tävling

Spinner vidare på ha begäret och önskar mig ett fint schabrak från Kingsland. Kanske har jag turen att vinna det från Filippas ridsport som så snällt lottar ut ett. Håller två tummar för det!




För övrigt så har jag startat en sparande burk där jag lägger alla pengar som råkar bli över, eller om jag funderar på att köpa något men låter bli, då hamnar det där i burken. Förhoppningsvis är den välfylld när det väl beger sig till Stockholm horseshow till första advent!!

Kram/T

höstrusk

Hmm fort gick det, nu är sommaren slut. Jag som gillar att inte frysa, nu är det underställ och fleece som gäller igen. Vi filosoferade igår om förra årets semester som ägde rum just vid denna tiden. Då hade vi fint väder, ändå ganska varmt och gott. Skulle vi gjort så i år också hade jag suttit i soffan och gråtit nu, regn och blåst varje dag. Rått och kallt, huga.
Tycker att det har varit en konstig sommar. Inte särskilt varm alls =(

Sitter nu och samlar kraft för att åka till jobbet och träffa Maria Stenberg, ordförande i LO distriktet norrbotten. Den så kallade valcirkusen har dragit igång. Mycket bra, men jag har inte dragit igång än. Hoppas det kommer snart. Imorgon jobbar jag min första dag efter semestern. Var sjuk hela förra veckan så jag har inte jobbat en dag ännu...

/T

Häst Show

Helt plötsligt får jag en snilleblixt! En dröm som jag pratat om i så många år ska jag äntligen genomföra. Tillsammans med en fin vän ska jag besöka Stockholm international horse show, kan ni tänka så fantastiskt?! Flygbiljetten är bokad och betald, hotellet likaså och framförallt så är biljetterna i min hand...


Varsin biljett till fredagens premiär!!!!


Dressyrspecial, biljetter till alla föreställningar

Fatta hur kul det känns. Glad, glad, glad! Det blir dressyr clinic med Edward Gal, han som rider Moorlands Totilas och innehar världsrekordet i kür med helt otroliga 92,3%. Nästintill omöjligt. Det blir hoppning, fyrspannskörning med både Fredrik Persson och han Eriksson som jag just precis nu inte kommer på namnet på. Kändishoppning och en massa kul.
Sen gör det inte ont att det finns en hästmässa att besöka. Nu ska här sparas pengar. Wiihooo!

Puss och kram
/T

wish list







Alla saker kommer härifrån!!

inridning

Förkylningen är segdragen och jag har fått sjukanmäla mig idag och imorgon, första dagarna efter semestern. Känns surt, det är ju lika bra att komma in i jobblunken, nåt annat alternativ finns ju inte.
Har haft hjälp med Charmeur i helgen och denna veckan, men ikväll så for jag dit för att assistera som draghjälp när Ida skulle sitta/rida på Elmer för första gången :) Det var skönt att få sitta på häst igen, känns som en evighet sen... Elmer var riktigt duktig, han drog iväg på en kortare bockrajd innan han stannade upp och funderade lite. Sen gick det bra, han travade lite och skrittade. Blev lugn rätt snabbt. Charmeur fick gå före och locka honom framåt och vi var iväg en bra bit längs vägen för att vara första gången. Lyssnade på ssss (trava) och wow (sakta av). Super killen Elmo!!

Charmeur verkade glad att se mig och det värmde i mamma hjärtat. Han är verkligen min älskling!!

Jag och Ida har köpt oss en rockard tillsammans, en fin ordentlig som man sitter högt upp i. Daniel har assisterat med slip och målar arbete. Grön och fin är den nu!
Nu är jag ägare till både rockard och speedcart, bara maratonvagn som saknas, hehe!

Kanske borde slänga in nån bild här, det var ett tag sedan.

Varsågoda!

Puss /T

 


jag röstar rött


förstoppad, voj voj

Tja ska jag skratta eller gråta? Har gått och blivit sjuk så här i slutet av min semester, dessutom är det varmt och jag har feber/frossa omvartannat.
Var ner till hagen för att se om Elmer och då gav jag Charmeur lite mat också. Tydligen inte nog uppblött :-/ Har just fått uppleva mitt livs första och förhoppningsvis enda foderstrupsförstoppning. Hörde en häst som hostade, var inte säker på om det var Charmeur eller Macken, men så hostade han igen och det kom ut lite foder. Det var bara instinkten som sa att nu är det nåt galet, han har ju hostat förr, men jag kände på mig att denna gången var det nåt mer än bara lite hosta.
Grabbade tag ett grimskaft och började leda upp honom mot vattendunken och badkaret. Fick stanna två gånger på vägen då han fick kramp. Otroligt läskigt var det, jag såg hur det drog ihop sig mellan ganacherna och en bit ner på halsen och jag försökte massera så gott det gick. Framme vid badkaret så vägrade han dricka, otippat. Tog honom och ställde brevid vattendunken, tryckte in slangen i munnen och spolade. Lite knepigt var det eftersom vattennivån i dunken var så låg att trycket inte blev nog bra men det kom lite vatten iaf och jag såg att det kom förbi åtminstånde några klunkar.
Tog några djupa andetag, ringde till Daniel och till jourhavande veterinär. Lämnade ett meddelande till veterinären. Kramperna gav med sig gasnka fort ändå, tror egentligen inte det ett så stort stopp. Tillräckligt dock för att vara pulshöjande...
Foderstrupsförstoppning är inget jag varit med om tidigare utan bara hört skräckhistorier så adrenalinet var på topp. Livshotande och jättefarligt. Har googlat lite nu och det känns som att jag har agerat rätt. Masserat, sett till att lossa proppen och sen promenerat lite. Försökte vara lugn. Verkar vara vanligt att hästar som äter glupskt får det mer än andra och nu är jag lite lur på om han helt enkelt är för hungrig. Betet börjar vara klent och hullet blir lägre. Alltid superpigg på att få kraftfoder och äter upp rubbet.

Damn vad jag blir nervös av sånt här. Inget får hända min älskling <3
Vet inte hur sammanhängande detta inlägget blev, jag är lite uppjagad än tror jag. Soffan-andas

/T

jag hatar bröllop

För drygt två veckor sen skrev jag om vår stundande Sarekvandring. Den är över och gick bra. Nu har vi även hunnit med att vara till Riga en långweekend, torsdag till söndag, jag och Daniel. Det var en mycket trevlig resa, fantastiskt fin stad och vänliga människor, med undantag för snorkfröknarna på hotellet. Rekommenderar staden men inte Hotel Islande.
Eftersom jag fyllde år under tiden så fick jag ett tacksamt bidrag i kassan från svärmor och kunde således komma hem med två nya väskor, wiiih!! Supersnygga och precis Theres. En annan trevlig present var två hjul till min speedcart som är i stort renoveringsbehov. Trist kan tyckas men det kunde inte vara en bättre present eftersom jag annars inte vet när jag skulle få råd med att fixa till den...
På födelsedagen, och även den första riktiga dagen i Riga, börjades med att traska in till gamla stan. Bara ca 1,5 km men i värmen, +30, kändes det drygt. Vi kollade in ockupationsmuseumet och krigsmuséet bla, åt lunch och drack varsin mojito.

Till kvällen
hade vi planerat gå på en riktigt fin resturang med dresscode. Uppklädda till öronen tog vi en taxi dit bara för att läsa att resturangen var reserverad för ett bröllop just idag. Shit* Synd då att vi inte hade med karta eller guide för att hitta ett annat matställe som passade våra outfits. Varmt som i helvetet och Daniel svettades som en gris, jag var hungrig och nedstämd...(fanns inte på kartan att gå runt och leta.) Beslutade oss för att åka tillbaka och äta på en av hotellets lite finare resturanger. Jo visst hade det gått bra om inte båda två hade varit reserverade för- ett bröllop! ironiskt men sant.
Nu var klockan så mycket att det var försent att åka till stan ännu en gång, vi klädde om beställde kebab och pommes på köpcentret Olympia. MEN som plåster på såren handlade vi jordgubbar och färska blåbär på Rimi till efterrätt!
Tur att det går att skratta åt eländet i alla fall! Dagen efter fick vi revansch och åt på äkta fransk haute cuisine, tusen gånger bättre än kebab.

En vecka kvar av semestern nu, känns trist. Hade lätt kunnat vara ledig betydligt längre. I veckan hoppas jag på bra väder så vi kan grilla varje dag!! Just nu regnar det, som vanligt.
Noliamässan har dragit igång och jag hade tur och fick biljetter. Gahkos är ett måste, det är det godaste som finns och en gång vartannat år finns dom tillgängliga för moi. Mums i magen!

/T

RSS 2.0