i media

Igår torsdag hade Handels avd 33 presskonferens på förmiddagen där prblematiken visstidsanställningar togs upp. Hur det påverkar all personal, även den fasta. Efteråt blev jag intervjuad av sveriges radio, SVT 24 och Nordnytt. Jag kom med i inslagen från de två förstnämnda men inte i Nordnytt tyvärr. Tyvärr därför att det var den bästa intervjun. Men men man kan inte få allt här i livet.
 
Jag visste det inte själv men tydligen så har inslaget som svt24 gjorde visats på morgonen och det var flera kunder som sett det. Roligt!
 
Länk till radioinslaget
 
Och en länk till svt24, hittar inte inbäddningskoden. Tror att det ska gå att göra det men jaja.. Inslaget heter Handels kräver bättre arbetsmiljö
 
Theres Sörvåg. Foto: Sveriges Radio Norrbotten.
 
/T

som katt och hund

Det hände något stort idag! Något som inte hänt tror jag på flera år. Flera flera fleeera år. Jag stämplade in på jobbet en kvart innan jag egentligen skulle börja, jag brukar vara på minuten stressandes med andan i halsen. Dock inte försenad, lyckas i stort sett alltid klara mig men det är på fisens att det går. Kommer tåget så är det en katastrof eftersom det kan sinka mig flera minuter haha.
 
Nåja idag blev det 30 minuter totalt eftersom det precis när jag skulle sluta körde ihop sig med shop express och jag kände inte att det var läga att gå hem precis då mitt i ett smärre kaos. Stolt att även jag kan stanna över nån minut på jobbet och inte känna stressen av att hinna till nästa grej. Idag var det bara matlagning hemma och det är ju sällan lockande. Inte för mig iaf.
 
Lilla Pulver är nu utan nötter, kastrerad, ett Det. Samma lika som övriga djur. Charmeur och Cato har heller inga bollar kvar. Det gick fint, han hade varit ett litet vilddjur i sin bur vad jag förstod. Han såg lite stressad ut när jag kom in i behandlingsrummet för att hämta honom men han blev lugn direkt han hörde min röst. Kurade i famnen och spann loss. In i sin egen bur ville han också. Det är bara bilresan som inte är så kul. Både dit och hem var ett konstant jamande och kraffsande. Lätt irriterande för chaffören. Han är som gode cool ändå den lilla vita.
 
 
Från gårdagen när dom busade i soffan

/T
 

typ klart

Lite bilder på mitt arbete. Ursäkta röran, vi bygger om är en passande kommentar.
 
 
 
 
 
I matrummet är detta Och nedan syns rätt tydligt, köket!
 
 
 
 
 
 
Värsta långa bildinlägget, tycker själv att det kan bli en aning jobbigt när ett och samma inlägg har för många bilder. Förlåt för det men nu blir det inget sånt här på ett tag. Jag har gjort mitt med tapetsering för en stund. I köket går det inte att göra mer nu eftersom en vägg ska slås ut så det blir en öppning till tillbyggnaden men det blir nog inte förrän till våren som vi gör det. Iofs så ska jag fixa tapeterna i hallen + lägga in klickgolv där så det är samma på hela nedervåningen. Så en eller två bilder till kommer att komma. Dock inte så många som i detta inlägg haha.
 
/T
 
/T
 

sammanslagning lo distrikt

Det har varit två intressanta dagar, väldigt lärorika då detta var mitt första LO repskapsmöte. Träffat nya spännande människor, fått många tankar och funderingar och kilat fram i talarstolen. Två gånger. Hatar att prata inför folk men om jag vill komma nån vart så är det bara att bita ihop och träna. Det går ju bättre och bättre även om pulsen höjs en aning!
 
Sjukt trött är jag så det får bli en stund på soffan innan stallet. Eller ska jag ta stallet först och sen vila en lur? Vi får se. Kvar är morgondagens rep med mina trogna handelskamrater som jag känner mig trygg med. Blir kul. Ska upp tidigt för att lämna katten i Gammelstan (snipp snipp) innan mötet så det blir att fördriva en timma eller så i sunderbyn. Tvivlar på att det är så mycket action där men jag hittar nog på något att göra. Har lite grejer som jag måste skriva på till exempel. Och så kan jag förbereda mig för kommande fackklubbsmöten på jobbet. Årsmötet till nästa år osv, osv. Dygnet har får få timmar tyvärr och jag ser ju nu att den där extra timmans väntan lär gå åt fort.
 
Så kära vänner är det dags att säga adjö för denna gång. Note to self: Jag bör lära mig Internationalen utantill, skandal att inte kunna den. Men snusk-Bamse, den sitter. Hmm..
 
/T

facklig vecka

Idag är det måndag och veckan börjar med tvådagars höstmöte med LO och följs sedan av repskap med Handels på onsdag. Då ryker även kulorna på kissePulver. Stackarn^^
Dags att göra mig redo. Min väska är väldigt lätt packad, tandborste och pyamas är det som ligger där. Jo en bok också!
 
/T

fondvägg

Sakta men säkert går det framåt. Den blommiga tapeten jag visade för nåt inlägg sen var rätt men i fel färg. Nu har jag satt upp en vägg med den och det blev mycket bra.
 
 
Märkligt att jag bara kan ta bilder snett och vint haha. Mästerfotografen!
Nu är det dags för lite kvällsjobb. Spännande att se vad som hänt på jobbet sen i tisdags. Ombyggnationen där gör att varje dag är en överraskning :)
 
/T

dessa underbara djur

Vissa dagar är han söt och rar. Andra dagar är namnet: Kattjävel
 
Oj dessa fantastiska djur som bara går att älska. Ibland hata men bara för en kort stund.
I nedan fallande ordning får mina vänner ibland heta sitt djurslag plus svordom istället för namn
 
Pulver
Charmeur
D
Cato
 
Nu åker den lilla vita ut i regnet
 
/T

showstopper

Äntligen är jag klar med dom tapeter som finns! Den mönstrade kommer senare nångång, restnoterad. Nu vet jag iaf vad det är för mönster på den. Kom ihåg helt galet fel. Den kommer från Midbec och deras kollektion Showstoppers
 
 
/T

tapeter nästan check

Helgens tapetsering har gått bra och dåligt. Bra så tillvida att dom kommit upp. Dåligt för att jag inte är klar.. Det tar massor längre tid än jag tänkte mig, lätt det besvärligaste jag varit med om hittills och då är det ju ändå jag som satt upp tapeterna i förra huset också, måååånga rullars träning.
Ljust och fint blir det iaf, slänger in en före efter bild på vardagsrummet som är klart. Matrummet är bara halvfärdigt än så länge.
 
 
Tapeten är inte helt vit utan har smala ränder i olika tjocklek, vitt och silver. Superfin och passar bra i vårt lantliga hus. Blir super att sen få tag i en fin tvbänk som passar. Vår gamla sålde jag eftersom den var på tok för stor. Viss skillnad på vardagsrummet i detta hus och det vi hade på Skolgatan. På skolis gick det att ha danskurs i vardagsrummet haha.
Gardiner skulle också passa bra att få upp!
 
/T
 
 
 
 
 

renovering i långsam takt

Äntligen händer det! Imorgon kör jag igång med tapeter, vi har ju levt utan tapeter i snart ett år så det kommer att kännas bra efter helgen. Ledig från jobbet, TK har hand och prinsen och jag fokuserar på att klistra på väggarna. Yes gånger tio!
 
D har varit hemma torsdag fredag i veckan och målat innertaken i kök och matrum. Vitt, ljust, fräscht. Då kör vi då. Ska försöka komma ihåg att fota före och efter. Lite synd dock att alla tapeter inte kommit så nu är det bara den vita randiga som kommer upp. Den andra är mycket roligare med färg. Om jag inte minns fel så var det djur på den, en kanin och kanske en palm och nåt mer. Brunt, rosa och orange finns i den. Det var så länge sen vi bestämde oss så jag har glömt.
 
Godnatt då!
 
/T

RSS 2.0