fluga på skärmen

Dagen upptäckt: Det går att skrämma blomflugor med muspekaren!

Kram/T

kollen

Solen skiner än så länge. Kvällsjobb på schemat och ett rätt så muntert humör!

/T

svar

Oroa dig inte Jenny, det är mycket liten risk att du äter samma som mig. Men jag lovar att berätta när vi träffas =)

Kram/T

rödgrön regering snälla

Snappade upp en länk via facebook till ett blogginlägg som känns väldigt viktig att sprida.

Läs om en i raden sorgliga berättelser från nutidens Kalla Sverige

På söndag är det val i Sverige, ett val som är viktigare än på mycket länge. Jag hoppas vid gud att vi får en ny regering för annars vet jag inte var jag ska tro att samhället är om ytterligare fyra år. Det började med valrörelsen 2006 och löften från alliansen om försämringar i a-kassan, det var ingen hemlighet, det var ett av löftena. Innan valet betalade alla, oavsett förbund, samma avgift - 80kr. Nu skiljer det nästan 300kr mellan lägsta och högsta avgift.
I mitt eget fackförbund Handels ligger aviften denna månad på 315kr, medans akademikerna betalar 90kr. Det är exakt samma försäkring vi betalar för, ingen skillnad alls. Avgiften beräknas om hela tiden beroende på hur hög arbetslösheten är i varje förbund.
Regeringens syfte med det hela var att hindra fackförbunden från att förhandla fram högre löner. Genom att hålla nere lönerna så ska fler få möjlighet att arbeta. Jovisst det låter kanske bra om man inte tänker längre än näsan pekar.

För det första: visst är det väl så att det är meningen att en människa ska kunna leva på sin lön?
Nu talar jag mest utifrån en handelsanställds perspektiv men det kunde lika gärna vara vilket yrke som helst som är kvinnodominerat. Inom handeln existerar knappt en heltid längre, man knogar på och jobbar kvällar och helger för att OB ersättningen är det som gör att lönekuvertet är värt att öppna.

För det andra: de flesta är nog överrens om att vilja minska löneklyftorna mellan män och kvinnor, ett viktigt led i jämställdhetsfrågan. Hur går det ihop med att vilja stoppa upp löneutvecklingen i kvinnoyrken och samtidigt främja löneökningar i manliga yrken?

För det tredje: så är det förbannat orättvist och osolidariskt att vi som redan tjänar minst ska betala mest. Men det är väl inget konstigt i ett land styrt av borgare som inget hellre vill än att få ett ordentligt klass samhälle likt det i USA. Den som står längst ner på samhällsstegen är inget värd. Det ser vi på skattefördelningen också.

En löntagare som tjänar 20000kr betalar 4622kr i skatt
En pensionär som tjänar 20000kr betalar 5706kr i skatt
En arbetslös som tjänar 20000kr betalar 5997kr i skatt
(gäller även sjuka, föräldralediga)


Rättvist samhälle eller???

Jag tror att jag ger mig där, känner hur det kokar i mig av frustration och ilska. Satt igårkväll och tittade på debatten mellan de två blocken och upprörde mig över många saker. Tex att folk går på den där frasen:
-Det ska löna sig att arbeta
Klart som fan att det ska löna sig att arbeta, men när har det INTE gjort det frågar jag mig? Sen när har någon tjänat mer på att vara sjuk eller arbetslös än på att jobba? Jag blir mörkrädd. Det har alltid och kommer alltid att löna sig att arbeta, oavsett vilken regering som sitter vid makten. Frågan är bara hur övriga samhället mår.

nu ger jag mig. Godnatt!
/T (V)


lite häst, lite politik

Med tvåveckors intrevaller eller vad? Nåja sen sist, dvs hästar fortfarande på bete så har dom nu flyttat hem till stallet. Det gick undan där när det visade sig att vi hade oinbjudna gäster i hagen på kvällstid, inte det bästa sällskapet kändes det som.

 

på språng med en grymt sur häst, men fin vagn och söt hund är alltid något att glädja sig åt

Sen har jag hunnit med att jobba ytterst lite innan oturen knackade på. Jag som sparar och gnetar det jag kan för att ha lite penky i stockholm mot slutet av november och vad händer? Vänster axel ger upp och vill inte sitta i kassan, damn vad irriterad och frustrerad jag blir. Så sjukskriven för tillfället, dock har jag kunnat göra lite nytta i veckan. Handels har uppsökeri i veckan och det har jag jobbat istället. Gick i Luleå igår och Piteå idag, hann med att besöka 23 arbetsplatser idag och ett gäng medlemmar, roligt!! På fredag ska jag också gå, eventuellt själv då eftersom det är ont om engagemang tyvärr.

Snart är det val, jag är jäkligt spänd och nervös över hur det ska gå. Ingen hemlighet vilken sida jag står på. RÖD ut i fingerspetsarna, synd bara att röd/gröna blocket syns och hörs lite, men det är klart det blir svårare att nå ut i media där 80% ägas av borgare...

 

Uppmaning till er som vill se en förändring i det Kalla Sverige, gå och rösta!!!

senast söndag 19/9 kl 20.00, men varför inte göra det redan idag?

 

Mycket fackligt för mig just nu, gillas! Imorgon ska jag till Luleå och träffa andra ordföringar inom kooperationen. Det brukar vara givande, bra att dela åsikter och bolla idéer.

 

Jo just, otur nr 2, natten mot måndag plågades min mage av matförgiftning. Aldrig haft något sånt tidigare, magsjuka kanske två gånger i livet, max. Vilket h-vete, smärta, illamående, frossa, uttorkning... Det var synd om mig. Jättesynd verkligen. Jag vet precis vart jag inte kommer att äta nån fler gång. Skriver inte företagets namn här eftersom det är en väldigt allvarlig anklagelse som jag inte heller har bevis för. Men efter att ha somnat på badrumsgolvet, totalt utmattad, så känns det som att mitt förtroende är på noll.

 

Well, well kära ni. knappa kvarten till Idol audition, tror det är från Luleå idag.

pussokram

/T

 


härliga hästIda med sin underbara hest

Helt plötsligt drog klockan iväg och jag var ute med Charmeur i tre timmar!! Först red jag 75min, kom tillbaka till betet och hämtade upp Ida och Elmer som skulle ut på sin andra tur i livet. Där drog tiden också iväg för det gick så bra och en timma passerade nog. Det slutar inte där för sen red jag på en volt i gräset medans Ida fotade oss. Charmeur var så fin och jag var nöjd och glad.

Kul är det att Elmer är så duktig, hur stabil som helst. Vi skrittade den långa biten till skogen och gick sen offroad över stock och ris. Inga problem! Han lyfte på bakbenen alldeles förträffligt. Vad mer som är roligt är ju att dom två blivit så bra vänner, två riktiga kompisar. Dom busar, äter och vilar ihop!

försökte få till en kyss men icke

Håller tummarna för en fin höstkväll med kvällssol till veckan. Då blir det photoshoot och förhoppningsvis några fina bilder på mig och prinsen. Nästa gång jag rider ska jag dra ner hjälmen, så där ska den då inte sitta =DJag tror bestämt att min blogg har fått en inrikting, en unik sådan, för det mesta jag verkar skriva om är hästar och sen lite politik. Politisk hästblogg, jojo!Jo jag är stolt över min häst och jag älskar honom väldigt mycket!!!

Det var allt från mig timmen är sen och jag ska dra mig tillbaka.
Puss och hej
/T

RSS 2.0