lik i garderoben

Vår lilla mördarmaskin har äntligen hittat rätt! Såklart så talar jag om katten. Vi skaffade lilla Pulver eftersom vi har en massa sork på gården och efter förra vintern så var deras gångar under gräsmattan farligt nära huset. Kändes sådär lagomt festligt, en råttjagare införskaffades! Fram till nu har han bara tagit näbbmöss men för två veckor sedan så låg det en fågel framför sommarstugan och nu i veckan samma sak. Idag när satte jag mig på bron med en kaffekopp i handen såg jag Pulver på gräsmattan med ett byte som jag trodde var ytterligare en stackars fågel. 
Stegade iväg för att avliva den om den möjligen skulle vara vid liv och minsann vilken  glädje. Det var en sork han tuggade på. Ganska stor och fet. Huvudet var redan i kattmagen så död var den nog i alla fall!
 
Kanske låter det grymt att vara tacksam över kattens jaktinstinkter men jag tycker att det här känns betydligt trevligare och mer naturligt än att lägga ut gift som plågar livet ur gnagarna. Hoppas att han fortsätter att äta upp sina byten. Dödandet får lite mer mening då och jag får mindre lik att städa undan från gården.
 
 
/T

RSS 2.0