glasögonorm

Överallt pratas det om väder just nu. Det verkar som att det var väääldigt länge sen vi hade en vinter med så stora snömängder som denna. Tror jag ska ta ett kort på våra två enorma snöberg längst ner på uppfarten, helt sjukt. Igår natt och hela gårdagen vräkte det ner ytterligare 2 decimeter och ryktet säger there´s more to come.

Less, less, less på snö. Vill inte klaga allt för mycket på väder men nu är det dags. Kom fram solen och tina bort allt vitt. NU!!!

Glädje i elendet är mina nya glajjor!

 

 

 

Fastnade här och glömde äta frukost. Måste ordna det. Det knorrar i maggen.

Puss/T


sommartid

Har våndats över idag hela veckan. Sommartid från inatt och gissa när jag börjar jobba? Tur att vi ställde om alla klockor igår, missade en nämligen mobilklockan och det var hemskt att se vad den var egentligen. Huga kvart över fyra på morgonen är alldeles för tidigt. Åtminstånde för mig.
Vaknade flera gånger inatt och klockan 03.00 nya tiden, då var jag säker på en försovning. Jag vaknade med ett ryck-kolla klockan-var säker på att det varit strömavbrott och klockan hade stannat. Huja så i nattmössan man kan vara.

Jaja, nu ska jag åka till jobbet iaf. Frågan är om jag någonsin blir människa idag. Känns inte lovande.

Ha en bra söndag!
/T

Jag tävlar!!





svensk handel spottar på oss

Ni har väl knappast missat att det pågår förhandlingar om handels kollektivavtal? Den 22 mars varslades 5000 anställda om att gå ut i strejk med start på skärtorsdag. Inget konstigt med det, våra avtal går ut den 31 mars och lägligt nog infaller 1 april, den dagen vi inte har avtal längre, på skärtorsdag i år.
Våra krav har bla varit löneökning (såklart) på 745kr/månad, motsvarar ca 4,40kr /timme. Där är det totalstopp och motbudet är 0 kronor.
Åk ut till varje handelsmedlem och spotta oss i ansiktet också vettja, jag blir så frustrerad så jag kokar!!

Inte nog med det, nu har Svensk handel, vår motpart i förhandlingarna, stämt Handels för otillåtna stridsåtgärder. Enligt dem har vi fredsplikt fram till 31 mars och kan alltså inte varsla förrän då. Märkligt att SH kommer på detta nu, det har gått till på samma sätt sedan 1993 och aldrig ifrågasatts.
Jag misstänker att en eventuell strejk i nuläget skulle ge Handels ett stort övertag i förhandlingen. Rädda och desperata motståndare.

Hoppas på en underskrift innan skärtorsdag i alla fall.

Nu stallet och rensa tankarna lite
Höres/T

grattis Daniel

Idag är det födelsedag i huset så när klockan blir lite mer ska jag iväg och handla några saker och köpa en tårta eller fika. Värsta stora solen på himlen idag! Mysigt! Cato han trivs med livet. Hans favorit syssla såhär på våren är ju att ligga och värma sig i solstrimmor, ni vet när solen lyser in genom fönstret och det blir en stekhet strimma på golvet. Där ligger han och jäser!
I eftermiddag kommer ytterligare en tjej och provrider. Jag hoppas det kommer att funka. Och hoppas att Charmeur visar sig från sin bästa sida, det gjorde han inte igår. Han var väldigt stressad av någon anledning.

Skulle egentligen ha haft körträning med Rolf idag men det blev inställt tyvärr. Skit också, jag behöver verkligen få träna ordentligt, nästa tillfälle blir den 15 april och sen är det tävling helgen efter det. Inte tänka mer på det nu, magen knyter sig igen...

Skakar av mig allt obehag och ser fram mot den här dagen. Presenter, tårta och våfflor.

det ska gå bra, det ska gå bra, det ska gå bra

/T

shopping

Inhandlat:

födelsedagspresent(er)
whiteboardtavla+tillbehör
namntaggar till Charmeurs täcken


nu måste kontokortet i frysen så det svalnar lite :D

Cato och jag ska snart till stallet och sola oss. Ska tömköra en sväng och senare ska vi ha körlektion för Katrine. Imorgon kommer en tjej och ska provrida, potentiell medryttare förhoppningsvis. Får inte riktigt dygnet att gå ihop, 24 timmar är för kort.

Sojnes/T

pust

Kul med all respons om tävlingsplanerna! Men jag har ont i magen konstant. Nervös men nanting och det är en dryg månad kvar, kommer att ha magsår innan dess...

/T

sleeping dog

Fick en länk för en stund sen! Sötnos!!

 

Kram/T


vi ska tävla!

Känns riktigt kul att vara jag nu! Igår kväll hade vi körmöte i stallet och planerade för den kommande säsongen. Grans rid- och körsällskap ska starta ett lag i div 2, jag och Charmeur är ett av ekipagen!! Känns mycket spännande och MASSOR läskigt, jag har ju noll tävlingsnerver och pulsen drar iväg bara nu när jag skriver om det. Dock så känns det väldigt kul och som en utmaning för mig personligen, att komma över den där hemska scenskräcken. Det som jag ogillar med tävlingar är just det att det sitter folk och bedömer mig och mina prestationer.
Första tävlingen är om bara en månad, 24-25 april i Umeå. Inomhus så det är bara två av tre moment, dressyr och precision. Lagom uppvärmning.

*gulp*

Nu är jag så nervös, vad har jag gett mig i i???

/T

körning 14 mars

Hade planerat att ta med Daniel på en åktur med Charmeur i skogen men tyvärr så fanns det ingen rockard med plats för två. Det blev körning på plan istället, några bilder och en kort film.

 

 

 

 

Kallt väder idag. Brrr

puss


tänder- check

Sådär ja, då har koll på min hästs mun också. Behövde inte raspas utan han såg väldigt fin ut i tjäften. Fint då blir det inte så dyrt heller. Positivt!!

Det var det.

Adjö

ALLTID yttertöm

Rolig stressig dag! Körträning med Rolf som gick suveränt, jag har helt klart en häst med potential att bli något riktigt bra. Fick låna en "riktig" körsele med draglinor och en enorm brösta + vagn där man sitter högre upp så man ser hästen. Hade även huvudlag med skygglappar. Det är helt sjukt vad fin han är Charmeur, jag har aldrig sett honom så harmonisk som han är när han går framför en vagn.
Rolf började köra och jag studerade noga, sen bytte vi. Fantastiskt hur det känns när jag gör rätt, får till att hela tiden köra på yttertömmen. Det är skitsvårt, jag tänker så det knakar hela tiden men jag vill verkligen lära mig ordentligt.
Hur som helst så fick han återigen mycket beröm för sitt steg och takt som är väldigt behaglig. Hade han vart 10cm högre hade jag dessutom fått 60.000 + moms på stubben, bra värdestegring på mindre än ett år!! Inte för att jag vill sälja min ögonsten men kul ändå!

Lyckades sen att på mindre än en kvart göra mig iordning för jobbet. Duscha, föna hår och sminka mig. Inte illa men jag vill inte att det händer allt för ofta för den stressen är inte rolig. Och jag måste försöka att inte stressa så mycket, mår inte alls bra av det. Nog idag, imorgon blir det troligtvis tandraspning om inget oförutsett händer.

Tack för mig!
/T

sol och fint väder

Det är värsta fina vårvädret ute nu, iofs så räknas det nog inte som vår än, det ska ju vara över noll grader ett visst antal dagar innan det är vår men. Det smälter och droppar från taket, termometern visar +6 grader. Tyvärr så blåser det endel men man kan inte få allt.

Tog mig kragen och hittade städilet som gömde sig långt inne. Har inte dammsugit på en vecka och det är pälsfällnings säsong nu vilket innebär det behöver dammsugas varje dag egentligen. Jaja nu är det avklarat, den röda vardagsrumsmattan är åter igen röd. Alla sängkläder, kuddar och hallmattor är ute på luftning. Kvar är badrummet men jag känner att det måste bli lunch innan jag orkar ta mig av det. Ska nog inte ta mer än en kvart tjugo minuter.

Är glad över att jag tog en kik på mitt schema igår och kände lycka. Ledig idag och jag som trott sen i fredags att jag skulle jobba avlösarpass idag, o nej! Kändes bättre för samvetet eftersom det inte blev många knop härhemma igår och hade den där städångesten hängandes men orkade inte ta tag i den. Allt löste sig ju, tack för det!!

 

Med et säger jag och Cato tack och hej för nu!

Kram /T


tävla om 100tusen

Blev inspirerad av Jenny. Rösta på min påse HÄR. Tror den har goda chanser att sälja bra i butikerna. Plus att jag skulle bli glad för pengarna!!

mmm yummy gummy

/T

daniel är i mål!!!

 


Äntligen i mål! Nu kan jag slappna av, wiihooh


Love you, du är så duktig. Själv orkar knappt springa en meter


vasalöparen

Men guuud, giv mig kraft!!! Har absolut noll energi, höll tusan och somna vid ratten på väg mot stallet imorse och sen tog det tid för utan ände allt från utsläpp till mockning. Sista hästen gick ut kvart i sju, sen tog det ytterligare två timmar för mig att mocka och fixa mat. Slow motion alltså.

Hemma från nio och pinsamt nog har jag nog f-n legat på soffan sen dess. Tagit en längre lur med Vasaloppet i bakgrunden. Vaknade för en stund sen och skämdes över att vara slut och färdig för ingenting när min sambo kämpar på i spåret. Jo jag var ju halvvaken och såg spurtstriden mellan Brink och Tynell, jadå lite koll har jag.
12:12:54 var han (Daniel) i Evertsberg, halvvägs. Jag hoppas han var där innan det blev trafikstockning. Såg ut att vara sjuka mängder folk där, hoho.

Vi ses väl i Oxberg nästa. Håll ett getöga på 10805 i spåret, han kanske vinkar!!

PoK/T

strömlös

Gårdagskvällen var mörk! Travade på som bäst på ridplan och poff så blev det svart som i graven. Fick avbryta eftersom jag inte såg något, nästan. Övertygade Charmeur att det var ok att gå in i stallet trots mörkret, det var becksvart därinne, fumlade mig längst in i köket och hittade min pannlampa och lyckades med hjälp av den ta av sadel, träns och skydd.
Hemma fanns det inte heller någon ström så efter att ha tänt lite ljus och så ringde jag runt. Jobbigt att inse vad beroende jag är av tv, dator, internet - ja elektricitet. Tycker inte om att vara med mig själv allt för länge så när då Daniel dessutom är out of town blev det lite tufft MEN jag klarat iaf, har sovit gott och vaknat imorse.

Jobb till 16 idag, sen middag hos mams-paps, sen stall och intag av hästar. Har snabbspolat mig genom melodifestivalen andra chansen också. Suck så värdelöst. Fast jag gillade Kalle Moraeus och Orsa spelmän med Underbart. Synd att den fick däng av Jessica Andersson med ja-vad-var-det-för-låt.
Synd också att inte Pauline gick viadre med Sucker for love.

Nu då dags för nattvila och sen upp klockan fem för att ha morgonjouren i stallet. Önska mig lycka till att det går bra med Goofy som visst vilar och är tokig för tillfället. Känner mig lite pirrig över det... In gick då bra idag, alltid något.

Godnatt med er!
/T

trött

En försiktig undran är att om man lägger ut en annons för att sälja något. Varför svarar man inte på telefon eller mail då??
Förgrymmad... hmmm.

Inspelat avsnitt av Greys och lite morgonvila känns bra. Var upp klockan 7 för att vinka av min sambo som nu är påväg mot mora för att åka Vasaloppet. Eller han är ju såklart påväg till Sälen nu och skidrar för egen maskin mot Mora på söndag.

*gäsp*

/T

morning love

Klev upp imorse, trött som en bäver och håret på ända. Får en puss och
-Du är mitt lilla penntroll!
Det är fint att ha nån som älskar en för den man är!

Stall är fixat på morgonen, Cato var med och hjälpte till. Lekte mest med katterna dock. Charmeuren trivdes i hagen, solen lyser äntligen och ska visst göra det till på söndag då det återigen ska snöa. Nu är det jobb och sånt. Imorgon ska jag på vårdcentralen för att kolla på mitt finger. Det som först var stukat och sen brutet (egen diagnos), det är hur som helst inte bra än och det har gått över 8 veckor.

Ringt på en annons idag. Billig körsele. Sjukdoms-billig sele så jag hoppas att den blir min. Fick inget svar tyvärr så jag mailade och provar väl ringa sen ikväll också. Håll tummar för det med då!!

Kram/T

matpiller

Samma snöiga skit idag. Det blåser och driver snö från alla håll, måtte det ta slut snart!
Dagens upplägg är att så snart som möjligt skotta mig ut och åka till stallet. Ridning blir det idag. Sen hem och ut med vovve, duscha, jobba och sova.
Egentligen borde en städrajd klämmas in men jag misstänker att tiden inte räcker till för det. Cato har börjat lösa vinterpäls så golvet är mjukt och varmt att gå på. Vänder det till något positivt!

Märks det vad jag glömde för livsviktigt i min dagsplanering? Lunch såklart. Vet ni hur många gånger jag önskat mig ett piller som går att ta istället för mat. Ett som innehåller allt plus tar bort hungern. Då kan man äta vanlig mat kanske två gånger i veckan och njuta av den. Det hade verkligen varit något för mig. Jag gillar mat men det tar för mycket tid, både att hitta på, laga och äta. Plus städa bort efteråt.
Uppfinn ett piller och jag betalar dyra pengar!

Puss/T

me so happy

Har just kommit hem från körlektion för Katrine. Det är skitkul verkligen, Charmeur blir en helt annan häst framför vagnen, det är det han gillar och slappnar av på ett helt annat sätt. Sugen på körläger i Villvattnet 1-4 juli. Snart kan stallet starta ett eget lag för det börjar bli många ekipage nu, kul!!

Rolf hade sagt till Katrine att: Den där svarta hästen måste hon träna med för det är en RIKTIGT fin häst.
Vaddå stolt? :)

Nu blir det inte fläskkotletter som det var tänkt utan annan gris nämligen bullens. Känns för sent och tröttsamt att laga mat nu. Imorgon får det bli kotlett till lunch istället. Då får jag med mig en matlåda också. Kanoners.
O just det, och så har jag köpt en dressyrsadel idag. En som ligger super på killen. Den andra ska jag försöka sälja vidare. Numera ska han få gå med en globus clic på ryggen.

Kram/T

RSS 2.0