kloka tänder

Har en visdomstand som krånglar med mig. Det fastnar mat under tandköttet och blir inlammerat. Säkert inte ensam om det i världen ;=) Ringde iaf till folktandvården och vips så fick jag komma med en gång. Förhoppningsvis går det fort framåt så jag kan öppna munnen som folk snart igen. Gårdagens tacos var svår att få i sig pga den begränsade förmågan att gapa.
Charmeurs sista grundvaccinspruta mot botulism blev idag också. Äntligen behöver jag inte tänka på det på ett år. Skönt var det. Hjälpte en i stallet att longera sin häst. Roligt att jag för en gångs skull har något att lära ut, annars tycker jag att alla andra kan mer än mig (i stallet menar jag då). Det är nog också en av få platser där jag accepterar en sån sak ganska lätt. Jag gillar ju annars att veta allt och kunna allt ;0)

Ska ta och he mig iväg mot jobbet. Fick den äran att åter igen ragga material som glömts att beställas. Känns som att det alltid är jag som får åka till konkurrenter och tigga material, fy fan. Pinsamt är det nanting.

Tjingeling
/T

sidobild på monstret :)

Från idag, inte bäst bild men...

från 30 augusti

från 18 juni

 

Så ser han ut den lilla Charmeuren!!

Puss och kram

/T


news again

Linslusen Theres har varit i farten igen. Denna gång med en hel artikel om det jag gillar mest. Hund, jakt, häst och en gnutta fackligt.
Handelsnytt damp ner i lådan igår och där på näst sista uppslaget kan ni skåda Moi! Fast då måste ni förståss vara medlem i Handels för annars går det inte.







Ha det fint!!
/T

jag skrattar på mig *hahahahahahahaha*

"anonymsomejvillstämplassomhästhatare om höjdhopp: jag tycker mest synd om ryttaren som måste sitta på ett sånt farligt djur, alla hästar är ju helt oberäkneliga,borde egentligen införas åldersgräns(15 års minst) samt eventuellt nån typ av ryttarkörkort med tanke på alla olyckor som händer yngre ryttare som inte har kunnande eller kraft att tygla sitt djur"

Konstigt nog blir jag förvånad nästan varje gång jag inser hur korkade människor det finns på vår jord. Varför jag förvånas är väl för att jag helt enkelt är naiv och tror högre om mina medmänniskor än vad dom förtjänar...
Jag skulle vilja tro att du driver med mig men dessvärre är jag rätt säker att så inte är fallet. Intressant att inleda med att tycka synd om en vuxen människa som plågar ett djur, manligt omoget. Har du verkligen funderat igenom din ståndpunkt?
Några påståenden:
  • Alla hästar är helt oberäkneliga
  • Alla ryssar är alkoholister
  • Alla stora hundar biter ihjäl barn
  • Alla muslimer är terrorister
  • Alla svenska tjejer är blonda

Håller du med dom?? Det gör inte jag. Jag försöker nämligen ha ett öppet sinne och inte dra alla över en kam. Fler olyckor sker i trafiken varje dag. Stackars alla bilister som måste sitta i ett sånt farligt fordon.
Äsch nu ids jag inte detta mer. Diskutera med mig med argument som håller. Inga dagisfasoner tack. Kankse är det så att jag till och med skulle hålla med dig om vissa saker. Vem vet?

/T

höjdhopp

Men den stackars, stackars kraken till pålle...
Hittade länk här på Klumgården

Kolla på den stackars hästen som måste dras med den ryttaren. Herregud sånt djurplågeri. Fy Fan

Uj,uj

/T

kul kul

Fredagkvällen blev otroligt lyckad! Jag hade riktigt kul, eller vi hade riktigt kul båda två. Idag är det söndag och jag har sovit i vad som känns som hundra timmar. Mycket skönt och behövligt. Att sen klockan ställdes tillbaka så den bara var nio när jag klev upp är ju bara en fördel, mer kvar av dagen trots sjusovning.
Framöver väntar två hektiska veckor med mycket jobb. En massa sjukskrivningar på jobbet och lite missförstånd mm har resulterat i mycket jobb för mig. Bra med lön, dåligt med lite fritid.
Nu får det inte komma nån grissjuka och slå ner mig bara. Länge kvar till jag får vaccinera mig, minst tre veckor skulle jag tro.

Nu blir det lite stall tid och sen jobb till 22.30.


Puss/T


dagens fest

Ikväll blir det partaj igen. Fast utan alkohol för mig. Man måste ju ta sitt ansvar och arbeta också!! Försökte mig på att ta en outfit bild men det blir ju bara suddigt hur jag än gör :(
Tur då att jag inte är suddig i verkligheten *skrattar*

Here comes









Sådärja, då får vi se om kvällen blir trevlig eller ej.
Hejdå!!

gårdagens häst

Charmeur hade hoppträning igår igen! Det gick superbra, hade cavalettibommar på böjt spår, en oxer och en kombination med två språng. Det är lite svårt att bygga många hinder, både platsbrist och hinderbrist men man tager vad man haver. Kombinationen gick kalasbra, han är duktig på att reda ut situationen även om han missar på första hindret. Höjde det sista till 1.10 vilket han klarade galant. Duktiga hästen!!

Det känns skönt att ha någon som inte är skraj för hoppning. Så älsklingen får göra det han tycker bäst om lite oftare, han blir så mycket finare i dressyren då också. Kanske kommer jag ihåg att ta upp kameran nån dag. Tror att dagens ridning får bli klättring ute. Lika bra att passa på medans det fortfarande går, innan sanden är genomfrusen.

Hade!!
/T

charmeur

Få se hur måbilder det blir på killen idag. Det går så segt detta.



 

Det blev två stycken. Nu slösar jag inge mer tid på det här. Greys inom kort. Seeya!

/T


ta tjuren vid hornen

Gaskade upp mig lite och tog en dusch, for ner på stan och tog det där förbenade körkortsfotot. Ska logga in och betala så dom trycker det nya så fort som möjligt.

28

18

Kram/T


festligheter med tjejligan

Fest i lördags, mycket trevligt! Jag var mer städad än vanligt men jag är ju rätt grym på att roa mig även med lite eller ingen alkohol i kroppen.

Palli Dress SEK 399, Rut m.fl. - NELLY.COM

Detta var min tjusiga outfit från festdagen

 

Sitter nu och betalar räkningar och har just upptäckt att det är lite brådis att besikta Toyotan. Innan oktober är slut måste den vara checkad, ve och hur ska vi lyckas med det? Ska kika om dom har några tider i veckan. Håller tummarna för det.
Det verkar bli svårt, vi får nog åka till någon av grannkommunerna. Jävla jobbigt.

Mer då? Jo jag fick en sån pyttepyttig lön denna månad att det liksom ekar i plånkan. Sen så är det festligheter med Daniels jobb på fredag och vad har man på sig då?? Inte för fint men inte som en slusk, huja det är bättre att parta med sina nära och kära för då kan jag se ut hur jag vill. Glitter och paljetter eller underställ.
Känner att jag har en liten down period idag. Jag blir alltid så när inte pengarna räcker till. Jobbigt. Som att världen ska gå under och så fastnar jag i nån slags tomhet. Gör ingenting vettigt alls. Theres Snap Out Of It

Ska gräva upp mig själv nu

Puss/T

boring nanting

Ska strax ta med mig Cato och göra bort mockning nu på morgonen. Det blir så sent annars, hinner knappt hem så rasar kvällsmaten ner i krubban.

Jobba idag igen, har varit hemma två dagar pga magkatarr. Inget ovanligt, det kommer lite då och då, men nu är jag redo att åter tampas med vilddjuren. Sex dagar ledigt efter idag ska sitta så skönt. Tråk vart det här. Sorry men det fanns inget mer spännande än så idag heller.

/T

nä inget nytt alls

Såg att jag inte uppdaterat sen i lördags. Måste ha hänt mycket saker att skriva om då tänker ni. Nej det har det inte. Samma gamla vanliga. Stall, sjuk, jobb, hund. Ja typ så.
Ska snart he mig iväg och kika när K hoppar Charmeur, men först måste jag på Granngården och komplettera med broddar. Var och köpte igår men dom räknade fel så jag saknar 5 brodd som jag betalat för. Dumt av mig att inte kontrollräkna men jag trodde han hade gått skola... :0)

Har just mailat Linda, Charmeurs gamla ägare i Danmark. Fick en kommentar och jag blir så glad när någon annan än jag tycker att han ser ut att må bra. Jag är så bra på att tvivla och tro att jag inte tar hand om honom nog bra. Tokerier jag vet men jag kan inte låta bli.

Nu tror jag bilen är lagom varm för att orka köra till Granngård och stall. Tar med kameran idag. Få se vad det blir av det.

Kram/T

suck

nähä, inget VM för Sverige nästa år. Surt.

jävligt surt

/T

lugn och cool dag än så länge

Den här dagen har känts produktiv och ostressad. Gjorde som igår och for ut med Cato tidigt. Sen åkte vi direkt till stallet och fixade mat, mockning mm. Tog en prommenad med hund igen och den här gången fick hästen följa med! Det var så mysigt att gå där med mina två älsklingar i solen, båda aldeles rofyllda och lugna.
Hemma nu och har ätit lunch, duschat och har två timmar på mig tills jobbet så jag hinner med att diska undan i köket och sitta ner en stund, skönt.

Gårdagen blev en sen kväll. Var först och hälsade på Anna som har fått jordens sötaste bäbis, sååå liten. Sen skyndade jag till stallet för att få Charmeur vinterskodd. Kommer dit och då är alla hästar ute fortfarande, kvart i åtta på kvällen. Miss i kommunikationen. Arg och upprörd var jag men det har gått över nu iaf. Fick hjälp av hovslagaren(!) att ta in dom inte så glada och rätt så hungriga kusarna.

Nu blev jag plötsligt supertrött. Ska se om det finns nåt på TV:n den har tiden. Tyra eller nåt annat lättsamt kanske.


Puss/T

rätt så bekymmersfri ändå

Har lite ågren över att jag måste förnya körkortet. Det betyder alltså att jag också måste ta en ny bild, huvva så hemskt. Önskar att jag kunde få leva kvar i tron att jag fortfarande är lika snygg som den där 18-åringen på mitt körkort. Sorgligt att måsta begrava den skönheten...



Menmen, jag är då lycklig över att ha så mycket fint i mitt liv iaf. Som en supermysig hund till exempel. Vi var ut i skogen nu på morgonen och mitt i mina grubblerier och funderingar så slog det mig hur fantastiskt underbart det är att ha Cato. Han är så glad och nöjd med det mesta i livet.
Och tittar jag ut så är det strålande sol på min lediga dag!!! Kan inte bli bättre nu.

Några små tankar.

Nu är det snart dags att göra lite lunch och sen städa innan stallet. Bäbisbesök ikväll hoppas jag!

Kram/T

döden knackar på

Gårdagen var inte precis nån höjdare. När jag ankom till Luleå för styrelsemötet så fick jag det fasansfulla beskedet att en väldigt fin människa inte finns med oss längre. Det  kom ganska oväntat och alla är som i chock fortfarande. Vi hade vårt möte men det kändes inte som det viktigaste i livet just då.
Tänker på vad familjen gör i denna stund. Vad gör man när ens närmaste går bort? Hur går man vidare? Jag vill inte vara med om sånt här, jag hatar döden. Mamma och pappa måste leva i evighet för vad ska jag göra utan dom? Och Daniel och syster och NEEEJ tänk på annat nu.

Fick mig extrajobb idag *suck* men bra med bättre lön. Hästen har ju hoppdag idag så det gick ju bra att ta på mig extra då. Tyvärr hade jag tänkt mig att åka och hälsa på A och lilla A idag (har inte frågat än) men det kasnke kan bli imorgon då? Vill så gärna få se den lilla ängeln. Och kanske hålla??! Har också nån liten present att överräcka.

Dags nu att ta på regnjackan och he mig ut i fina vädret *skrattar rått* med Cato. Han vill säkert inte men måste. Cato är ju nämligen jakthunden som inte gillar dåligt väder, han kan gärna hålla sig en hel dag om det regnar. Fast bara om vi är hemma. På jakt då spelar vädret ingen roll.

Pusselipuss /T



green day live

Jag drar till Luli på styrelsemöte.
Oh how exciting

Drömde en märklig dröm om Green Day inatt. Köpte en biljett på rea när konserten hade börjat redan. 250kr, det vardyyyrt i drömmen minsann. Sen barkade det iväg, Billie Joe var då inget charmtroll precis om än han trodde det själv. Nåväl, nu har jag iaf sett dom live, hehe!! Ett av mina favoritband genom tiderna, blir så glad av dom helt enkelt.

Kram, puss /T

äntligen lite värme

Snart är det vinter, how sad. Minusgrader på natten och även igår kväll var det minus redan vid 20-tiden. Och hur vet jag det? Jo för efter Eriks nummer i Idol så ringde vet. äntligen och sa att han var i stallet. Så det var bara att hoppa i bilen och styra kosan mot Charmeur så han skulle få sin vaccination, nu är det fyra veckor till nästa och sen ett helt år, gud va skönt.

Solen skiner utanför och det ser så vackert ut. På marken är gräset fortfarande inbäddat i frost. Extra mysigt blir det när det är varmt inomhus vilket det äntligen är. Igår fick värmen komma på igen. Det har varit så kallt att man har vaknat på morgonen och frusit under täcket, kan ni tänka så hemskt. Denna morgonen var varm och gosig!!

Där tog det stopp med inspiration, kom på mig själv med att sitta och sväva ut i egna tankar som inte ska skrivas ner här så jag sätter punkt.

.

Puss /T

farbror doktor

Dagens första göromål är avklarat. Har fått lite piller utskrivna som jag ska åka på apoteket och hämta ut senare. Nu har min kropp 2 veckor på sig att bli bra, annars kan det bli sjukgymnastik för mig och sånt har inte jag tid med.
Veterinären har inte ringt, skulle höra av sig efter telefontiden som slutar kl 9. Så nu vet jag inte alls när dom kommer eller om dom kommer, suck.
Lite sjukt just med vet att man nästan måste boka upp en hel dag för att besöket kan bli så grymt försenat om det händer nåt akut någon annanstans. Tur för mig att jag har lediga dagar mitt i veckan. Hoppas bara det blir av idag för på måndag och tisdag kan jag inte. Måste också ta hit hovslagaren snart igen. Vet inte vad han får för fantastisk mat, hovarna växer som ogräs. 

Ska kanske passa på att hälsa på mammi när jag åker till apoteket. Det gäller att planera lite och göra det innan stallet så slipper jag duscha 1000 gånger idag.
Ja så får det bli.


Hörs/T

lite rädd trots allt

Har ni glömt mig?

Som sagt har jag lite svårt att få tid till blogg men det är som det är. Sitter för tillfället och väntar på samtal från veterinären som ska ringa och meddela när dom kommer och vaccinerar den andra sprutan av tre. Hoppas dom ringer snart för om en halvtimma ska jag vara på vårdcentralen för att kolla upp den hära axeln och armbågen som inte vill bli bra. Sover knappt nåt för det gör ont hur jag än ligger.
Det är väl säkert nån inflamation som inte vill ge sig. Tyvärr har jag gått och blivit stel i resten av ryggen pga att jag går och spänner mig felaktigt så det är väl bäst att få hjälp då. Tre veckor har det gått sen lerbadet så jag har ju då gett det tid tycker jag.
Stackars Cato har öroninflamation igen. Kämpar på med öronrens från vet. Hoppas jag lyckas utan att behöva besöka farbror djurdoktor. Det är så dyrt allt sånt.

Var ut på heden och klättrade med min pålle igår. Kände då att jag faktiskt är liiite nervös ändå. Fast det gick ju bra och han var så snäll som vanligt. Behöver nog några gånger att få känna att det är lugnt innan jag känner mig helt trygg igen. Tror jag är rädd för att det ska göra ont igen. Visst har jag ju trillat av hästar ungefär en miljard gånger plus-minus nån gång men jag har aldrig fått en häst ramlandes över mig förrut.
Trodde jag var tuff men tydligen inte.
Jaja, det ska bli ändring på det. Ta tjuren vid hornen och ordna upp delilla nervositet!

Puss och hej!!

/T

RSS 2.0