jul jul strålande jul

Nu är det mindre än en vecka kvar till julafton. Ser fram mot att ha julen hemma hos oss i år. December har varit en hektisk månad på många sätt men framförallt så är det en stressig tid att jobba i butik. Lite julstök har hunnits med här hemma. Daniel har fixat julgodiset, knäck och marsipan och jag har stek köttbullar utav bara den, inte mycket kvar nu att fixa. Griljera skinkan. Handlingen är avklarad, gjorde slutrundan idag. Känns skönt för det finns inget värre än att ha jobbat en hel dag och sen måsta ge sig in i spektaklet och trängas, huja.

Vad det verkar kommer det att förbli en kall och snörik vinter, det snöar och snöar och snöar. I södra sverige och europa är det stora problem med flyg och tåg trafiken. Svärmor som skulle komma hem från England i fredags fick vända hem igen. Först nu ikväll, måndag, kan hon flyga till Göteborg och sen upp hit imorgon. Tänka sig vad en helt vanlig vinter kan ställa till med!!

Den 13 december var det lucia som vanligt. Traditionsenligt så blev det ett lucia tåg till häst från Stall Svedjegården. Vi red bort till Munkberga äldreboende och lussade. Tyvärr var det 21 minusgrader så gamlingarna fick inte komma ut men dom stod med näsorna tryckta mot fönstret och var så lyckliga. Roligt att med så små medel kunna värma en frusen själ.Slutligen så kan jag passa på att gratta min mamma som har den äran idag. Grattis kära mor. Jag älskar dig!!

Kram /T

stockholm international horse show söndag

Sista dagen på vår spännande helg.

Vi fick se fantastisk kür, det var gråt i halsen några gånger. Grymt rolig stjärnornas hoppning där kampsportaren Musse Hasselvall såklart var bäst. Camelshow för tredje gången, hoppning Agria tour och såklart fyrspannsfinalen. Vilken stämning det var i arenan.

Vi fick sällskap den sista dagen då Katrine och hennes mamma mötte upp. Efter att ha hört om deras skräckfärd genom landet så insåg både jag och Ida att det inte var synd om oss som inte hade koll på tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och bussar. Mitt och Idas äventyr kan tyckas rätt så lindrigt i jämförelse.

Här har vi Musse som rider i Stjärnornas hoppning

Och lite camelshow, skänkelvikning och galoppombyte

 

 

Ärevarv med sex st fyrspannsekipage. Lägg märke till kraschen nere i vänstra hörnet.

 

Thats it, nu är det historia. Blickar framåt mot kanske Falsterbo??

 

/T


stockholm international horse show lördag

Fick en bra start på dagen i och med hotellfrukosten. Den var helt sagolikt god. Sen blev det buss mot globen. Det kändes som det säkraste alternativet i kollektivtrafiken. Inga byten, inga problem... eller? Trevligt förmiddagspass med dressyr och en till sväng inne på mässan och ännu lite mindre pengar i plånkan. Men lika glad!


Finska Mikaela Lindh med snygga hästen Skovlunds Más GuapoOch Adelinde Cornelisen med Jerich Parzival som vann dagens Grand Prix på 78,213

På hästmässan fyndade jag: röda skitsnygga skydd från Catago hos Filippas ridsport, rött dressyrschabrak och huva i matchande färg, en svart fårskinnspadd, två stycken Myler bett, en repgrimma och ledrep, en bok i säker hästhantering (Horsemanship från grunden) som jag varit sugen på ett tag, julklapp till far(!) allergisk mot hästar och allt, hönät och martingal, ett gratis exemplar av Hästfocus och ett par strumpor samt snösulor. Tur att jag tänkte till när flygbiljetterna beställdes och bokade extra baggage. Hehe inte dum alls.

Eftermiddagen spenderade vi i gamla stan, åt lunch och spatserade runt bland gamla mysiga byggnader. Riktigt, riktigt trevligt!

Mot kvällen var det så åter dags att ta sig vidare mot arenan och vana som vi nu var sprang vi mot bussen som så vänligt (inte alls) öppnade dörrarna och lät oss kliva på. Bara ett liiitet problem. Fel buss blev det :/ Istället för att vara på Gullmarsplan efter 10 minuter så hamnade vi i Fruängen efter sisådär en halvtimma drygt. Jaha tunnelbana igen då, röd linje och sen byte till den gröna. Helt sjukt det här. Skratta eller gråta? Just då kändes det rätt så uppgivet utan mat i magen och en trötthet som hette hugman.
Eländet fortsatte med att det var slut mat på globen och två varmkorvar fick lov att mätta magen istället. Våra platser kan ha varit dom sämsta någonsin, längst ut på kanten med ett stort rött räcke som skymde sikten. Blä och bajs.

Utsikt från sämsta platsen

Nåja, till fyrspannskörningen så smet vi in och ställde oss på A läktaren istället. Att se körningen från dåliga platser måste vara olagligt tycker jag. Det var som väntat en otrolig upplevelse, jag filmade några ekipage men tyvärr blir det inte samma sak på film som i verkligheten. Men minnet finns kvar och det kan jag leva länge på!

Boyd Exell in action

Tomas Erikssons fyrspann

Denna lördagkväll bjöd förutom på härligt fartfylld körning även på 1,50 hoppning, kamelshow, reining clinic med Anky van Grunsven och uppvisning på lång tygel av Bo Jenå med Lingh A la Celle. Riktigt bra grejer. Efter kameluppvisningen så tror jag att jag måste skaffa mig en egen. Lilla söta Rani kunde rida kadrilj, göra skänkelvikning och galoppombyten. Det trodde man inte om puckeldjur!


Malin Baryard-Johnsson vann en bil med Tornesch

Det var lördagen sammanfattad

Kram/T

stockholm international horse show fredag 2010

Återstår att se hur många dagar jag tar på mig att skriva på det här inlägget. Börjar idag onsdag iaf.

Fredag morgon ringde klockan 04.30 och efter att ha snoozat några (för många) gånger så förundrades jag över hur hjärnan verkligen lägger av när man är trött. Helt sjukt vad jag kan inbilla mig att det är gott om tid. Nåja, tog mig upp och packade ner det sista i resväskan. Fick hämtning av Ida och Danne, baxade in resväskor i den lilla, lilla toyotan och blev bjuden på morgonkaffe!

Järnet taggade inför helgens hästevent, klev på en flygbuss mot Stockholm- Yes äntligen!

Så långt får jag erkänna att det gick smidigt i vårt resande, om än det var två trötta damer som stapplade omkring på centralstation. Här däremot började det verkliga äventyret. För att hinna till Globen och dressyren som skulle börja klockan 11 på förmiddagen så låste vi in våra väskor och begav oss mot tunnelbanan. Haha vilka turister, irrade fram och tillbaka för att hitta till grön linje 19. Tack gode gud för våra 7 dagars SL kort för jag törs inte räkna hur många spärrar vi har passerat i jakten på rätt plattform. Runt i cirklar, upp och ner för trappor. Vilket helvete.

Tillslut hamnade vi rätt och fick se på offentlig dressyrträning, Champion of the Winners och en masterclinic med Edward Gal. Egentligen var det bara det sista som var intressant. Roligt och inspirerande att lyssna till Tootilas ryttare. Han jobbade mycket med framåtbjudning, det går inte att sitta och rida ihop en häst som inte först går framåt. Ryttarna fick jobba med att få ner hästarna i en låg och avslappnad form och låta dom gå fram ordentligt i galoppen. Mycket härligt och sunt tänk anser jag.

 

Patrik Kittel på Watermill Scandic H.B.C

på den offentliga träningen

 

 

 

Höll på att glömma. Den här första förmiddagen fick jag också smaka jordens vidrigaste hamburgare någonsin. Foodstore express inne på Globen stod för den "smakupplevelsen".

 

Det hann bli en sväng inne på ridsportmässan i annexet också. Några kronor fattigare och lyckligare åkte vi tillbaka mot våra väskor på centralen. Samma visa igen, vet inte hur lång tid det tog för oss att hitta upp ur underjorden, det blev några trappor åt båda håll och ganska många steg.

Nästa problem blev då att ta oss till Älvsjö med pendeltåg. Ett tåg som för dagen inte avgick från plattform 35 utan från 13, men så lätt då... Tror vi var framme klockan 17 och hade då endast två timmar på oss till nästa föreställning började.

 

Lite bilder från kvällen:

 

Musse Hasselvall mot sista hindret  i  stafetthoppningen                                                                                         

Så här kan det se ut i 1.40 hoppning


 

Eller så här

 

Se där, det är fortfarande onsdag och jag är klar med dag ett på Stockholm horseshow 2010. Bra jobbat av mig.

Snart kommer dag två, lördag.

 

/T


RSS 2.0