bacill intrång

Stackars mig! Det river i halsen och snorar i näsan, jävla skit också. Härifrån lär det bara gå utför ett tag så jag beger mig till stallet samt lämnar igen en film fortast möjligt. Sen kan jag med gott samvete vara sjuk och tycka synd om mig själv i soffan.

Just det jag har ett till måste som fåglarna har ställt till med. En kompostpåse på bron och jag säger inget mer.

kram/T

partey

Hade en väldigt trevlig kväll igår, först med grillning här hemma och sen utgång med Ida och Maria. Det hela började som välplanerat i mitt huvud men urartade i att jag inte hann förbereda något. Inte städa heller. Vi fick dock mat tillslut och den blev god, men å andra sidan hur kan man misslyckas med att grilla korv?

Dansgolvet på Challenge blev varmt trots den urusla musiken. Stackars dj pojken hade fullt upp med att värja sig från alla fulla, extremt lättklädda tjejer som rotade i hans skivor och slingrade sig runt hans kropp. Han var söt- ville nypa kinderna på´n. Hoppas för hans skull att det var brudarna som önskade all hiphop för annars var han kass. Enadst två Lady Gaga på hela kvällen... Say What?

Mer då så kan jag konstatera att jag inte är en flitig utgångare och därmed fick en smärre chock av att se vad flickorna har på sig. Det är ju rena rama gå på gatan modet. Förskräckligt! Känner mig som en gammal tant med mina 28 pryda år.

Nu ska jag rensa mina skosulor från glassplitter, kolla scrubs och sen åka till stallet och ge lunch.

Peace
/T

maler på om bilen

Har gjort en sväng på stan idag och uträttat lite viktigt. Tex köpt lusern och betfor till kraken, köpt mig en fräsch borste och därmed kastat den gamla äckliga. Sen kom jag hem och somnade på soffan istället för att städa.
For till stallet ganska sent och kom hem nu nyss.

Gjorde precis min vanliga internet runda och hittade toyotan, nu ligger den ute på blocket, huja hoppas det är nån snäll människa som köper den. Få se då sen om vi om några år säljer hondan också, när jag har fäst mig vid den... Jag behöver trygghet i mitt liv och bilen är viktig.
Missförstå mig rätt nu för jag var med på att byta bil, helt och fullt. Men det kan väl få kännas lite jobbigt ändå? OCH jag gillar den nya mer och mer!

En städrajd då på fredagskvällen? Först ska jag äta strömlida palt till middag.

/T

sweet

  • 6 dagar ledigt framför mig!

  • shopping med älskade

  • middag och skvaller med sköna brudar

  • många dagar med Charmeur

Prick nu känns livet ganska skönt!!

/T

tävlar om ridstövlar

HÄR:



Gör det du med!!

helt slut

Börjar med gårdagen. Hade lektion för Katrine och för en gångs skull så red jag. Det var länge sen sist, det har ju bara varit körning nu ett tag. Det gick riktigt bra tycker jag, det går lättare och lättare att hitta hans knappar. Måste tänka positivt och acceptera att om det känns bra efter ett ridpass, vad än vi har gjort, så var det nog bra. Jag vill gärna analysera sönder saker och komma till slutsatsen att jag har gjort en massa fel. Dags att sluta med dom fasonerna.

Idag har vi haft upp en equiterapeut som kollat på 4 hästar i stallet. Bla Charmeur. Frågan är om jag ska börja med det positiva eller det negativa? Tar det bra först eftersom jag egentligen bara vill berätta om vad som var dåligt.

positivt


Hon kände genom honom ordentligt, tittade hur han belastar olika delar när han står rakt upp och ner, såg att han är mycket mer musklad på vänster sida (det visste jag redan). Jättebra reflexer och rörlighet i kors/länd, ingen smärta i muskulaturen. Imponerande bra steg fram med tanke på den långa ryggen. Och snygg!!Hehe.

negativt

Ute fick han trava på rakt spår och på volt, då syntes det en liten orenhet i höger bak, han satte inte under sig det benet riktigt ordentligt. Det har jag sett själv men inte riktigt kunnat definiera en hälta. Hon böjde höger bak och sen fick han trava på rakt spår, då syntes det lite mer. Dessutom var han varm och gallig i hasen.
Fick det förklarat mycket bra om varför han gör som han gör i höger varv. Eftersom det sitter på insidan av hasen blir belastningen stor på den på böjt spår i vänster varv, därav hans motvilja till att gå i en stabil form i det varvet. Fick också se hur han blivit påverkad av hältan. Muskeln som går från svansroten ner till hälen (lyftmuskeln) är överansträngd vilket jag såg och kände tydligt.

Trots detta hemska faktum att hästen faktiskt är halt så känns det bra än så länge. Han är inte jättepåverkad av det och det hoppas jag betyder att det kan gå att fixa. När sen hältan är borta så kanske vi kan få stryka ett streck över alla olyckor och missöden under höst och vinter och börja om från början med bättre förutsättningar. Trots att vi har kört fast lite i träning och utveckling så lär jag mig läsa honom hela tiden, lär mig hitta honom i ridning och körning och med en helt frisk häst tror jag vi kommer att ta stora kliv framåt!!

Nu fryser jag. Ute är det regnigt och grått och kallt. Inne har jag en filt och en soffa. Mys!

Puss,kram/T

film: pitholmsheden+charmeur+en vagn


jag är en stolt hästnörd

Det känns som att sommaren är här nu! Våren blev som inte utan det har bara smällt till så tinade den sista snön bort och gräset växer som gräs. Dagen har spenderats i hästars tecken. På förmiddagen så for jag ut till Tottes stall och var med när Elmer kastrerades, mycket intressant med hästtestiklar ;D. Sen for jag hem en kort sväng, hämtade Cato, mötte Ida på Hawai och köpte med ytterst välbehövlig mat. Åt i stallet och for sen ut på en tur med rockarden i skogen. Cato fick hänga på, sprang brevid en stund och hoppade sen upp och åkte han med. Fina,fina Cato och fina, fina Charmeur!



Nu på kvällen har jag varit iväg hos svärfar och ätit middag och sen, hör och häpna! varit till stallet igen ;). Hade den lättaste kvällsjouren på jorden. Alla hästar står ute nu så det var bara att utfodra, larma och åka. I och för sig så vart jag ändå där i 40 minuter, dom är ju så fina småpållarna.
Om några minuter är det inför eurovision tror jag. Det vill jag se.

Puss,kram
/T

bra hundbil

Precis perfekt bil tycker Cato! Lyxigt att kunna öppna bakrutan till vovven, hihi.

 

 

 

Å du din söta hund, vad jag älskar dig! Nu ska han dessutom få lyxsova med mig i sängen i  hela 4 nätter. Nåt sällskap måste jag ha med mig när inte Daniel är hemma.

Puss/T


ny bil

Jag är hemma från Uppsala med en ny bil. Det är numera en Honda CR-V 2,2 diesel som bor på gården. Bytte upp oss till hög markfrigång, 4wd, läderklädsel, gps... Egentligen allt sånt där som är livsviktigt att ha i bilen ;-P

Ska försöka minnas att ta med kameran till stallet och fota/filma lite. För andra natten i rad så står Charmeur ute. Skönt att det är så pass bra väder nu att han kan stå ute dygnet runt och vara häst på riktigt! Tog en liten fixar dag med honom och ryckte/klippte man och svans samt ansade hovskägget rejält. Övriga han fick en genomgång med gummiborste och blänkte så det nästan gick att spegla sig i pälsen.

Under dagen har jag, Daniel och Ida varit i Boden på 3 års test. Riktigt kul var det att se dom små pållarna visas upp. Exteriörbedömning, löshoppning och ridprov. Endast en av hingstarna genomförde ridprovet. Det blev godkänt och det tillsammans med bra poäng gjorde honom till 1:a klass hingst. En riktigt tjusig ung man!

Imorgon blir jag ägare till en hästtransport. Mycket skönt att kunna åka iväg med C utan att hålla på och pussla och låna, fixa och dona. Bara packa in och dra. Såklart måste den hottas upp med nån hästdekal och namn på men i övrigt så är den mycket fin. Invändigt ska den målas vit så den känns lite ljusare och mer inbjudande också.

Strax godnatt
/T

minisemester

Rullar snart mot Uppsala. Åker i Toyota och kommer hem i Honda. Det känns lite sorgligt att lämna toytan i Östhammar, hur ska han få det där, vem ska köra den och kanske misshandla motorn?
Nåväl. Kikade på transporter häromdan. En överraskande fin och ett lik. Typ. Svårt val? Fast jag har kommit på att jag nog helst skulle ha en transport med fronturlastning. Finns dock inte så många begade sådana som är enkel axlade. Kanske onödigt lyx?

Yeye frukost och iväg. Tut, tut!!

/T

älskade häst!

Äntligen kom den där känslan som borde finnas varje dag. Upprymd och lycklig över hur fin min häst är!! Red ut på heden idag och hade väl inga större förväntningar, det är ju då det är som bäst egentligen. Blåste mycket och Charmeur var lite småstirrig. Körde ett konditionspass med först en massa trav och sen galopp arbete. Han var pigg och framåt men helt kontrollerbar.
Kom ut på Sanavägen och red längsmed den, fick ihop honom något otroligt. Framåtbjudningen var super, körde på rent av i passage, hehe!!! Kändes grymt att sitta på och bara känna flytet. Rygg, bakben, ordentliga höga och kraftfulla steg. Wow!
Fick länga sig en stund sedan innan han fick jobba på i galoppen. Samlad mycket kontrollerad trots att vi var på väg hemmåt. I höger galopp växlade vi mellan öppna och rakt spår, kändes stark och fin. Vänster galopp fick jag nöja mig med att samla och ha en bra framåtbjudning på. Försökte få honom i öppna där med men då ville han tappa formen och bryta av. Nöjde mig med att han jobbade bra med rygg och bakben!

Känns som att det var ett tag sedan han kändes så här lösgjord. Travade hemmåt på lång tygel och behöll en låg form. Lyssnade super på bara vikthjälper. Underbara häst!!! Du har gjort min dag. PUSS

Nu ska vi snart åka och kika på en transport.

Kramen
/T

detta fält måste fyllas i MEN FÖR I F-N

Inte så ofta inloggad här. Det händer mycket men jag vet inte så mycket om så mycket. Har kikat på Efter tio på fyran och blev kär i en hatt. Åker till Uppsala på torsdag för att byta bil, skulle vilja gå på stan och shoppa lite kläder på fredag men jag vet inte.
Verkar som att de flesta bloggare har obegränsat med pengar? Nya kläder och accesoarer jäklat vareviga dag och jag har inte satt min fot i stan på månader. Med undantag för när jag letade stuff till körtävlingen, men då var jag endast in på hästaffären och ingen annanstans.

Måste dockl iväg och köpa hundmat. Det räcker inte ens den här dagen.

Jo och så är jag hungrig men vad ska jag äta då? Blä-dag

/T

så mycket

Home sweet home!

Har varit på en mycket givande kurs i Handels regi. Lärt mig lite matnyttigt, växt ytterligare som människa (växer lite för varje sån här grej jag är på), träffat nya spännande människor och haft trevligt i två dagar.

Visst är det ändå något visst med att komma hem och mötas av en Cato som nästan kryper ur skinnet för att mamma varit borta en natt. Gudars vad han har berättat mycket för mig, höll aldrig på att sluta prata med mig! Söt grisen!

Nu väntar jag på att ugnen ska bli varm så jag kan slänga in en pannkaka i den och sen packa upp min väska. I övrigt bjuder kvällen på lite häst. Har stalljour ikväll. Smått abstinens har jag, inte bara för att jag nu har varit borta men för att jag har så lite stalltid resten av veckan också. Jobbar tokigt på fredag och lördag så då har jag hjälp och sen imorgon så blev det lektioner på kvällen då jag jobber. Sarah fick ta min ridtid så ja, det blir väl på söndag som jag gör något vettigt med min pålle skulle jag tro.

Sen händer det så mycket spännande runt omkring mig också. Ida som har köpt häst tex!! Så jäkla snygg! En helt sjukt fin 2-årig hingst, bruksnordis. Så jag ser fram mot att kika på honom irl så fort han kommer upp till Piteå.

Ja det var lite av vad som händer och sker. Nu håller jag på att dö av hunger.

Puss /T

utbildning

Nu bär det av mot Medlefors, Skellefteå och några dagars kursande.

Höres!

/T

herman sprenger duo postkandar

Om ni visste hur svårt det är att få tag på just precis detta bett



Helt sjukt att det inte går att få tag på i Sverige. Menmen, nu verkar det lösa sig. Har beställt ett från Tyskland, det är bara det där med tyska som jag inte kan det minsta. Hoppas det dyker upp trots dåliga språkkunskaper, heh!
Detta är nämligen det enda bett som Charmeur gillar. Ett Sprenger duo postkandar, väldigt milt i munnen och mycket plats för tungan utan att det för den skull åker upp i gommen (tungfrihet). Framöver kanske jag provar ett Sprenger duo som tränsbett också,men det blir långt framöver för dom är inte billiga, no no!

/T

städ

Grillning ikväll tillsammans med vänner. Innan dess ska bilar städas och källarvåningen fluffas!

/T

RSS 2.0