summering

Morr och en massa svordomar "&%¤(/%${\%@£$][§ Rev just av en nagel och det blöder och gör ont. SKIIIT.

För övrigt så är jag hästskötare till Elmer i tre veckor framöver. Känns roligt att få det förtroendet för han är mammas ögonsten. Men jag lovar att jag gör mitt yttersta för att ta hand om honom på bästa sätt! Charmeur då, han har börjat trava igång och i veckan ska han också få galoppera. Känns lite svårt det där för hans skada är ju så diffus. Märks inte alltid av.

Fyller min to-do-list med orimligt mycket och det slutar allt som mest med att inget blir gjort istället.

Sommaren har kommit igång på jobbet. Sjukt mycket idag och det är ju bara tisdag. Midsommar till helgen och jag jobbar dom värsta dagarna, onsdag och torsdag. Huvva för den stressen. Jag märker då inte att vi fått ytterligare konkurrens från Willys, no no. För att se något positivt i midsommarhetsen så går dagarna väldigt fort, hann som bara komma dit i morse så skulle jag gå hem igen!

Mja ungefär så kan man sammanfatta den senaste tiden.

Kram /T

oj kaffesugen nanting prick nu

plz lite sol för uppmuntran

Dålig dag idag. Tyvärr har jag ingen större förhoppning om att resten av veckan ska bli så mycket bättre. Åker till Gbg imorgon, ingen nöjestripp, och kommer hem på lördag. Lämnar hund och häst i goda händer.
Fackmöte imorgon förmiddag, känner inte att jag har tid med det. Håller på som bäst och tvättar. Måste dessutom hitta en passande outfit till fredagen... suck. Hoppas på sol iaf då kanske det känns lite lättare!

/T

ne jag vill inte dö helst

Jag hade en förfärlig dröm inatt, eller förmodligen fram mot morgonkvisten. Svårt att beskriva med ord utan att få gestikulera och visa med hela kroppen men jag gör ett försök. Det blir en mycket förenklad variant.
Egentligen är det väl mest känslan jag vill förmedla, alla har väl drömt att man håller på att dö antar jag men jag har aldrig haft just den här känslan förr.

Jag befann mig i en stad, vilken som helst, och det kom farandes en brand som var mycket speciell. Det brann i två fåror med svart emellan och kom mot huset där jag var med en rasande fart. Som altid i drömmar så vet man vad som gäller och denna gång var det helt enkelt så att jag skulle inte komma undan, det var bara att sitta och vänta på att brinna upp... Hästarna brann inne och hela staden förkolnades eftersom.
Precis som jag satt med den värsta dödsångesten och kände värmen stiga så vänder elden. Två sekunder till och jag hade varit stekt. Jag grät inte, blev inte svettig och skakade utan bara helt och hållet livrädd och paralyserad. Är det så jag skulle reagera i en sån situation på riktigt?

Helt fruktansvärt! Behöver jag säga lättnaden jag kände av att vakna sedan?

hurvas

/T


betessläpp 2010


Härligt att vara häst!!

 

Idas häst Elmer och Charmeur


ni får bara en kort film


dv på besök

Ok, så här blev det med veterinären då.

Efter tre timmars väntan i stallet dök han tillslut upp. Jag förklarade läget med Charmeur och vi gick ut och gjorde böjprov på alla ben. Negativa allihop, ingen hälta. Sen fick jag longera. Trav höger, trav vänster, galopp vänster och sen trav+ galopp i höger igen. När vi bytte tillbaka till höger varv igen så syntes det tydligt att rörelsen inte var helt ok.
Böjprov pånytt, denna gång höger bak eftersom det var det som felade. Böjprovet var negativt även denna gång så han är inte halt men har en rörelsestörning. Varför är svårt att säga. Till att börja med ska han äta ett nsaid preparat som jag inte minns namnet på och få två injektioner med nå rundsmörjande glucosaminliknande.
Promenader, skritturer och återbesök på tisdag.

Kan meddela att jag är helt jävla slut. REJÄL förkylning med halsont, feber och enorma mängder snor sen i måndags och så ut och springa med hästkraken på det. Inte bra alls. Sov bra hela natten och sen har jag hunnit med att sova bra på soffan också. Tur att jag frågade om det gick bra att rida i skritt för jag orkar inte gå, knappt åka häst men måste man så...

/T

morgondagen fullbokad

8.30 imorgon så har jag klipp och färg tid hos frissan. Klippet är inte så svårt, jag har ju hittat vad jag trivs i för tillfället, färgen är jag dock osäker på. I nästan 10 år har jag haft mina blonda slingor under det bruna och nu är dom borta. Saknar dom lite men är också inne på lite andra alternativ. Funderar tex på om jag ska färga hela håret mörkbrunt som vanligt med eller utan blekta, breda slingor under, eller om jag ska göra lite highlights och rent av ljusa upp mig inför sommaren?

Får sova på saken, det är inte så många timmar kvar att fundera på.

Preliminärt då så kommer veterinären (Jochen) imorgon eftermiddag och kollar på Solle och Charmeur. Damn, jag börjar bli lite nervös. Är jag alldeles för lugn och icke-oroad? Kommer jag att få en chock för att det är mycket mer allvarligt än vad jag trodde? Huhu kan man inte bara få sticka huvudet i sanden och vänta tills det går över.
Lillgubben har då iaf fått beta litegrann varje dag och nu vill han inte äta vare sig hö eller kraftfoder. Vi är nere på knappt halv ranson kraftfoder som jag ger när jag är där så att inte hans polare äter upp det istället.
Snart är det betessläpp och då blir det säkert ordning på ätandet igen!

Kram/T

RSS 2.0