med Cato. Strålande är hur humöret varit idag. Först så for jag till stallet kring ett tiden och kom därifrån halv fem. Filosoferade över att först är det mysigt när vinterpälsen ska av. Man skrubbar och borstar och myser med poan, connectar. Sen efter några veckor är då i alla fall jag less, det slutar aldrig komma hår, hur mycket man än borstar känns aldrig hästen ren. Varje år samma visa.
Red ett lagomt hårt pass i solen, den värmde inte så mycket men bara att den lyste gjorde sitt till. Lill var med på att jobba, det kan vara lite si och så med motivtionen för hennes del men jag la upp det bra. Nyätit lunch, borstad 40 minuter och mutad med morot, tror det är ett vinnande koncept för poan var helt klart på bra humör.

Påväg hem från stallet, svänger in på Skolgatan och för en smärre chock! Gatan är ju mer än dubbelt så bred, innan har det inte gått att mötas utan det har bara varit att köra åt sidan eller backa. Hade glömt hur det är att köra på en normalbred gata. Ni vet hur det blir under vintern, en meter åt vardera håll försvinner till förmån för snövallen.

Och sen då... Då ringer snälla killen på Coop bygg och berättar att kylen varit på vift hos Intersport men på måndag mellan 8-12 får jag den hemlevererad till dörren. Kanoners säger jag !!

Och på det- En semla från kvarters


Hej med er!

Matdags

Nu blir det lunch på skolgatan. Hamburgare i pitabröd. I brist på annat, man tager vad man haver !!

Puss

Uppochnervända dagen

Hade precis börjat nästan bestämma mig för vart jag vill åka och så spolieras planerna. Vi kan inte åka mellan den 15 och 29 maj.

Grrrrrrrr.

Före är det inte så varmt på dom ställen vi hade tänkt och senare, ja då är det ju semestertider. Ville ju åka innan semestern. Nån som vet vart man kan åka i april/maj där det är sol för ca 5000/person ? Tips mottages tacksamt. Kroatien och Portugal har varit på tapeten men får nog rivas ner tyvärr.

Kram/T

Bildkavalkad

Skön tur i skogen blev det, men inte så lång. Det var ju dödens tungt att gå i djupsnön. Vi hade med oss kaffe att stärka med men blev inte så starka ändå. Cato och Chappe hade då en rolig dag. Massa lek och spring i snön och Cato var till och med en gentleman och väntade in Chappe så han kunde hänga med på äventyren. Tog några bilder, både med digitalkameran och negativ kameran(system) och vi får väl se hur det blir. Ska genast skicka in och framkalla rullen. Visst är det väl dags att jag får en digital systemare nu? Tog med klumpen eftersom jag hade rygga och kunde förvara den där, i skydd från snö och blöta.
Funderar så jag blir blå på vad jag ska hitte på till middag. Och jo jag fick visst lära mig att det heter klockan, inte klokan. Så nu vet jag det ;0)

Foto i motljus kan bli både bra och mindre bra. Vit hund ser grå ut men ni ser vad solen skiner varmt!

Same, same. Går säkert att photoshopa till lite så grisen blir skarpare



Jag gillar solbilder !!

Kom på att det är onsdag idag och det betyder... Greys Anatomy på femman. En av få serier som jag följer på tvn. Och förra veckan missade jag att det hade börjat om. Skyller NÅN litegrann för det eftersom NÅN sa att det bara var repris... Nåja ikväll så sitter jag bänkad. Såg förresten att jag har fått stängning på en onsdag/4 veckor på nya schemat, shit.
Avslutar med en bild på hur det ofta ser ut när man har en hund som är snabbare än en själv...!

Kramar i vårsolen /Theres


eumh dags för en slående rubrik igen, ingen fantasi alls

Få se nu vad dagen har att bjuda på... Bus i snön med bästis blir då definitivt för vovve. Kul och kameran ska med. Om jag inte var så rädd om systemkameran så skulle jag nog ta den idag men jag blir så orolig att jag ska tappa den i snön eller nåt. Lill kameran kan jag ju lätt stoppa ner i fickan och skydda från diverse blött men med en stor bracka är inte lika lätt.

Favorit i repris med lunch dejt hemma. Det är mysigt tycker jag. Sen så skulle L och E komma förbi efter besök på cypressen. Allt detta innan klokan 13, fast det är ju fyra timmar så det borde gå bra. Ska slå mig ner och fylla i ett papper som jag måste skicka iväg. Har dragit ut på det, men nu ska jag ta mig i kragen innan det är försent. Har till den 6 mars på mig men det är skönt att få stryka något från listan i bakhuvudet. Jag är en samlare av stora mått när det gäller sysslor.

Så då, föna hår och plutta i köket is up.

Hej med er /T

Liten insats

Min insats blev att flytta 4 katter. Det gick bra !! Rosing programmet såg jag bara till första pausen sen blev jag less. Klickade hem några Koola Anna plagg från Nelly.com som jag redan längtar efter. Hoppas dom passar. Hoppas, hoppas !! Nu blir det te för hela slanten. Munk och körsbär.

Gonatt /T

Pinsamheter på kanal 5

Hade tänkt skriva endel men så ser jag att klockan gått väldigt fort och nu måste jag se på kanal 5. Eller måste, jag kommer förmodligen då att sitta och hålla händerna för ansiktet för att det är pinsamt men ändå. Premiär för en kille till Rosing är det om en minut. Och det ska väl just handla om det, hon ska hitta en ny kärlek. Eftersom D är och hjälper till att flytta en kompis så kan ju jag kolla lite, annars hade jag inte haft tillåtelse nej, nej. Hehe tillåtelse, låter som att jag är styrd med järnhand. Vad tror ni?
Nu slog klockan åtta, bäst å sticka!

Kjamen

Mysigt i solen och blåsten

Åkte med D till mams-paps och blev lämpligt bjuden på semla på semmeldagen. Sen gick vi hemmåt och hade tänkt oss att gå genom staden för att träna lite men avbröt projektet när jag insåg att Cato var grymmarns skitnödig. Det visar sig tydligt eftersom han börjar dra så fasligt i kopplet. Vi vek av ner mot coopan och utanför gruppledarkontoret så hände det ! Sen var det lite lugnare att gå, spatserade längs södra hamnen och tog lite kort på solen. Förundrades först över den dåliga plogningen på en så populär promenad. Förstod ganska fort att det nog inte gick att göra så mycket för det blåste rejält från havet och drev igen på några minuter. Bra tänkt att jag tog på mig kläder för ca 13 minus trots att det var nollgradigt. Så här såg det ut:

Cato blickar ut över södra hamn

På spaning med Smurfit Kappa i bakgrunden

Ett ismonster dök upp längs vägen

Och små små pippifåglar lurade i buskarna

Välplogat !!

Solen skiner över SCA och Lövholmen

Väl hemma tog jag mig an plogkarmen som inte var nådig, men jag vann !! Halleluja för traktorskottning iaf. Det är nog det bästa. Att veta att den kommer så det är bara att meja på och köra ner snön för tillslut så dyker han upp och fixar allt i ett nafs.
Sitter nu och funderar på hur man kan fixa datarummet bra och inte så dyrt. Vilken slags förvaring som är bäst osv. Jag har sagt det förr men jag säger det igen, en fin lottvinst hade suttit så fint. Nåja, jag vet, det går inte att få allt på en gång och visst är det väl så att det man skapar alltid nya projekt. Relax projektet i källaren, vem vet om det ligger 10 år framåt eller bara 2. Sen så kommer det en sommar och då är det alla uteprojekt också. Grillplats, fixa bort onödiga buskar, fixa ett trädgårdsland med lite godsaker. Mmm det är mycket på gång, få se vart vi är om ett halvår.

Friska tag nu, dags att bestämma sig snart om resmål och datum för avresa. Kroatien eller Portugal, båda är heta men vilkett ska vi ta nu ??

Kram och hej /T



Upprymd och munter

Glad, glad, glad är hur jag känner mig just nu !! Har avslutat ett samtal och jag kan inte låta bli att glädjas när det äntligen går bra. Trots allt bagage så är jag inte långsint och jag hoppas att det går bra för dig i fortsättningen.

Roligt med ett sånt genomslag på mitt lagförslag !! Tack för uppmuntran. Prommis efter 13 låter som en strålande idé. Det lär bli endel pulsande för jag tror inte att skotrarna har kört så mycket ännu. Klockan 11 får jag lunch besök av sambo. Själv har jag nyss ätit frukost så jag tittar nog på och tar en kopp kaffe men det är trevligt att sitta ner och prata mitt på dagen, och i det fina vädret som är idag så kan det inte bli mycket bättre. Men hör vad jag kvittrar, nästan äckligt solstrålehumör idag.

Min To do list idag bestod av att lägga in räkningar och tvätta en 30 graders maskin. Avklarat, maskinen är igång och väntas vara klart om sisådär en kvart. Räkningarna är också betalda. Usch och fy för sånt. Inte alls roligt och jag hade dessutom glömt bort att jag hade både fordonsskatt och CSN denna månad, äsch drygt 3000 spänn som jag inte hade räknat med, no fun.

Undrar just om jag ska gå och hälsa på mamma och pappa. Jag och Cato kan ju gå dit som dagens långpromenad. Ska slå en pling och höra om dom är hemma. Kanske kan man få lite lunch vid ankomst ?



Solen får avsluta detta inlägg. Hoppas ni får en bra dag allihop !!

Puss /T

men nu så blir´re andra bullar

Ny energi är funnen. Sitter med en kopp te, inviger dom nya kopparna, samt har slukat två smörgåsar till frukost. Allt blev så mycket bättre !! Hann med att vara ut med Cato och hänga lite tvätt, duktig. Nu är jag nöjd med morgonen. Kanske går ner och sätter igång en till tvättmaskin om jag hinner, men i första hand tror jag att jag måste skotta lite så jag inte kör fast på väg upp från gården.

Reflektion: Somliga får dricka te ur glaserad keramik kopp andra ur pappmugg. Skillnad mellan samhällsskikten.

Vet inte vad jag har gjort som är så bra men Cato är toppenglad idag. Buffar och och säger Mamma jag älskar dig, far inte iväg och jobba det är så tråkigt när du inte är här!!
Jo hjärtat smälter men inte stannar hon hemma för det. Tänk om VAB hade funnits för husdjur. VAD hade det kunnat förkortas, och i såna fall hade jag stannat hemma idag för Cato har då minsann en öroninflamation så det är stackars grisen.
Dags att författa ett medborgarförslag kanske ?! Eller en motion till vilket utskott det då blir ?!

Får klura på den. Kram! /T

Ingen inspiration

Pscccch det känns som att jag har blivit överkörd av ett tåg, fast bara över huvudet. Småsnorig i näsan också. Kan det vara så att jag är på väg att bli sjuk ?? Feta flingor faller, ska kika ut och se hur bilen ser ut därunder, verkar dock inte vara så kallt och kanske vindstilla med.

Äsch det blir mycket bättre om jag läser andras bloggar istället. Det här blr det ingenting utav.

Puss /T

VM medaljer på löpande band

Åhååå en liten mysig Berner !! Jag bli kär direkt.

Snön faller med lätta flingor idag. Det har varit slappt från start till nu och skiddagen blev först bra, sen dålig och nu bra igen. Helena Jonsson började med ett brons i skidskyttet, sen var det Anders Södergren som tog silver i dubbeljakt. Kanonkul alltså. 
Sista dagen på min extra helg börjar snart. Sen har jag bara (tror jag) en dag till på ledig helg som jag har snott åt mig. Min snåle fan. Näsa helg blir hela helgen vigd till arbete och den därnästa är det en dag. Borde få en saftig lön men jag tror som inte det ändå, vet inte men det verkar inte ränta sig så bra. Vad gör jag för fel??? Måste hålla på kurspengar från Handels så jag får dom i samband med lön, annars tror jag mig vara rik och använder upp allt, typiskt mig.

Nä nu får det vara nog Off I Go

//T

Dags igen för kaninerna

Det morras från vardagsrummet. Tydligen tror jag att tiden står stilla när jag sitter vid datorn, fast jag vet inte. Men lite saktare går nog klockan det tror jag. Jobbat första lördan i nya kundtjänst och det gick alldeles utmärkt. Lördagar är ju speldagen nummer ett med allt trav och lotto och sånt som folk slösar sina pengar på. Och jag är en av dom. Man blir lite spelgalen av att jobba med det tyvärr. Fast jag spelar iaf inte bort pengar om jag inte vet att jag har råd att förlora dem så det är nog inte så illa ändå.
Snart är det melodifestival och jag har satsat lite pengar på det. Tror inte att jag vinner men OM så blir det minst 300. Ska det va så ska det! På TV just: Everest på liv och död. Spännande program som jag tror jag ska gå och se slutet på. Och så har jag ju lovat min sambo en Irish Coffe åsså. Fast jag vet då inte om vi har vispgrädde?

Lycka när jag kom hem till ett kliniskt rent hus! Hade jag kunnat ana för jag ringde hem och då fick jag till svar att: -Jag torkar TV:n. Ingen städning utan att det görs ordentligt. -Jag torkar bara hela hus!

Lyckliga jag säger jag bara. Och middag fick jag med. Bortskämd och skäms inte för det.

Jo just det, inatt drömde jag att jag hade två kaniner som jag hade glömt bort (ni som följer kanske kommer ihåg det från nått tidigare inlägg). Denna gången hittade jag Brummelisa och Svea i kaninhuset och dom hade varit utan mat i tre veckor. Inte utmärglade utan dom hade krympt, dom var så små att dom rymdes i handen och så var det problem att få tag på vatten till dom.  Ganska små hade dom blivit eftersom Brummelisa var en Rex kanin (stor ras) och Svea var korsning av Rex och Hermelin (blev en stor ras). Hittade först inte igen dom i spån och dunkelt ljus. Nåja slutet gott, allt gick bra. Överlevde gjorde dom. Tur!!!!!!!

Kram på er /Tesa

Dåligt med tid

Hinner inte med nån längre uppdatering nu. Ska fara på jobbet om 5 minuter så jag säger bara, håll ut till kanske efter melodifestivalen. Eller före :0)

Puss och kram /T

New look

Tack för kompimangen! Har funderat ganska länge på att göra om utseendet på bloggen lite granna. Mest för att jagh ar sett att den orangea färgen såg väldans blaskig ut på andra skärmar, den såg mer gul ut och det var inge fint alls tyckte jag. Nu är det istället min favvofärg som får regera ett tag, grönt är skönt.

Igår hade vi årsmöte på jobbet och det var många som kom, jätteroligt. Det brukar inte vara så bra uppslutning på sånna saker tyvärr. Vi bjöd på semlor från Olofssons och det blev några över eftersom vi fick dubbelt så många som vi hade beställt så nu är det väl semmelkalas på jobbet kan jag tänka :=)

Jobb om två timmar så jag ska se om det går att få något vettigt gjort här hemma innan dess.


Puss o kram /T

Rösta på årets Pitekvinna 2008

Kanske är det därför jag tycker att Simon Baker platsar högt på min lista?

Tom. den 5 mars kan man rösta på årets Pitekvinna. Skicka ett mail till [email protected] så är du även med i en tävling. Själv röstar jag på Pia Andersson eftersom hon är engagerad i fackliga frågor och är huvudskyddsombud på Strömbacka skolan. Hamnade i blåsväder när hon försökte göra sitt jobb och har nu makt eliten dvs skolchef, rektor mot sig. Handlar bl.a om att det är mögel i skolan och hon anser att problemet inte tagits på allvar, sopats under mattan. Och visst, för vad händer om man om 20 år har kommit vidare i forskning och kan påvisa att inandning av mögel kan orsaka cancer... Inte alls bra för kommunen.

Missade totalt en rafflande mix stafett, låg kvar i sängen och kikade på nyhetsmorgon i hopp om att bli lite pigg och orka kliva upp. Så berättar dom att om 30 minuter är det mixedstafetten, yess vad roligt. Upp ur sängen och ja då var det som bortblåst.

Nu ska jag skicka iväg det där mailet.

Höres/T

I love Smicker

Hehe med smicker kan man locka mig oj oj. Klart det blir en dogwalk idag. Jag kom på en sak som du kan tänka på med tanke på det du frågade om igår. Antar att min smarta hjärna behövs i det ämnet?! Kan vi ta din bil? Min är kall och jag antar att du har haft värme i din idag.
Äsch nu kom jag på att du menade prommis imorgon fredag och i sånna fall jobbar jag avlösarpass. Går inte (med finsk brytning)
På allmän begäran så kommer bilder då.

Simon Baker   Zachary Quinto

Större bilder på "hunkarna" kan ni kanske få vid senare tillfälle. Det var ju hejna med att kopiera in i mozilla som it funke så bra. Ring när du har jobbat klart så får du fråga om det du skulle fråga. Jag är på coop från 18 och har inte telefonen på från 19.

Prepare some lunch I will (tänk lite yoda inspirerat)

Kram /T

Tävling på J:s blogg

Hade ju glömt att lobba lite för tävlingen. Hit ska ni gå och lämna en kommentar om ni vill vinna ett urtjusigt nagellack. Och det vill ni ju eller hur !!

Sen så läste jag att den äntligen har börjat på tv, serien med snyggingen i. Alla andra har ju kört med sina Snyggaste kändis kille listor och jag håller aldrig med. Nu så vet jag vilka två som får vara med på min lista. Det är The menatalist killen Simon Baker (som jag för övrigt upptäckte i serien The Guardian) samt  Zachary Quinto, Syler i Heroes. Det är dom som jag tycker är snyggast på film av killarna.
Så då vet ni det. Luktar som att maten börjar vara klar. Sen vill jag nog surfa efter resor.

Senare gott folk /T

Invigning om 2,20

Nuförtiden skriver jag bara i arla morgonstund vad det verkar, det ska bli ändring på det för nu har jag fått nya schemat och jag har endast två(!) öppningar på 4 veckor. Resten är sånna mitt i pass fast ändå inte till sovningsdax. Det är bra helt enkelt och jag är nöjd !! J var här igår och efter hon hade farit så kunde såklart inte jag lägga ner projektet för kvällen. Jag gjorde en verksamhetsberättelse i alla fall. Inte en så jättebra en men ändå. Hade bestämt mig för att inte göra en utan nöja mig med det som man fyller i från Handels, icke!

Sitter med tandborsten i mun och känner att det är dags att spotta.

Puss på er!!! /T

Jaja vad ska jag säga...

Hemma kvart över fem och nu är det bara att byta ut coop dressen mot mjukisbyxor och skön tröja för nu är det jobba som gäller. Vi ska planera lite för årsmötet jag och J. Förstå vad skönt det ska bli när allt är klart på jobbet. Blir spännande imorgon att öppna på nya stället. Det har flyttats hela dagen och jag har srungit fram och tillbaka som en vettvilling för att kunderna såklart ska köpa precis det vi har flyttat på. Men men, det har gått jättebra så jag klagar inte så mycket.

Klädbyte, nu kom Jenny

Puss kram T

Rise and shine!

Hello an d goodmorning! Jo jag jobbar 7-16.15 idag, hjälp tas tacksamt emot !! Jobbar samma imorgon, nästan, sånär som på en halvtimme framåt på stopp och sluttid.

Öh jag är trött, ja det är jag. Ska duscha nu och väcka kroppen.

Ha det! /T

Hel dag utan internet, my god vad gör man?

Hehe, nä men jag håller med faktiskt. Det heter dator. Fast jag håller på och jobbar med mig själv för att kunna skriva talspråk och kanske inte tänka så överdrivet på grammatik och meningsuppbyggnad. Det går inte så bra för mig att få flyt i tankarna då. I vanliga fall är jag ganska extrem när det gäller språk. Men att blogga är som en annan sak tycker jag, jag tänker ju konstigt och i fel ordning så då måste det också få presenteras lite felaktigt eller hur.
Ja jag vet då inte hur jag ska ta mig ur det här resonemanget, känner att jag har tjorvat in mig lite. Begriper någon vad jag menar?
Hajna datorn har då fått nytt liv nu. Virusprogrammet verkar vara det som spökade hela tiden. Det är nu bortplockat och ersatt med ett annat efter tips från coachen. AVG heter det numera. Premiärkörning av diskmaskinen sker i detta nu. Spännande att se om den gör sitt jobb. Appropå virusprogram alltså !!?
Fick besök av Bella the Man idag mitt på dan. Och jag som gick runt här hemma i mjukisbyxor och ulltröja, osminkad, sovrufsig i håret. Int nå fräsch alltså. Jag tror att Fia kan intyga att det ofta är så när jag inte har något planerat för dagen.
 Satt och höll på som allra bäst med att skriva dagordning till torsdag och ett fuskpapper för att veta vad valberedningen har för förslag. Passande iof. eftersom det är jag och B som är valberedningen :0)

Det blev ingen gemensam hundpromenad idag, jobb såklart. Men jag och Cato tog os en tur och var ute en dryg timma. Ganska skönt men ganska kallt också. Nu var det länge sen det var singstar i huset. Är ni redo? Då kör vi!!!!

Lalalaaaa pussar /T

Dödliga datorsjukdomar

Jaha då undrar jag vad jag har för matnyttigt att berätta idag Egentligen ingenting så jag får ordbajsa lite som vanligt. Ska slå en pling till F och höra om det vart nå jobb idag eller om vi kan gå ut med dogs i kallvädret. Blev orolig för "dattan"(för visst var det så det hette Bobban?!) igår, beteendet kändes aningens likt en massiv virusinfektion. Vet inte riktigt vad som hände men helt plötsligt så ploppade virusprogrammet upp ett fönster med uppdateringar som in gick att vare sig acceptera eller ignorera. Sen så gick inga program att starta heller och bilden på skärmen kändes lite, hmmm fladdrig. Statade om och då gick det iaf att göra en virussökning. Ett hot funnet men jag är inte så säker ändå... Fast just för tillfället är den normal.
Jag tror ändå att det gömmer sig något lömskt i elektroniken.

Tack för den fina kommentaren D, roligt att du tyckte det blev fint !! Det finns ett antal personer som jag tycker borde komma på besök snart, inte just för att titta på köket utan för att se vart jag bor. Ni vet vilka ni är så försök inte.

Kram /Tese

Grattis pappa

Födelsedag idag för pappa lilla. Ska dit sen med present och en stor kram men först blir det jobb. Skulle ha jobbat stängning men fick förfrågan alldeles nyss om jag kunde byta och börja 11 istället. Javisst, det är ju klockers, då hinner jag med att äta middag idag.
Allt detta betyder att jag måste lägga på en rem. Rolig rem.

Kram /T

Det är skandal

Jag rasar mot svenska foket! Varför är inte Cookies n´Beans i final? Jo för att sverige är tondöva. Nåja, jag är nöjd med övrigt resultat men alltså Lili&Susi har haft sin storhetstid och idag var det inte rent och inte bra. Besviken å det grövsta. Fy och jag som gillar Frida Öhrn så himla mycket, hennes röst är så härlig att lyssna på.
Så här hade mitt resultat sett ut:
Cookies och Måns till final
Amy och H.E.A.T till andra chansen

Gah sämpråttor som röstade.

Tack och hej /T men puss och kram ändå

Valentines idag

Hade jag hunnit glömma bort men det är ju faktiskt alla hjärtans dag idag. Som en trevlig present kom jag hem och fick se att Daniel har satt upp alla lister och pryttlar i köket. Det betyder att det är klart förutom kylen då. Jag är så nöjd med resultatet. Verkligen bra, blev inte som jag föreställt mig men det gör inget. Först kände båda att kaklet kanske var för tråkigt men nä jag är nöjd.


Ska sätta mig med lite handels grejer nu. Bla. planera inför årsmötet på torsdag + lite annat. Man ska då tusan vara intresserad för så mycket gratis tid som jag lägger ner på det fackliga gör mig mörkrädd. Nåja, jag tycker att det är viktiga frågor så jag fortsätter ändå !! Fick lite påtryckningar att jag borde engagera mig politiskt, att jag skulle passa bra. Det var ju i och för sig väldigt smickrande men jag vet inte. Skulle vilja men jag känner inte att jag orkar ta på mig mer just nu. Kanske framöver, vi får se. 


Lite ljus och värme

Ha en mysig alla hjärtans dag! Puss /Theres

Jag vill ha en egen frissa

Jo jag är vaken, duschad och sminkad. Kvar är äten och fixad håret på. Önskar jag haft en egen frisör i garderoben som kunde hjälpa mig sånna tidiga morgnar. Natten har varit fylld med märkliga drömmar, och många människor har varit med. Minns inte riktigt klart nog för att sätta ord men det var roligt. Hoppas nu att motorvärmaren gått igång som den ska. Blir alltid nervös när man ska lite på en timer. Tänk om han it funk, då frois i ihel.

Glömmer nästan, hår+frulle=färdig sen

Kramizzz /T

Snart flyttar jag

Ja jag vet att jag inte är så van att få nya saker men inte visste jag att det var så bängligt att köpa ny spis och börja använda den... Redo att fixa klyftpotatis och på med ugnen, så börjar det lukta bränt plast. Läser instruktionsboken och ser att  oj f-n man ska bränna ur den innan första användning. I en och en halv timma !!! Det blev pizza till middag.
Fick lite panik när jag packade upp fläkten och ser att den är vit ! Efter alla turer med felleveranser hit och dit så varför inte en gång till. Men paniken släppte då det under skyddsplasten gömde sig en såå fin och rostfri fläkt. Yesss.
Alla hjärtans dag imorgon och då kanske det blir middag lagad på ny spis, vem vet !?
Ser fram mot att jobba imorgon även om jag börjar svinatidigt. Vi ska så smått starta upp och flytta till nya kundtjänst. I helgen ska vi försöka flytta över alla blanketter och dylikt.

Sovningsdax för liten Tesa

Pussen och kramen!

On the agenda

Nu städning :0/

Fia: Din kamera är nu i min jackficka. Vi får hjälpas åt att komma ihåg den.

Later my dear friends...

Handtralla

Har fått lära mig ett nytt kul ord. I Kiruna där drar dom inte pallbjörnar där drar dom handtrallor. Förstå vad mycket roligt man kan få ut av det, -Vad gör du? - Jag är ute på lagret och drar en handtralla!
Jag har varit segstartad idag. Låg kvar i sängen och tittade lite på nyhetsmorgon och sen har jag mest suttit och surfat runt på saker. Bjudit på en grej på Tradera. Säger inte vad, jag vill inte få konkurrenter ! Ska stoppa i värme i bilens å jag kan ta och åka iväg med skräp till återvinningen och i samma veva hälsa på Lillan, mocka, göra mat och gosa med tjejen.
Nya spisen är installerad, så även diskmaskinen. Det var lite besvär precis som väntat eftersom det är draget el på konstiga ställen. Mitt under spisen är det ett hål i golvet där elen till diskmaskinen kommer upp... Tja, varför man hellre gör hål i ett trägolv än drar elen i väggen och får det snyggt är för mig en gåta.
Gammelspisen var även fastinstallerad i väggen vilket inebär att det inte går att dra ur sladden. Och jag vill kunna dra ur strömmen. Fan tänk om det börjar brinna pga nåt elfel. Ska jag inte kunna dra ur sladden då ?? Nu kan jag det, pjuh ;0)

Skön promenad med vovven känns hett nu. Solen skiner och det känns som vår när jag kikar ut. Jag vet dock att det inte är så varmt. Men jag har kläder.

Jo just det, jag skrev till en översättning i ett tidigare inlägg och nu sätter jag punkt.

Kram /T

Roligt!!

!! Ja starkdricka var inblandat men inte så mycket som det verkar i mitt förra inlägg. Vi hittade en dator och trodde att vi skulle få skriva några ord men icke. Gick inte att loga in på blogg.se. Senare visade det sig att en i gruppen minsann hade en laptop med sig så jag lånade den men kom åt nån knapp på sidan förmodligen så markören bytte plats och därav konstig ordning på ord.
Den som lyckas blanda om så det blir rätt gör det bra.

Vi har fått mycket nyttigt gjort på  denna kurs, som var det femte av sex steg. Känns riktigt tråkigt att det är slut nästa gång. Hela gruppen har blivit ganska tight och många har växt otroligt mycket under kursens gång. Målet med detta steg var att alla skulle tala inför gruppen och kunna leda ett möte korrekt. Och ja, alla har gjort det. Jag har såklart också sjungit (eller låtit). Ingen tillställning utan att jag trallar och stuffar eller hur! Sing a long tävlingen vanns av lag: mitt eget såklart.

På väg hem tilläts jag svänga förbi på Coop bygg och hämta spisfläkten. Äntligen !!

Kram /T

Onsdag och sista natten med gänget

Övertorneå är gode så roligngit och allt, hehet !!  Hittede en dator tillsut. Men jasg vet då intv ad jag ska skriva. Morgondagen prövningar kommer snart. Prata inför gruppen är redan avklarat. Sju

Hajn datorn hoppar och byter rad som den vill. Mycket skumt. Jag ger upp nu.

Puss !!

 

Och här kommer nyckeln:

Övertorneå är gode så roligt. Hittade en dator tillslut. Men jag vet då int vad jag ska skriva. Morgondagens prövningar kommer snart. Prata inför gruppen är redan avklarat, sjungit och allt, hehe !!

Hajn datorn byter rad som den vill. Mycket skumt. Jag ger upp nu.

Puss !!

torsdag 12/2-2009

 


Svinatidigt

Jag är sällan uppe före morronzoo har börjat men nu sitter jag här och väntar på kaffebryggaren. Tänder, make-up och kläder är klara och nästan klart med packningen. Halv 7 blir jag hämtad. Det känns grymt skönt tt slippa köra idag. D:s fågelkvitterväckarklocka kvittrar nu. Usch den har fått mig att avsky fågelkvitter. Lyd ett råd, vakna inte till ljud som ni tycker om, det funkar aldrig i längden. Sakta kommer ett hat växa fram...

Inge blogg på nåra dar... Vi höres

PUSS!!

Det här är jag, nästan

Denna historia passar bra in på mig. Först är allt toppen sen går det utför. Läs och njut. Karln har flyttat till norra norrlands inland och har väl sällan eller aldrig sett snö förr.

Ha det!

Sol igen. Yess asså

Jag kanske får gå och se om det finns nå dambrallsingar då! Blindstyret !! Har packat ner mina saker i ny väska så den ska rymmas i lill bilen. Jag slipper köra ! Yeey !! Cato är bekymrad och sitter som ett plåster på mig, vill inte att mamma ska fara någonstanns. Lilla gullegrisen.
Min ilska besvarades- Det har slutat snöa :D Så jag och Cato gick ut på gården och skottade, fy tusan vad roligt det var för vovve liten. Han sprang omkring som en kalv och viftade med hela sig. Innan jobbet ska jag förbi med lite skräp på återvinningen och så ska jag komma på om det är något som behöver handlas också.

Härliga underbara SOL. Stanna kvar är du snäll.

Pussar /T

Piss snö -dö

Nej jag vet inte vad, jag måste svära lite. Den här förbannade snön får ta och sluta vräka ner nu. Faan jag är så less, det har ju för tusan snöat sen i onsdags kväll. Enligt väderprognosen så skulle det sluta snöa idag men icke. Tror det har kommit en halv meter snö under dessa dagar, kanske mer. Och ni vet ju att en känns som minst det dubbla så en dryg meter snö är det egentligen. Läser i tidningen att det minsann har snöat tio cm under dygnet och man tänker -nä dom har mätt fel ,det var minst 30cm.

Annat mindre världsviktigt är att vi har fått beställa våra nya arbetskläder på Coopan. Dom  var väl ganska fina men än så länge finns det inga västar. Det är ju en smärre katastrof. Vart ska jag ha alla små lappar, pennor, tuggummi, kaffekronor, lypsyl och vad mer jag brukar bära runt på? Byxorna var det inte så kul att välja eftersom det bara fanns herrbyxor att prova. Fick alltså ta stl 54 för att passa in mina väldigt kvinnliga höfter och rumpa. Midjan var förståss alldeles för stor och stack ut och bildade ett stort hål mellan rygg och brallor.

Intressant jag vet. Hissa flaggan och he er ut och skotta !!

Puss kram /T

Bowling eftermiddag

Sen sist har vi hunnit med att fika hos mormor (D:s) och sedan bowla i en och en halv timma. Jag var väl sådär men i en serie så fick jag ialla fall till tror jag tre strikes och några spärrar, en eller två. Tyvärr så klarar jag pressen för dåligt så det gav inte så mycket poäng ändå. Roligt var det och ont i vänster rumpan kommer jag att ha.
Vi var fyra stycken och jag kom inte sist. Det var då en vinst i sig. Hade kunnat klå Daniel om jag inte hade fallit igenom på sista och la två i rännan, attans !!

Nu blir det fogat i köket och jag sitter här och hejar på. Har börjat packa lite idag. Kom fram till att vi måste åka halv 7 på tisdag med tanke på vädret. Risken finns att det kommer att ta lite tid upp till ödemarken. Blir lite jobbigt eftersom jag jobbar till 22.15 imorgon och är således inte i säng före tidigast kl 23. Kanske får någon annan köra toyotan, om jag vågar...

Äsch nu tror jag att jag ska kolla på tv.nu om det är något att se på televisions apparaten. Snälla vädergudar: Låt det sluta snöa nu för jag är ganska less.

Kram /Tese

Sunday always comes too late

Jag anser mig inte vara konservativ alls utan ganska öppen för det mesta men Carro af Ugglas är för mycket tyvärr. För mig känns den ´coola´stilen alldeles för tillgjord för att den ska vara cool. Och låten kändes som ett plagiat av inte vet jag 5-6 Joplin låtar. Däremot tyckte jag att hon gjorde några hyffsat bra låtar på skivan: Joplin på svenska. Melodifestival 2009 är ett big No No.

En dusch skulle sitta fint nu!

Pussar /T

Men SNÄLLA; SNÄLLA

Vad är det för fel???? Gugglas hon är ju inte bra nånstanns, Sikta mot stjärnorna hade kanske passat bättre för några år sedan och sen stopp för alltid, eller? Jag gillade Emilia skarpt. Slog från underläge big time efter big,big world. En av jordens jobbigaste låtar. Sen så var ju såklart Alcazaar givna i final, dock var det inte det bästa dom gjort, långt ifrån.
Tack för att vi inte får dansbands Scotts i final, om dom nu inte går vidare från Andra chansen. Tyckte att Serneholts Disconnect me var ganska bra fast tyvärr ett lamt framträdande, annars hade jag trott på den låten faktiskt.
 Så var snurren igång denna vår och nu kan jag glädjas fram till maj då det är över och ett helt år tills nästa gång.

Petra Mede har fått kliva upp några pinnhål i min bok. Har verkiligen inte gillat henne men hon var ju faktiskt rätt så rolig idag. Aningens gapig ibland men allt kan inte vara perfekt. Ska se nu vad ni andra har tyckt om den första del-finalen av melodifestivalen 2009

Hej med er!

Puss /TS

Melodifestival dax

Håhå jag har fått en utmärkelse !! Tack söta rara Jenny. Jag ska lägga in bilden sen men jag måste använda explorer då för i mozilla som jag har som webläsare så går det inte att använda ctrl v för att klistra in saker. Det ska gå att göra nått som gör att det går men jag har inte engagerat mig i det och tänker inte göra det nuj heller.
Dagen har flutit på bra, jobbade i spelet och det var ganska så trevligt. Inga sura gubbar idag. Ellar tanter för den delen. Sen så fick jag en glad överraskning när jag trodde att jag skulle jobba till 16.45. Helt fel, 15.45 fick jag sluta och det var ju nice, riktigt nice.
Snön fortsätter att ösa ner. Idag kommer det tack och lov ganska lätta flingor motför gårdagens tunga, tunga helvete.

Ledig imorron, jobbar måndag och drar på kurs i Övertorneå på tisdag. Känns som att packa väskan blir imorgon då. Hmm vad ska jag ha med mig? Nånting skönt, nåt fint till kvällen och nåt varmt för att inte frysa ihjäl vid händelse av motorhaveri på väg upp eller ner. Smink och hårprylar samt kanske ett roligt spel att roa sig med om kvällarna. Hoppas på mycket skvaller med Jenny till veckan. Ska blir sååå roligt.

Undrar vad jag skulle göra med en miljon? Shoppa järnet och sen upptäcka att en miljon ändå inte räckte så långt förmodligen. Ska hoppas på att vinna några fler, 10 kanske !? Skulle nog lägga mycket på presenter till alla jag tycker om. Tänk om..........

Ha det bra kära ni nu blir det kaffe och lite senare tacos här hos oss. Melodifestival start ikväll. *längtar* Jag ÄLSKAR melodifestivalen och hade gärna varit där på plats. Lite B&J´s till det gör det helt perfekt.

Kramar /Theres

Vecka 6 uppsökeri är nu avklarat

Hemma från Luli och jag har hunnit med att vara på coopan och träffat Jenny. Och jag kan då säga att nu har jag också fjärilar i magen. Ska genast sätta mig att klura lite. Spisen och diskmaskinen har kommit så jag beställde frakt till Coop i Pite, det kommer nog på måndag. Fläkten hade kommit men dom hade skickat fel så rätt kommer nästa vecka... Nåja fogning i helgen blir det nog. Vi ska på middag klockan 7 och det är väl lite optimistiskt att tro att natten kommer att ägnas åt fogning. Eftersom det mest troligt kommer att jävlas med allt så är det lika bra att alla saker kommer i omgångar. På så vis behöver inte allt lösas på en gång.
Skulle eg. jobba på söndag men jag har bytt med S så hon får vila lite efter den tuffa veckan som varit. Det betyder ju således att jag är ledig på söndag och kan ägna den åt byggjobb.
Måste berätta att jag blev kär i en ny butik (ny för mig), Passion i Shopping, dom hade bla Nouba som jag gillar (är sugen på flera av quattro paletterna) och så hittade jag ett tänkbart märke att prova, GOSH. Dom hade helt underbara eyeliners i alla möjliga coola färger. Ett besök där efter lön helt klart!
Nej som sagt nu är det sags att klura lite.

På återseende! Kramar /T

Kakel och sol


Plattsättning javisst

Plattor klara!

Då blir det fogning imorgon, om vi hinner, det är en födelsedag som ska hinnas med också. Sen svartvaror som ska på plats om dom nu kommer nångång... Ja jag vet, kylen kommer inte förrns vecka 8, *suck*.
Rätt fint blir det i mitt kök och se så bra min present passar in! Färgen ser lite blaskig ut pga blixten och en inte superbäst kamera men ändå. Den som vill se in real life får komma och hälsa på.

Mums till vovve i glada färger

Nu ska jag fortsätta surfa efter solresor. Funderar på att åka till Kroatien i maj, vi vill fara på en vanlig tråkig charter och bara ligga på stranden och läsa/sola samt äta mat. Slappa järnet och inte vara ett smack kulturella. Lagom billig resa till sol känns hett!

Adjöss gott folk och på återseende /T

Nä ingen bild

Fast jag blev nöjd med klippningen, ser ut ungefär som förra gången, lite kortare lugg och lite kortare i nacken.

För tredje dagen i rad ska jag få luncha med Daniel! Om jag tar mig ut med bilen dvs. Snöar järnet ute, har försökt men det går inte att ta kort på. Har kvar att besöka alla livsmedelsbutiker sen ger jag mig. Imorgon far jag till Luleå och lämnar av mitt uppdrag och sen på Coop bygg och ser om några av grejorna har kommit än. Tänkte betala och även ta med mig fläkten hem om den har kommit. Det är lite sådär att aga mat utan spisfläkt. Att tillaga den också för den delen.

På agendan idag: Köpa brukvisp (den vi har har visst lånats ut), köpa en fogsvamp?, köpa autosol, uppsökeri på alla små och stora Ica och Konsum. Sätt igång!!!

Kram /T

Hattit

Drygt halv åtta är klockan och vi har nästan nya bänkskivor på plats. Jobbar med att få dit den som diskbänken ska fällas in i. Får se hu vi löser problemet med att den nya spisen är 4mm smalare än den nuvarande, dvs bänkskivan är liiite för lång just nu. Men inte sen. Spännande är det.
Syster kom förbi och gav en matchande inflyttningspresent. En grön hundgodisburk. Passar perfekt till kaklet som så lägligt kom idag !! Imorgon blir det alltså mest troligt kakling. Det går framåt med andra ord.
Hör en svordom, måste rusa. Som så många gånger under detta korta inlägg. Se bara på tiden...

Sov gott om jag inte uppdaterar mer idag.

/T

Då i it vejt!

Jo jag var ju inte på coop igår, jag hann faktiskt inte. Idag efter klippningen blir det. Nu ska jag sätta mig och planera min rutt för dagen. Det tar sån tid att hålla på med papper och skit. Och sekretera efter varje besök, nåja.
Mitt paket har kommit! Brallorna satt bra, eller så bra som det går, rumpan ser ju ut som den gör i vilket fall. Tröjan var lite sådär, jag var inte helt nöjd men jag behåller den. Tyckte att jag såg lite fejt ut men det ska det bli ändring på efter lite träning, eller hur?! Sen så hade jag beställt två kappor, en svart och en röd. Den röda passade perfekt men den svarta, i samma storlek, var för liten ! Hur kan det komma sig undrar man. Ska ändå skicka tillbaka båda och sen får jag se om jag tar en svart i en större storlek. Är ju också sugen på den rosa kappan dom har. Ska fundera på det.

Stora frågan nu är om jag ska tvätta håret eller ej. Ska ju till frissan men jag ser ut som ett lurv i håret. Mössa på och raka vägen till tvättstället kanske. Åj, åj vilka bekymmer, det är härligt!

Puss på er /T

Dag två klar

Har sökt upp från 10 till halv fem idag. 13 nya medlemmar och endel svar på medlemmarnas frågor har gjort att jag är ganska nöjd med dagen. Det är ca 150(?) arbetsplatser att besöka för mig och det säger sig självt att jag inte har en chans att klara det själv. Jag kör på så gott det går iaf.
Vi är så trötta nu för tiden att det är helt sjukt. Kan det vara vintermörkret som tar ut sin rätt? Nu blir det då sängen och lite fräscht 24 season 7

Tack å gonatt

Imorgon blir det klippning av min kalufs.


Hej då /Theres

För trött för att komma på en rubrik

D är iväg och lånar en bandsåg hos nån. Bänkskivorna ska få rätt längd, och dom här listerna som säkert har nåt namn. De sitter i framkanten under överskåparna. Dom ska också sågas av, till hälften på längden. Make sense?
Har en grymme god kyckling grej i ugnen som väntar på att bli uppäten om han nu bara kommer hem nångång. Cato har varit dagbarn en stund hos Disse och Eskil. Han trivdes visst så bra att han tog plats på telefonbänken !! Jag och J var på uppsökeri och raggade nya medlemmar till Handels. Det gick ganska bra tycker jag. Jag fortsätter hela veckan medans J sliter vidare på Coopan.

Pjuh jag är gode sliten idag. Det blev som en tröttsam dag. Har varit till Norrfjärden och energibesiktigat huset också, det är en massa nya regler som måste följas för att få sälja huset. Lite irriterande men jaja, nu är det gjort. Tror att jag tar liite sovmorgon imorgon. Kanske till 8? Någon som vill äta lunch med mig så säg till.

Kram!!!

Schnajsig i blått

Lyssnar på Rix morronzoo och funderar över att det bara är en timma innan jag måste åka. Ska till Luli på avdelningen och hämta endel material och sen göra uppsökeri i Pitte. Skulle få med mig J efter hon hade jobbat.
Eftersom vi nu bygger om ganska rejält på jobbet med så tänkte jag att jag måste ha lite bilder på det med, så man kommer ihåg i framtiden. Och blir det dispyt om hur det var så har jag bildbevis. Dessutom kan vi i personalen tänka tillbaka och minnas vid pension hur grymme snygg vi var på den tiden !!


The outfit! Som hämtat från Handelsnytt.  Fotograf: T Norberg

Nu har även Cato klivit upp denna morgon, vilken lyx att vara hund och kunna sova närsom helst. Var det en särskrivning eller, jag vet inte. Ska snart lägga upp uppdatering på köket, men int nu. Ja ids it.

Puss hörrni, ve sojnes

Inget vettigt

Så här på morgonen, har slöat och kollat på en serie som heter Beyond the break(?) en lam surfserie som är lätt att kolla på utan ansträngning. Har inte mycket att säga mer än att jag följer modeguruns exempel idag samt att jag detta år betalar av min CSN skuld så när som på 100kr. 

Fixa hår och fejja och sen kanske dra till coop.

Höres gott folk /T

RSS 2.0