tävling Umeå del 2, precision

Den andra dagen, alltså söndag, kändes betydligt lugnare för mig. Då hade det värsta släppt och jag kunde slappna av lite och känna av att det faktiskt är kul att vara på tävling.
Charmeur var mkt lugnare och tillfreds med livet som tävlingshäst. Klockan halv nio gick jag banan medans Ida var ut och gick med Charmeur. Promenerade banan 6 gånger innan jag tyckte att det fick vara nog. Kändes betydligt bättre att gå den motför innan när jag tränat den på papper. Det är nog lite av en konst att memorera en bana, precision eller hoppning, på så kort tid. För mig var det då knepigt iaf.

Sen var det dags för veterinär besiktning, den gick såklart bra!


När vi fått godkänt så var det bara att slappna av, gå och kolla på ponnyklassen innan vi selade på och började värma upp. Idag fixade jag och Daniel att spänna för korrekt alldeles själva, funktionskontrollen gick vi igenom, haha!!Körde runt till lilla ridhuset där framkörningen ägde rum. Vi hade inte så mycket tid på oss. När vi kom in dit så var det ett ekipage innan vi skulle in. Kanske bara bra det, hann ju inte bli så nervös då! Sen så klaffade körningen idag. Charmeur var helt grym, han var avslappnad, följsam och lydig. Gick att vända på en fem-öring, stolt som en tupp var jag där jag satt på kuskbocken. Hihi, och roligt mer var att Daniel märkte så stor skillnad från gårdagen. Tror nog att han var ganska stolt över vår häst också. Och lite stolt över mig!!

 

Fick höra att de flesta kört över idealtiden så det var bara att smacka på och racea. Det var min tanke också men när vi kom in på banan så var det helt plötsligt jättesnävt mellan konerna! Med en helt okänd vagn också så hade jag dålig koll på var jag hade hjulen och blev tyvärr en aning osäker. Saktade in för mycket på två hinder där jag tyckte att jag kom fel vilket medförde dålig styrfart och nerslag. Alltsom allt blev det en aning ryckigt kändes det som, fick två tillfälliga blackouts och glömde banan, men kom på den ganska fort igen. Många straffpoäng pga överskriden idealtid med 48 sekunder samt två nedslag.

 

Hinder två avklarat!


Ändå var jag nöjd, mycket nöjd. Med tanke på våra förutsättningar. Tränat i två månader, aldrig tränat med en riktig vagn och knappt på en riktig bana. Med den lilla erfarenheten så törs jag säga: -Vi är grymma!!För vårt lag, Grans rid och körsällskap gick det mycket bra. Nu efter första tävlingen ligger vi tvåa. Jag fick med mig en blå rosett hem minsann!! I dressyren så briljerade Linnéa och Harv med en andra plats och Amanda och Solle fick en tredjeplats. Lysande resultat! Grattis!

Nu längtar jag efter att få se på filmen så jag kan analysera lite och göra det bättre till nästa tävling. Jag är tävlingsbiten nu ser ni. Kommer garanterat att vara grymt nervös inför nästa med men nu vet jag att jag klarar det!

Kram på er!

/Theres


badad

Cato är nybadad. Uppskattades inte.

Men det var skönt att bli blåst med hårtorken efteråt!

Kram!

/T

tävling Umeå del 1, dressyr

Surprise! Jag är tillbaka OCH har överlevt helgen, wohooo!

Börjar att berätta om lördagen. Vi kom iväg mot Umeå kring halv tio nånting, något sent och efter tidtabell och stressad till max. Skönt att jag hade med Ida som vet hur allt funkar, utan dig då hade jag förmodligen dött. På riktigt! Hela veckan har varit ett enda kaos av stress och lågt humör, varje dag en ny grej som har gått i stöpet, ingen transport, trasig dragbil, sjuk groom. Prolemen har löst sig eftersom men det har varit grymt påfrestande och jag har gråtit varje dag i 1 och 1/2 vecka med undantag för torsdag som var helt gråtfri, eller om det var onsdag?

Nåja, väl på plats har jag inte varit annat än stolt över min häst. Blev irriterad några gånger men det var nog mitt fel egentligen. Min egen nervositet och stress överförde jag på Charmeur.

Vi skulle hyra en gigg som fanns på Hippologum. Röd och stor!! Fick som tur var hjälp av funktionskontrollanten att spänna för och ställa in selen rätt. Förstår vad Ida har menat med att körfolk är så jäkla trevliga, det är verkligen en helt annan stämning än vad det är på dressyr och hopptävlingar. Alla är glada, hjälpsamma och gläds åt varandras framgångar. Ingen tittar snett och tänker onda tankar och höjer på ögonbryn, rynkar på näsan.

Blev extra nervös vid framkörningen då Charmeur var otroligt stressad och orolig. Fel bett i munnen, ny vagn (150kg + två personer på) och nytt ställe. Han var helt enkelt stel som en pinne och jag fick hålla emot så jag fick träningsvärk i biceps. Tänkte att det här kommer aldrig att gå. Men så bytte vi bett, det enda körbettet han funkar på är det Katrine har till Lleron, och han blev lite bättre men fortfarande spänd.
Kommer in på banan och vips så är han en annan häst! Helt plötsligt böjde han sig och slutade streta mot bettet. Tyvärr så vågade jag inte släppa på honom tillräckligt och vi fick dåliga poäng pga undertempo men det spelar ingen roll för han var SÅÅÅ FIIIIN!!!!!!!!! Film kommer senare.

Efteråt kom det ut en karl som ville se vad det var för en fin häst. Han var imponerad över hur snygg han är och hans fina steg. Jag var så lycklig! Måste vara bättre än knark!

Vill säga tack till alla som varit med mig i helgen. Ida, Daniel (som hoppade in och groomade i sista sekund), alla uppmuntrande sms och framförallt tack till den bästa hästen - Charmeur

Värsta grymma teamet!

 

Del två kommer senare. Då är det presicion som gäller!
Kram/T

trodde ni jag hade kolat eller?

Har då rakt inte tid att uppdatera fast det händer mycket hela tiden. Just därför saknas tiden.
Två körträningar i veckan, en i tisdags för Katrine och en igår för Rolf. Kändes sådär, det gick inte alls så bra som det gått för oss alla andra gånger, helt klart det sämsta körpasset igår, tyvärr.

Ida filmade oss

Skrev också grönt kort igår och klarade det galant. Full pott så nu är jag redo för tävlingsbanorna. Världsbladet var på besök och gjorde ett reportage om Piteås körlag. Få se när jag hamnar i tidningen. Igen!

O just det, det var ju lite kalabalik efter vi kommit tillbaka till stallet. Ställde in Charmeur i boxen och gick ut för att hjälpa till med transporten. Går mot stallet sen och hör ett jävla liv och brak inifrån. Då har han minsann lyckats rulla fast sig i boxen. Hjärtat slog några extra slag. Fick en flashback från lerdiket i höstas, huja. Nu är han på benen iaf!

Nu dags för stallet!

/T


gårdagens bästa


- Sover du här på golvet?


Tänk att få vara en meter hög igen och tro att tanten på affären faktiskt bor där, och undra varför det inte finns någon säng. Det är härligt med barn som funderar!

/T

linslus

Återigen världsberömd!

Klicka på bilden för att komm till hela artikeln

Kram/T


ingen strejk

Goda nyheter, vi har åter igen fått fram ett riktigt bra avtal. De som säger att Handels är ett dåligt fackförbund måste ju vakna nu. 4,7% löneökning över en två års period, det gör vårt avtal till det med högst höjning hittills av de som tecknats 2010.
Pjuh, ibland tackar jag herren där uppe för utdelning efter slit och skitgöra. Vissa gånger känns det bara blä allting, skulle mest vilja skrika f-n,f-n,f-n vet du hur mycket tid, MIN TID, jag lägger ner på just dig. Sitter hemma och ringer, mailar, söker i lagtexter - helt utan lön. Åker på olika möten mm när jag egentligen skulle vart ledig.

Men, då kommer det här! Nytt fint avtal som jag känner mig delaktig i. Sweet!!

Hurra!!!
/T

annandag påsk

Kort update!

Jag är numera anmäld till körtävlingen i Umeå *gulp*. Har också tagit tag i detta otyg med att Charmeurs pass inte finns, borttappat av Hästak och dom svarar inte i telefon eller på mail. Seriösa hästhandlare my ass. Jaja, på onsdag kommer det ut en som ska gör en ny id kontroll och ritar av honom så sen är det bara att skicka in allt och betala 500 kr. Klart. Hade iaf tur med kostnaden. Trodde att det var hos ASVH som han är reggad (dom tar 1000kr) men så var det inte, SH blir det som jag ska vända mig till då det är en korsning. Klart är dock att 500kr alltid går att använda till något roligare.

En stycke medryttare är funnen, det var väl på tiden tycker jag! Yeey!

Börjar få smått ångest över veckan som kommer. 12 dagar jobb i ett sträck, har pusslat hit och dit för att bli ledig tävlingshelgen, så utvilad kommer jag inte att vara. Ska dock få hjälp med stall och ridning av Maria och min nya medryttare!! Fia ska nog jobba nåt pass åt mig också, tusen tack!!

Huvudvärk. Ska kolla på 24 nu, i soffan.

/T

Ps. Umeå-bor som erbjudit mig bostad under tävlingen: Tusen tack, det är guld värt, men jag ska nog bo på skolan med övriga i laget, åtminstånde denna gång. Mina nerver är på utsidan och jag behöver fokusera på mig själv. Jag kommer inte att vara trevlig alls, uppslukad i mig själv och mina tankar. Jag kommer gärna och hälsar på en annan gång. Eller kom och kolla och heja på oss!! Första start är lördag 24/4 klockan 16.00.

påsk

Har haft en riktig stalldag idag. Släppte ut imorse, fixade och göra bort mockningen då. Sen for jag tillbaka och red ut innan lunchen. Undrar just om vårkänslorna börjar visa sig, det var en sjukt tittig häst idag, hoppade till för folk och fä. Bajshögar var riktigt läskiga och han blåste hit och dit. Tok pålle!
Fick stå utan täcke i hagen och det var populärt! Blir det väldigt kallt när solen försvinner så åker jag dit och tar på ett täcke.

Det tinar snö i rask takt nu. Vägarna är nästan helt bara och det droppar (läs: rinner) från taken. Äntligen blir det vår. Inge mer snö nu. Vill inte. Inte alls.

Underbara sol, tack för att du visar dig såhär på långfredag!!

Ha en fin dag!
/T

.


Glad påsk!!


egendesign

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

 

Tror inte jag ska ge mig på designeryrket, hann bli less bara på att dra färger hit och dit på den här.


RSS 2.0