stormcheeta- tips till hästfolk

Känns som att jag för tillfället är en varannan dag bloggare. Hinner inte med att sitta här och göra ingenting ser ni! Nåväl, gårdagens premiärridtur gick bra. Och med bra menar jag att jag inte hade vansinnigt ont i kroppen. Charmeur har tyvärr gått många steg bakåt efter två veckors prommenad-ridning. Stelare än nånsin i högersidan så det är bara att börja om från noll då känns det som. Hoppas ändå det släpper ganska fort.

Idag blev det longering, med ställning till vänster i båda varv. Fick lite brådis för klockan tre skulle jag intervjuas av Handelsnytt. Vi får se vad det blir av det, hur närgågna bilder det blev på mina dubbelhakor tex ;0)
Jo och så var jag och hämtade mitt vintertäcke från HEP. Det kommer att bli varmt och gosigt kallaste vinterdagarna. 400 grams fyllning och helhals betyder tungt som tusan. Det var nästan jobbigt att få på det på hästkraken.

Så här snyggt är det, fast jag tog ett lila. Shires stormcheeta Combo

995:- på Helsingborg Equestrian and Pet, mycket prisvärt. Tips till er hästägare därute.

 

Snart dags för Idol där jag ska heja på våra två Pitepojkar som tagit sig vidare. Go Patrik och Go Andreas!!!

 

Vi ses

/T


hästlängtan

Innan jag ska natta mig själv så måste jag få berätta vad jag längtar tills imorgon. Helt sjukt ridsugen är jag. Imorgon är det exakt två veckor sen den "lilla" olyckan och jag har ju inte ridit sen dess, med undantag för kanske max tjugo minuter.
Så imorgon söndag ska det då ske i alla fall och det ska bli så roligt. Har åtagit mig att ta Jojjes utsläpp eftersom båda familjerna Joyride är ute på olika äventyr, vissa i Strömsholm på Kyra clinic, hmpf. Kanske blir att jag rider Jojje också, spännande, längesen jag satt på en ponny!!

Just, höll på att glömma att berätta vilken fantastisk sambo jag har! Igår när jag ringde hem strax innan jag slutade jobbet så får jag höra att stallet var gjort. Jo minsann, han hade sett hur fasligt mycket bilar det var på parkeringen. La ihop ett och ett = löningshelg och tänkte att jag nog skulle vara ganska trött efter jobbet. Så jäkla glad jag blev!! Stor puss till dig min älskling! Hur många tjejer är så lyckligt lottade att ha hjälp av sin pojkvän i stallet? Idag var också hans dag och dom hade visst ridit ganska länge.

Men åå, titta nu på klockan. Upp före f-n och sen inte få sluta jobbet förrns 22.30, blir en låååånge dag morgondagen. Men rolig!!!

Kram/T

i ris och snår

Gissa om jag är nöjd med gårdagen? Först så kom jag till stallet och mötte Stina och hennes pappa som var påväg ut med Amber och Regalo. Fick frågan om vi skulle sela på Charmeur och följa med ut med Nosse lite senare. Självklart!! Jag vet ju att han är körd tidigare men man kan ju aldrig säkert veta förrän man har provat.
Det var uppenbart att han har haft vagn bakom sig tidigare, men lite stirrig var han. Fick hjälp av Stina att komma ut och igång sen traskade vi bortåt mot skogen och Nosse kom efter en stund.
Vi la oss bakom så vi hade en stoppkloss vilket nog var tur. Det blev galopp nästan hela vägen, 45 minuter, men han skötte sig ändå bra för att vara premiären för oss. Närmare stallet igen blev han i gasen och ville inte lyssna alls så det blev lite dressyr-körning runt på stallplanen tills han lyssnade igen!

Och vips gick klockan för fort och jag måste rusa iväg till jobbet...

Puss mina kära /T

studs och kryss

Jag tänker hålla ut till på söndag med att rida. Låta handen och axeln läka ännu lite till. Idag lånade jag ut min pålle till en tjej i stallet. Hon som har Jojje, Charmeurs polare i hagen. Hm, hon är fortfarande ung och orädd så därför frågade jag om hon ville hoppa i veckan, det blev idag. Det gick jättebra, så vi bestämde att hon ska hoppa med Charmeur varje onsdag. Hur kul låter inte det för poa-pålle?

Annars är det soffan som lockar just nu. Palt-schwimen har infunnit sig, helt sjukt att det aldrig slår fel efter en palt middag.
Om det inte ahde varit för tröttheten så skulle jag nog ha fotat och lagt u lite grejor på tradera. Har endel på lager som behöver få ny ägare. Parfym, en rephandbok för Audi 91-97, en nordic light ljusstake, lite kläder ja ni vet hur mycket man samlar på sig. Lika bra att få lite betalt för skräpet!!

Nä nu har jag suttit och kämpat länge nog för att komma på vad jag ska skriva, *ger upp*

Kram på er! /T

tv nu

Nu är det Idol!!!


före och efter


Före                                         Efter


Före                                           Efter


Före                                      Efter


Efter


Efter


Före

MÄÄÄh - SKÄMTA JU

Så vad tycks?
Tack för tipsen Maria, kuben ligger bra till. Väldigt bra till!

Puss och kram/T


trött, ont, glad

tre ord som bäst beskriver mitt sinne för tillfället.

Nu får det lov att bära av till stallet och fixa rent i boxen. Igår var det storstädning i stallet. Allt sprejades med desinficering som används på slakterier och skrubbades för att sen spolas med högtryck. Rent så in i bomben blev det. 7 timmar var jag där, det känns i kroppen idag. Borde inte ha gjort det egentligen men ni vet hur det är.

När jag kommer hem sen ska jag premärduscha i nya, upphottade badrummet. Gissa om jag längtar till det? Ska nog vara snabb idag, hihi.

Sen så behöver jag lite tips på snygga och inte alltför dyra tvålpumpar. Behöver till såklart tvål men också till schampo och balsam i duschen. Eventuella metalldetaljer ska vara kromade. Lätt uppgift va? Ut och googla eller speja på stan vettja!! Törs inte prova Jysk igen, förra gången jag hade hittat en snygg tvålpump där så rostade den rostfria pumpen, mycket märkligt och rätt äckligt med rostimelerad tvål.

hej och puss
/T

kontoret klart

Tack för snälla krya-på kommentarer!! Det blir bättre sakta men säkert. Men nu hade jag inte tänkt mig att klaga i detta inlägg utan istället visa bilder på vårt nya kontor. Klicka HÄR för att se tapeten.







Det är ju inte det lättaste att fota ett så litet rum. Det är inte så trångt som det ser ut iaf. Vi är grymt nöjda med hur det ser ut, men framförallt - F Ö R V A R I N G ! ! ! Att kunna ha en plats åt all skit som måste sparas. Efterlängtat var det.

Badrummet är klart sånär som på själva duschblandaren + dusch. Det var nåt med nå mått som inte var standard och behövde beställas. Annars är det helt klart, vi har hängt upp spegelskåp och högskåp, fyllt det med alla mina viktiga skönhetsartiklar.

Ååå bara se!!!!!

Godkväll/T

fasen också

Trodde i min enfald att det skulle gå bra att jobba idag. Icke då, jag fick surt bita i äpplet och ge upp. 3 timmars jobb blev det sen for jag hem. Kände redan efter tio minuter att det var mer än tungt. Hjärnan växte i huvudet och hela jag vart som queezy och illamående.

Det är inte lätt att vara tapper när man är klen.

Snart borde min sambo dyka upp och då ska jag nog följa med honom till stallet. Han skulle fixa det åt mig idag och det får han ju fortfarande men med liiite hjälp och sällskap från mig. Jenny hjälpte mig som sagt igår och idag blir det Daniel. Jag hoppas att jag ska kunna rida igen snart.

Puss på er /T

ingen shopping

Jag kom hem tomhänt från hästbutiken vilket gör mig rätt stolt! Bra jobbat får jag då säga. Däremot kom jag inte tomhänt från Åhlens som ska lägga ner i stan och säljer allt för halva priset. Hittade ett par gula caprileggings, en vit kofta med röd kant och en virkad sjal.
På vägen hem från A så ringde dom från bussgods och berättade att min sadel har anlänt så nu står den på köksgolvet. Fasen att jag inte kan prova den nu... Hoppas på fredag!

Hade/T


smärta, idol och hästaffär

Håhåjaja! Fortfarande mörbultad i kroppen men vid gott mod ändå. Med lite pust och stön så blir det mesta bra. För tillfället är jag mest irriterad över att inte kunna göra allt som vanligt, jag har ju skadat vänster hand och höger axel. Blir lite snett. Handen kan inte gripa ordentligt i saker och axeln gör ont i vissa lägen. Åsså är jag krigsskadad i sidan av ryggen med. Som sagt ändå så är det bara köttskador, inget allvarligt alls.

Jag då som inte kollar så värst mycket på TV är ju glad över att Idol har dragit igång. Det är ett av få program just nu som får mig fastklistrad. Och jag är inte en av dom som tycker juryn är för elak. Jag tycker tvärtom att dom är rätt snälla, sökande med stort ego och noll självkänsla tas ner på jorden medan osäkra, otrygga med dåligt självförtroende får snälla ord trots att dom inte kan ta en ton. Allra bäst gillar jag såklart Anders Bagge, han skulle kunna få sitta i våran soffa och mysa. Gulle-Baggen!

Så vad händer under dagen? Jenny ska ta hand om pålle, det var bestämt redan innan den lilla olyckan. Jag ska försöka och städa lite och iordningställa klart i kontoret. Möblerna är på plats, nu ska bara papper och pärmar hitta rätt också. Sen ska jag och A till Lillan. Jag saknar henne så mycket söt poan. Efter det bli så även ett besök på nya hästaffären bredvid bilprovningen. Roligt! Bra att göra lite saker och koppla bort den stackars kroppen.

Kanske återkommer senare idag?
Kram/T

något måste ha skrämt

Efter lite analyserande av gårdagen så måste det nog vara så att han blev rädd för något. Eftersom vi redan galopperade ganska fort, men kontrollerat, låg det nära till hands att börja skena. Vi har ju galopperat fort som tusan hur mycket som helst men aldrig har han varit okontaktbar som igår.
När vi hade kommit tillbaka till stallet, efter att ha gått med honom tillbaka och sett att han inte var halt, satt jag upp och red några varv framför stallet. Både för min skull och för Charmeurs, han var inte helt tillfreds med att jag skulle upp på honom men när jag väl satt där så gick det bara bra. Skärrad och uppspelt men helt okej.

Nu blir det nog att dra ner på kraftfoder ett tag för jag kan nog inte rida på några dagar. Har sjukskrivit mig från jobbet två dagar så får vi se. Daniel ska rida idag och så kanske han får longera också.

Så det kan gå!

/T

häst fast i leran - tog sig inte upp

Nu ni mina vänner ska ni få höra om gårdagens kalabalik som hade kunnat sluta riktigt illa. Sadlade på min pålle och red bort till rakbanan för att köra lite kondition med honom. Travade några vändor innan jag skulle galoppera. Han var ganska pigg så han fick inte galoppera hemmåt fast han mer än gärna ville. Bortåt brukar han vara mycket lugnare så vi galopperade ut bortåt istället. Efter drygt halva sträckan så känner jag hur han bara "suger tag" i bettet och ligger på det han kan, jag drog med precis allt jag hade i armar och kropp men det var som att försöka stoppa ett tåg med lillfingret. Slutet av rakbanan närmade sig så jag började skrika på honom:
-Staaaanna för helvete, det tar ju slut!!!

Alldeles för sent upptäckte han det jag redan visste, att vägen tog slut, och försökte tvärnita. Jag åkte av över halsen och ner på mage och känner hur Charmeur tappar balansen och ramlar rakt på mig. Ligger kvar en liten stund innan han får sig av mig och sen när jag tar mig upp så ser jag det fasansfulla. Det jag har sett på tv och läst om. Min häst ligger helt på sidan 1 meter ner i ett fyra meter brett lerdike och kommer inte loss!!
Ringer till Daniel innan jag gör något annat, tydligen så sa jag typ:
-Hej, du måste komma hit. Han stannade inte. Jag är okej men Charmeur sitter fast.

Efter vad som kändes som en evighet så kommer Daniel till undsättning. och vi försökte dra och mana på men han rördes bara nån cm trots att han kämpade för allt han var värd. D ringer till räddningstjänsten och ber dom komma och försöka dra upp honom.
Under tiden så kommer mannen som äger travbanan körandes, han undrar förståss vad som är på gång, han åker och hämtar sin fru som har med sig lite grimskaft och grejer. Tillsammans så lyckas vi få upp huvudet och halsen på Charmeur, han får lite bättre kraft och med push från oss fyra, draghjälp och lite spö på baken så lyckas han få krafter att ta sig upp själv. Skärrad och chockad men helt oskadd, tack och lov!!! Killen betade till och med på vägen hem igen. Men gode stirrig, det var han.

Så räddningstjänsten kunde backa in igen och ägna sig åt husbränder och jag kunde börja med den stora upprustningen. Lera överallt, i skorna, i håret, hela hästen, sadel, träns. Ja rubbet var täckt i lera.

Charmeurs äventyr slutade med ett varmt täcke i boxen och mitt slutade på akuten. Visste egentligen att det inte var något större fel med mig men det var lika bra att få det dokumenterat iaf. Natten har inte varit rolig. Vaknade av att jag inte kunde röra mig, hade så ont i axeln att jag visste inte vad. Låg några timmar innan jag bestämde mig för att gå upp och ta några värktabletter. Gick och la mig igen, somnade och vaknade med något mindre värk. Just nu mår jag rätt bra, trots allt gick det ju bra med mig och häst. Jag får nog räkna med att ha ont ett tag, det ska väl ändå kännas i kroppen att ha fått en 600 kilos kluns över sig ;0)

Var till stallet imorse för att se hur C mådde, fick hjälp att longera, hästj-veln var inte ens stel i kroppen (såklart ENORMT tacksam över det men), lite ont kunde han väl ha haft-bara lite, helt ofarlig träningsvärk eller så.
Slutet gott allting gott!

Och till er som nu tänker börja och tjafsa om att det är så farligt att hålla på med hästar, lägg ner. Det är farligt att köra bil också. Tack för mig.

Kram/T


du är värd så mycket mer

Klump i magen för det är inte rättvist. Du är så fin och det gör ont i mig att se vad du måste utstå. Jag vet att du är stark men nu måste du vara ännu starkare och få ett slut på det här. Det kommer inte att bli bra, möjligen för en stund men oro och rädsla för återfall kommer alltid att gnaga i dig.
Ring när som helst, det finns en säng bäddad om du behöver. Djur har jag också plats för.

Du är min vän och för vänner gör jag ALLT!


/T

fredag=jobb

Snart dags att börja om på jobbet. Suck, pust, stön vad det känns motigt. Jag som vant mig vid att vara ledig och göra saker i min ordning, jaja det är som det är.
Kanoners, en hel helg med jobb framför mig.

Kram/T

bilder på kontoret

Som utlovat kommer bilder på kontoret, eller rättare sagt tapeterna där. Vi har burit upp skrivbordet och ställt på plats, det blir så bra!! Längtar efter att få allt på plats.

svårt att återge riktigt bra men det är en mönstrad och en enfärgad
metallic tapet, samma som i vardagsrummet

ECO Artist 09 och Duro Quintus silver

Hade /T

snirkliga väggar

Yes, yes jag är GRYM! En ynka liten remsa på 10cm är kvar att sättas upp, tyvärr så rusade tiden iväg och det blev Idol så jag lämnar den lilla till imorgon istället. När det är klart och jag har städat bort tapetgrejjorna så kommer såklart en bild på mästerverket. Jag har ännu inte kommit i den stämningen, är fortfarande i fasen sär jag tycker att jag har misslyckats lite här och där. Innerst inne så ser jag dock att det är skitsnyggt.




I badrummet kilar det på framåt. Taket är på plats och spacklat så vi ska troligen måla det imorgon. Fuktspärrsmattan är fastlimmad klart och dessutom är det påbörjat med kaklet. Imorgon blir nog åtminstånde väggarna färdigkaklade. Kanske golvet med?

Vädret idag: det blåser storm och det är skönt att vara inomhus!

/T

rena farligheter

Klart jag hade rätt förrut att jag inte skulle hinna det jag skulle. Var klar i Sunderbyn kvart i 5 och åkte därifrån direkt till stallet. Så cirkus kvart i sex var jag där och tyckte att jag var ändå rätt snabb. Mocka, fixa mat och rida ut på två timmar. Jag är då imponerad av min egen fart.
Tok-poa var lite galen idag! Lat som ett as, ville inte motionera utan sölade på stegen som bara den. På vägen mot skogen mötte vi en kvinna med två goldens, jävlar vad det blev sprutt på pålle. Han skulle tvärvända hem minsann. Jag var ju inte med på den linjen och blev lite arg på honom, brukar inte bli arg på en häst som är rädd på riktigt men när det bara är svammel och fjanteri då blir jag ilsk.
Vidare i skogen travade vi ganska lugnt, lilla rundan tar väl 20 minuter att trava (exl tid till och från skogen), tills han plötsligt tvärstannar och börjar blåsa. Sist han gjorde så var det ju renar i farten så jag fick en liten misstanke men det var bara att fortsätta. Några renar såg vi inte men däremot spåren, och det var inte bara EN som hade gått där, nej det såg ut att vara en hel gjord. Vilket är lite besynnerligt eftersom lapparna brukar köra ner dom först efter nyår.
Vi kom hem oskadda och oskenade iaf!

Jo vi mötte kvinnan med hundarna på hemvägen också och då var dom inte farliga längre. Undrar varför??! :0)

Nu ska huvudet vila på sin kudde hela natten, ny dag imorgon med mycket att uträtta.

Puss/T

slut på det goda

Ja det blev inte riktigt som det var tänkt men det gör inte så värst mycket. Min optimistiska plan var ju att tapetsera kontoret i helgen så det skulle alltså ha stått klart nu men nä, jag hann inte. Eventuellt slänger jag upp tapeterna ikväll fast troligen inte. Ska till Sunderbyn på konferens idag (var det igår med) och sen har jag en häst att ta hand om. + det bästa av allt, Idol börjar klockan 20(?) och det kommer jag att se var så säkra.

Semestern är slut... *suck* Sammanfattningsvis är det nog min mest händelserika semester någonsin. Hunnit med att vila upp mig, ha häst när jag vill på dygnet, göra en sverigeresa, riva badrum, åka på dyr IKEA resa bland mycket annat. Och allt detta tillsammans med Daniel och Cato. Super sommar för mig alltså!

Idag är det ungefär en vecka sen jag såg dom första gula löven på björkarna här på baksidan och nu är även rätt många rönnbär mogna. Det betyder att det är höst. En fin tid om det bara inte regnade så förjordat, morr till det. Jag fryser, hagarna blir lervälling och jag har inga bra höstskor. Bara sommar och vinter. Sommarskor går iofs, men inte om det regnar för då blir det plask inuti.

Jaja, nu blir det att kolla lite bloggar innan min skjuts kommer och hämtar mig för dagens fackliga övningar i Sunderbyn.

Puss,kram/T

JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

Nej det blev inge blogg under fotbollen och tur var väl det!! Tänk om jag hade missat Zlatans 2-1 mål i 93(!) minuten. Helt sjukt galet bra för jag tycker att vi var värda att vinna den matchen. Vi spelade bättre helt enkelt. Nu är det helt klart läggdags. Som sagt blir det tidig uppstigning imorgon med.

Godnatt /T

nya tapeter

Uppe med tuppen för att släppa ut hästarna. Samma lika imorgon. Efter en ridlektion med Daniel, som fattat hejna med trav numera, så tränade jag lite galoppfattninger med killen. Det gick rätt bra och framförallt kom han tillbaka i en lugn samlad trav efter varje galopp så jag är nöjd.

Jo just det, efter stallet imorse så drog jag iväg på Colorama och handlade tapeter. Jag hittade först en som jag ville ha, och det stod att den lagerfördes. Gick till kassan men inte fanns den inte. Hade ingen lust att vänta på en tapet order så jag hittade en annan istället. Mönsterpassning=fler rullar men billigare än den första så det gick på ett ut. Den som jag valde var dessutom väldigt mern eftersom den precis hade kommit ut. Dom hade inte ens hunnit få upp nån visningsrulle, så ny var den! ECO Artist heter den, en vit tapet med lite snirkligt mönster i blank metallic färg.
Efter det har vi fixat klart för att spackla kontoret, känns nära nu!! Ska bli kul att få ett fint kontor med ordning och reda.

För närvarande har jag lite majskyckling i ugnen som ska mätta magen innan fotbollen. Ni hejar väl på Sverige i VM-kvalet mot Ugern ikväll?? Det ska jag, fast är dom pissiga så kanske jag bloggar lite istället :0D

So long vänner
Puss/T

prinsen på tuben



Klipp från idag. Lägg märke till hur han koncentrerar sig på fyrhjulingen och lastbilen som kommer in på gårdsplanen. Fyrhjulingen har dessutom en båt på släp så lite måste man ju titta!!

schnygg-pålle

Hemkommen för en liten stund sedan. Beslutade att longera idag utan utrustning. Jag ville se hur han rör sig och hur han ser ut i kroppen utan påverkan av mig eller nåt loungesystem. Hihi han såg finemangs ut! Testade också det nya bettet, hur han såg ut att gilla det och det verkade inte vara några problem med det heller.


Tycker han ser så cool ut på den här bilden, lagomt stöddig och dryg!


Vaknade 7 imorse då en av byggjobbarna kom och skulle prima golvet. Det tog väl ca 6 minuter och sen var vi ensamma till klockan 14. Nu är det iaf flytspacklat på golvet också, det går framåt vill jag lova. Om planerna går som dom ska blir det gips på väggarna på måndag. Hoping for the best hekt enkelt.

Kontoret är påbörjat likaså. Fast där gör vi jobbet själva. Jag har rivit ner tapeterna nästan klart, sen blir det Daniels jobb att spackla och sen jag igen med tapeter. Jag kanske tapetserar medans han skruvar ihop Mikael skrivbord och Expedit bokhylla?!
Kan det bli ett lördagsprojekt månne? Måste i såna fall köpa tapeter imorgon för på söndagar går det nog inte så bra.

Magen skriker och längtar efter tacos nu. Kom hem fort min älskling så vi får äta!!!!

Puss, kram/T

inte länge till

På hemmafronten fortskrider badrumsreoveringen på bra. Idag har det gjutits golv så snart är det dags att göra fuktspärr och sen kakla. Såklart står jag bara och ser på eftersom hela kittet är bortlejt till en firma. Skönt att slippa, det är ett tråkigt jobb som nu går att anlita för tack vare ROT-avdraget. En av bra grejor som vår regering faktiskt hittat på.


Så här snyggt var det alltså innan vi rev bort allt

Rosa och gulligt. Med snuskig duschkabin

Kram /T

fuck jantelagen- Jag är DUKTIG!

Nyduschad och fräsch vill jag bara skriva och ge mig själv ett stort + idag. Som ni vet söker jag gärna fel och brister i det mesta jag gör men mest av allt ridningen. Svårt att berömma mig själv men lätt för att kritisera. Dagens dressyrpass höll på att bli ett sådant där mitt självförtroende dimper ner i avgrunden. Satt där på hästryggen och tänkte: -
Hjälp! jag behöver hjälp. Jag kommer att förstöra min häst för att jag inte kan rida honom ordentligt, tunna bakben och svankrygg är vad jag kommer att ha om några månader...

Men se då klack det till och blev till en av dom bästa träningspassen vi har haft tillsammans!! Sökte lagomt med stöd och var mjuk och fin i öppnor, slutor och skänkelvikning. Travade öppna och skänkelvikning. Dock inte sluta, det blev för jobbigt. Kan ha varit mitt fel, att jag inte var nog tydlig men shit the same. Jag är så nöjd och Charmeur var så duktig. Som belöning fick han hoppa ett hinder några gånger på slutet.
Galopperna gick också bra. Vänster är han dock svag i så han antingen tappar formen eller bryter av men vi jobbar på det.

Efter mycket analyserande över varför det går så dåligt i början och sen bara släpper så kommer jag fram till följande:
Jag tycker bättre om Marias filosofi om att vara mjuk,mjuk,mjuk i handen och inte sitta och gasa-bromsa samtidigt. Eftersom han vill ha mycket stöd från handen så tar det lite längre tid för honom att hitta det på egen hand men när han väl gör det då är han som en sagohäst!

Vad tros om min analys?

Jag kan skriva mycket mer om detta men det får vara bra där.

Trevlig kväll på er /T

paketleverans

Trav idag igen, det kommer mer och mer! Helt enkelt FAB måste jag säga. Känner en stolthet i kroppen när jag ser hur fort framåt det går. Jag kanske får lämna över pinnen till Daniel att tävla i stallmästerskapen till våren, hehe. Han verkar ju totalt orädd.
Ett roligt paket kom med posten i. Från Horze fick jag ett bett, tränsreflexer, en koskrapa och framförallt en grön dressyr vojlock. Längtar efter sadeln!!

Puss /T

travsteg, sidosteg

Alltså, alltså mina vänner! Ett inlägg om ridning och bara ridning kommer som följer. Efter att ha ridit ut en massa och tränat kondition och i mitt tycke lullat på så kändes det som om det var dags för ett rejält dressyr-träningspass. Igår alltså, för på söndan blev det longering, jag var lite trött efter lördagskvällens kräftor ;0D.

Det började ordentligt pissigt med att Charmeur stretade och gick med huvudet uppåt och utåt. Tittade på allt runtomkring och var inte med på vad jag ville göra. Hade lagt ut sex travbommar för att träna lite fotarbete. Som vanligt dunkade han i i stort sett alla bommar dom första två gångerna.
(Ibland känns han lite som en väldigt lång och smal människa. Dom kan ibland se lite rangliga ut, som att dom inte har riktigt kontroll på sin långa kropp,  fattar ni? Tillslut lyfte han då på hovarna riktigt fint och han lyckades till och med fastän bommarna hade flyttats och låg med olika avstånd mellan. Endel låg riktigt nära varann.)
När jag var påväg att ge upp hoppet så bara släppte det, han gav med sig och blev så mjuk och fin. Hade med bakben och rygg, mjuk i sidorna som av ett trollslag. Trollslaget var dock förmodligen belöningen efter alla slutor och skänkelvikningar vi jobbat med. DESSUTOM så blev jag lite inspirerad att testa lite western moves på honom eftersom han är så vändbar så vi körde lite sidepass (tror det hör till reining). Alltså när hästen är rak i kroppen och går i sidled. Lyckades tom få honom att gå sidepass över en bom, det ni!!

Så till dagens prövningar! Min älskling har travat idag!!! Och det gick bra, hittade lättridningen riktigt bra stundtals. Det kommer nog att släppa rätt snart tror jag. Kul var det! GoGo Daniel!!

Dagen till ära har prinsen även blivit vaccinerad så nu kan jag snart lägga det åt sidan tills om ett år igen.

RSS 2.0