hejdå csn, kommer inte att sakna dig

Gode nöjd jag känner mig nu! Hämtade in posten förrut och hade ett brev från CSN, detta monster som bara vill ha och ha. Men nu ser ni har jag tjänat stålar, 72 kronor har jag FÅTT av dom och hela skulden är därmed betald. Inte visste jag att mina extra inbetalningar förra året skulle ränta så bra, hehe. Avskrivning små belopp kallas det.
Nu är det ju inte så att min ekonomi hade stått och rasat med den nätta summan men av princip så känns det mycket bra att snuva dom på lite grann, för sämre lånevillkor får man leta efter.

Just precis hemkommen från en trevlig middag hos mams-paps och nu blir det som vanligt en film för oss på skolgatan. Ovanligt *ler*.

Kram/T

puss

Har helt glömt bort att fira min och Daniels 11 års dag. Det var den 20 januari det, vi får vänta till nästa år och försöka komma ihåg då!

kärlek är roligt <3

/T

charmeurs polare

Tog lite kort på hästarna i stallet idag. Håll i er för det är inte några vackra foton att vara stolt över men det skiter jag i.

MÅNTROLL (Trolle)TAFFSNÄS TINNIE
(Tinnie)CHARLIESOLIDAR (Solle) & LLERONCHARMEURCHARMEUR & GO FOR EUROS xx (Goofy)FRUTTIS

Det var alla utom en, jag fick inte med Figaro Flax (Figaro) på nån bild, han var omöjlig. Får bli en annan gång. Nu har jag en timma att fördriva innan jag måste åka på jobbet. Ska fixa lite planering tror jag.

Puss och hej
/T

charmeur prinsen

Klippeli klipp på Charmeur från när Linda ägde honom i Danmark. Njut av den vackra förädlade oldenburgern ;)

http://heste.dyregalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=94324

Godnatt

hoppla pålle

Bäst att klä sig varmt idag för det är ju storm utanför fönstret. Pålle behöver motion och det är lika med att vara utomhus. Hade lektion igår, pigg som ett psyk, alldeles nipprig och galopperade på stället. Tog mina halvhalter som galoppfattningar så det blev att koncentrera på en lugn och sansad trav. Gick riktigt bra tillslut, han blev så lugn och avslappnad! Körde en galoppfattning åt varje håll det sista vi gjorde och avslutade på en gång när han lugnat ner sig och slappnade av igen efter galoppen.
Det finns hopp om mitt stackars finger också! Det gick rätt bra att rida med det så nästa vecka tror jag att det är helt bra. Hoppas jag.

Ska slå min mor en signal och bestämma om det blir en tripp till Norris idag eller om vi tycker vädret är för nyckfullt. Tror dock jag måste ta stallet först, byta täcke på Charmeur, idag är det definitivt halstäckeväder.

puss/T

enformigt

Varit på jobbet EN dag denna vecka och det var igår, resten av dagarna har det varit fackligt hit och dit. Konferens, styrelsemöte och mbl... Idag är det fortsättning på skid SM på Vallsberget och vi har fribiljetter. Tyvärr så är Daniel sjuk och det är fortfarande ovisst om vi åker dit, det kan bli att kolla på TV:n också. Vi får se.
Charmeur ska få sig en genomkörare med Maria idag, eller blir det tvärtom? Det kändes för tragiskt när jag efter veckans ridlektion, som inte alls var jobbig på något sätt, hade lite träningsvärk. Det spruckna fingret går mig på nerverna. Det går ganska bra att tömköra så jag satsar på det men det är ju rätt enformigt att bara göra samma sak dag efter dag.

Dags att sluta tycka synd om och ta ut Cato på prommenix.

Annars är jag på rätt så bra humör när jag tänker efter!

Puss/T

)%@£$%)(¤#?`?#%[}\£€#&/(=%)%

Trött som en bäver, kan bara gisaa hur min sambo känner sig. Båda har vi haft konferens hela dagen med skillnaden att han är kvar än och började jobba 7.30 hmmm.
Själv har jag då varit på upptaktskonferens i Boden med Handels. Tyvärr fick vi den sämsta lokalen någonsin att vara i. I källaren med noll luftkonditionering och 55 personer går inte ihop. Mitt huvud håller på att sprängas just men annars är det väl ok.
Hann hem precis så jag kunde snöra på ridkläder och skynda till stallet. Snabborsta och snabbsadla. Ridlektion klockan 18, check. Dock var det inte en helt fridfull upplevelse. Har inte ridit på exakt två veckor pga fingret som jag nu konstaterat har en spricka eller fraktur, mest troligt spricka enligt mig. Ridningen blev så stundtals smärtsam då jag dunkade i det i hästryggen lite nu och då. Resultatet av det blev istället att jag höll högerhanden högt upp och tappade all känsla, att dessutom rida en pigg och uttråkad häst gjorde det inte lättare. Kändes nästan som att han hade velat göra nåt bocksprång bara för att avreagera sig, stackarn. Men nej, han var så snäll.
Tror det blir tömkörning imorgon med galopp fattningar. Det tror jag han blir glad av!

Sluttråkat med hästprat, nu ska jag krypa i kojs och vänta på att Daniel kommer hem.

Puss/T

vad gillar gustav?

Stallmötet gick bra, skitjobbigt men samtidigt skönt. Skönt att få gråta ut tillsammans och prata om vad som hänt. Jag ska försöka ta till mig och tänka positivt samt ta vara på varje dag som om det vore den sista.

NU! Är det snart dags för middag, ska bara få hem löparen och hans kompanjon först, tycker jag hör dom i trappen eventuellt.

 

Jupp, så var det

/T
en mardröm

Blev lite nedstämd igen. Läste just fina ord till Calle från hans matte. Jag vet att jag (nog) kommer överleva alla mina djur men att det händer på det viset är den värsta mardrömmen.
Imorgon är det stallmöte med anledning av det som hände i fredags. Känns fortfarande så overkligt.

/T

r.i.p

Vad plötsligt livet gör vändningar. Imorse när jag var till stallet fanns Calle i sin hage och åt sin frukost. Nu betar han på dom gröna ängarna. Helt ofattbart att en spark med olycklig träff kan sluta så illa.
På väg till bilen från jobbet så tar jag upp mobilen och läser vad som hänt. Tårarna sprutar och tankarna går till hans ägare, den andra hästens ägare, min egen häst. Hur skört ett hästliv kan vara. Nu kommer tårarna igen.

Vila i frid lilla Calandro

Visste inte att jag kunde ta det så hårt, jag har ju inte känt Calle så länge, men han är (var) en fantastisk häst. Snäll som bara den. Det är en stor sorg för alla på stall Svedjegården.
Tacokväll känns inte lika mysigt längre, ska hiva i mig och åka till stallet. Jag vill ta in Charmeur idag och ge honom ett päron, gråta lite på hans mule.

/T


singel,vad gör man då?

Min framtid är utstakad vad det verkar. Jag ska agera expertråd, jo man tackar!! Spännande att se vad det gäller för något men såklart man ställer upp på sånt smickrande uppdrag, eller hur?!
Dagens ridlektion blev en tömkörningslektion, mycket givande. Och glad blev jag när Katrine var imponerad över hur lyhörd han är på kommandon, agerar utan tjat. Stolt matte! Morgondagens riddejt som jag fixat har jag fått ställa in, fingret är inte så bra ännu så det känns extra bra att ha kommit igång med tömkörningen så jag inte sliter ut lilla vännen med bara voltarbete. Fucking jävvla finger. Det har minskat i tjocklek men är fortfarande ganska blått och gör ont tyvärr. Någon som vet hur länge det tar innan det bör vara läkt?

Ensam och alén är jag idag och imorgon. Daniel är på uppdrag i Finland, visst är det märkligt att alla hans jobb börjar med tjänsteresor. Tack och lov minskar dom i längd, denna varar bara två dagar. Den förra en vecka. Usch och fy för att vara själv, jag kan då inte vara singel för då vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Skaffa en roommate kasnke. Nåja, behöver inte fundera på sånt för det kommer inte att hända ändå. Pjuh!

IKEA blev en givande affär. För nämnda företag. Även för mig, hittade två Stockholm bordslampor på rea, ord pris 795:- men jag fyndade för 395:- istället. Sen en Aläng bordslanpa till köksfönstret och slutligen två Knubbig lampor, en grön (skön) och en svart.

Aläng lampa Märit löpare, nice!!Röd Hellum matta till vardagsrummet. Bild på den kommer när nya bordet är på plats också. Inte inhandlat ännu. Jag som gillar starka färger och grönt i både svagt och starkt blev överlycklig när jag såg att dom hade bordslöpare i orange och grönt. Köpte två av varje, hoho. Mer i kassen: BEKVÄM kökspall till stallet, grönt mikrolock, kryddburkar till mamma, röda höpåsar med hjärtan på (rea, ynka 9:-/st), tidskiftsamlare... vett nog hälften glömt.Ikea Stockholm bordslampa, svårfotad sak men snygg irl

 

Ser nu att löparna på matsalsbordet ligger helt snett. Ska byta tillbaka till mina fina turkosa igen. Dom ligger rakt.

Tack och hej

/Tclose-up

God middag och trevlig kväll hos vänner, nyss hemkommen och redo för sängen och en dag på IKEA imorgon. Har provat mina skills i Wii med ett stukat långfinger. Ändå ganska bra, fast jag fick bowla med vänstern och jag tror att det gick betydligt bättre än vad det hade gjort i verkliga livet. Svärdfäktning var min bästa gren.

Hade en lång och kall dag i stallet idag, först så pysslade jag med Charmeurs höpåsar, har inhandlat några super industripennor som ska hålla för tuffa tag. Gul, röd och vit. Jag är ju sådär fjantig och måste ha hjärtan och blommor på höpåsarna. Väldigt lätta att känna igen är dom då.
Jenny hälsade på och hjälpte mig tömköra medans jag fick tillbaka känsel i fingrarna. Sen kom Figaros och Calles mattar till stallet och jag hejade på när Figaros mamma skulle lära sig longera. Ska hjälpa henne imorgon efter IKEA trippen så jag gör inte bort något stall på morgonen utan tar det på kvällstid istället. Kanske tömkör jag Charmeur lite också, han var så söt idag, pigg som en mört efter två -30 dagar och vila. Brallade lite i galoppen men var ändå snäll och lydig. Han vet ju att han inte får göra så men när det spritter i kroppen ;)
Skaffade en riddejt på onsdag då jag tror (hoppas) att fingret är mycket bättre. Jag har ridabstinens nu.

Imorgon blir det ny matta i vardagsrummet, en röd Hellum från IKEA. Det vita lurvmattan ska få en ny ägare och se så glad hon blev! Några lampor och en pall ska också med hem.

Avslutar med en närbild

 

Natti!

/T


i k e a h a p a r a n d a

Tur i oturen att det blev så kallt precis nu när jag har ont i fingret. Igår fick pållarna komma in tidigare eftersom det var under -30 på termometern, samma gäller idag. I vanliga fall kommer dom ut klockan 06.00 och tas in 21.00. Är man i stallet efter 18.00 så tar man in sin egen häst, det betyder att dom är ute 12-15 timmar/dygn!

Är i behov av en IKEA tripp snart. Behöver bla en matta. Söndag och tisdag passar mig.

Just därför måste jag möbelsurfa lite prick nu. På återseende.

/T

inte nu igen!!!

Långt mellan uppdateringarna nu men det blir så när man har ett liv. Dvs jobb, häst och en skön säng! Jag har gjort det igen btw. Denna gång är det höger långfinger aka fuck-fingret som råkat i klister. Troligen en stukning eller nått annat smärtsamt. Det lät PANG och så gjorde det ont. Inget brutet, också det i vanlig ordning, så det är prima liv i tösen!
Daniel följer mig imorgon när jag har utsläpp av hästar. Vet inte hur snabbt jag jobbar med min krigsskada. Upp före tuppen klockan 5 är det som gäller. För i detta nya stall är det frukost och utgång klockan 6. Skönt för pållar jobbigt för mattar.

Puss/T

Gott Nytt År!!!

Ett helt nytt år att se fram emot. Bli äldre och visare :=)
Jag har haft ett lugnt och fridfullt nyårsfirande hemmavid. God mat och goda vänner. Kan inte bli bättre enligt mig. Cato har tagit fyrverkerismällandet med ganska ro. Lite orolig men inte alls som tidigare. Skönt, det är det jobbigaste med nyår och ha en raketrädd hund. Många blir förvånade eftersom han är en jakthund som inte är skottberörd men ja, det är inte samma sak helt enkelt.

Höjdpunkter under kvällen var:
Maten
Teorilektion i ridvägar med Daniel
Jag, Tesa, tog min första seger i Buzz Tv quizz


Några bilder från bordet. Tog inget på huvudrätten som var det bästa. Sagolikt god rådjurstek á la Fia. Bra samarbete oss emellan. Hon förberedde med marinering av kött och jag tillagade efter muntliga instruktioner. Lyckat resultat!

 

 

Inget nyår utan bubbel!

 

Gott slut mina vänner!

Kram och puss/T (the Buzz queen)RSS 2.0