Jobba, jobba, jo-obba

Hemma från jobb och allt jag vill säga är att min sambo är en riktig flitmyra. Puss älskar dig! Du är så duktig.

Natti

What?

Hihi

Honden?

Gamla knappar

Demoleringen fortsätter. Jag hör diverse bank och prat från köket typ:- Det var mig en j-vel, -Hah där fick du, -Nu du ska du få, -Oj!
Tur att jag var ute med honden nyss för annars hade jag skitit på mig när D körde över en elkabel med fräsen. Tjoff sa det så var strömmen borta. Jag är ju lite skraj för allt som har med el och eventuell brand att göra och gillar inte när det blixtrar och har sig i kontakter å sånt. Som när man skruvar i en säkring så kan det blixtra till, inte kul.
Det dök upp en knapp ur väggen. Bakom spånskivan satt det en helt vanlig byx(?)knapp, en grön en. Undrar vad den gjorde där och om den hade nån funktion.

För tillfället agerar jag mest springflicka och hämtar olika saker. Detta är i och för sig helt okej men eftersom jag har en klurig och finurlig sambo så har han oftast hittat en annan lösning innan jag hinner komma med rätt grej. Blir riktigt irriterande tillslut.

Coffe time nu! Sen jobba¡ (Tänkte att inverterat utropstecken kan betyda precis det, utrop inverterat)

/T

Måste visa

Mitt nya förvärv! En liten behändig väska från Mexx (Hanséns, 70% rea !!!)


Dagen efter dagen före, är det idag?

Jag trodde att jag knäckte Fias fundering men icke.Hemma från Ikea med bilen full. Hah vi hade lätt kunnat ta ett varv till, vem behöver släp när det finns Avensis? Nu önskar jag all lycka med att montera. Behöver du hjälp så säg till.
Det var så trevligt och min passagerare aka sällskap aka moraliska stöd aka bärhjälp aka nä nu får det vara nog hade med sig banan så vi klarade bilresan. Sen blev det också korv innan vi började shoppingrunda ett. Inför detta besök hade jag gjort en lista (inte så fin som M:s) över allt som skulle med hem, vart det låg alltså hylla, fack samt även i ordning med start vid början av tag-själv lagret. Vi kom fram till att detta förmodligen sparade en-två timmar i varuhuset. Tid som alltså gick att använda till att kolla runt istället.
Hittade hur jag vill ha det i badrummet med spegel och så. Roligt!
Nu håller kaklet på att åka i köket, det är bara några kvar nu, hehe det är så roligt att trasha.

Ooo nu hör jag att det är Let´s dance. Go go.

Morsning /Tesa

Gammalt ska bli nytt


Snart ett minne blott. Fast hunden blir kvar.
Vackert !!

Small problem

Jag är klar, redo att åka iväg men det är ett mindre problem som är rätt stort. Cato åt upp mitt lypsyl igår och jag är fullständigt beroende, klarar mig inte utan. Vad göra? Köpa nytt såklart men fram till dess då? Och det grämer mig att jag hade kunnat ana vad som var på G för det hela skedde när vi skulle bära in duschväggen och jag tydligen tappade ut det ur fickan. Helt plötsligt för C som ett spjut uppför trappen och stannade kvar där uppe. Suspicious eftersom han hade kunnat vara ute på gården... Jodå det fanns inte mycket kvar av varken innehåll eller förpackningen så det var bara att öppna en burk sparris och "belöna" beteendet *morr*

Hej med er!

Puss/Theres

Nöjd, nöjd, nöjd

Trippen till storheden gav mer än väntat. Jag har beställt dessa varor till vårt kök. Nöjd är vad jag är, det kommer att bli så snyggt ojojoj. Imorgon blir det IKEA och jag har en lång lista, tur att jag har en stor bil !!
Så här ska det bli:Schnygg husqvarna spis

Husqvarna Kyl över frys-skåp QT4619RK

Scnygg kyl/frys av samma märke

Electrolux 60 cm breda diskmaskiner ESF64020X

Rostfri diskmaskin, electroluxRiktigt nice spisfläkt som suger utav bara den, Futurum F600

Fick med mig en duschhörna hem också, återigen, tur att man har en stor bil. Tummen upp för Cooparna på Bygg i Luleå, dom är så snälla och hjälpsamma. Nu ska jag göra en sista check på ikea innan imorgon.

Krame

Storheden

Jag håller med, nu får det vara nog för ett tag. Inte för att det var tråkigt men lite jobbigt är det att engagera sig. Nu snart bär det av till sctallet och sen till Luli. Ska köpa duschväggen ändå. Om den finns nu då förståss. Och kolla mig för om priser på det jag har sett ut.

Wish me luck! Kram /T

Väntar på besök

Och tänker att jag kanske eventuellt ska laga mat. Får se hur det blir med det.
Vi har kommit oss en bit i vitvaru-djungeln. Har fått lite olika priser på ställen plus kollat på nätet också. Morgondagen tror jag att jag tänker viga en del av till att åka till coop bygg och flörta lite. Jag handlar ju gärna kooperativt :=) Fick just precis bekräftat att IKEA blir av på fredag. Yes jag säger då det alltså, o så roligt. 

Hehe virrpannan jag sprang ifrån datorn utan att publicera mina tankar. Nåja nu har jag ätit och väntar fortfarande på besök.

Jo just det, idag var jag in på colorama och beställde kakel till köket !! Mondrian verde foglia heter det 20X20 plattor med avlångt mosaik på. Riktigt läckra, båda två blev såld på den plattan med en gång. Sen i badrummet så blir det samma platta i annan färg, rosso rubino, på "remsan" i duschen. I övrigt varmt grått golv, vita väggar och supernice inredning!

Hejdå då /T

Aha jag fattar

Fjärde bilden i fjärde mappen och berätta om detMappen heter Eriks student och då kan man fråga sig vad Cato gör där och smyger på småfåglar nere vid Fjörn? Tur att det inte var bild 5 eftersom jag då hade knäppt av på samma hund fast i bajsande ögonblick. Brukar ha bra ordning på bilderna, rätt i rätt mapp men inte här. Sortera lite mera.

Anna, Sofia och Jennie har fått utmaningen

Hejsvejs!

Utmaningen

Jag har blivit utmanad av Jenny. De regler som gäller är: Länka tillbaka till den person som utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga och oväntade. Utmana 5 personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dess personer få veta att dom blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Och här är mina svar:

1. Jag oroar mig ofta över vad folk tycker om mig, vill att hela världen ska tycka om mig (ganska orimligt att vara ALLA till lags, jag vet)

2. Har varit vegetarian i 4,5 år och det enda jag saknade i köttväg var kokt skinka på varma mackor :0)

3. Är enormt höjdrädd, blir skraj av att stå på en stol

4. Har fullkomlig skräck för blött hår och ludd. I avlopp, på golvet, i diskhon... Får hurven bara att tänka på det och får kräkkänslor att se andra ta i det utan handskar... Huga, jag känner hur det börjar krypa i mig nu

5. Skäms ibland över att bara jobba på Coop. Jag vet att mitt jobb är viktigt men jag tror att jag vet att andra inte vet

6. Har en uppstoppad kanin i källaren, Svea heter hon

7. Jag är väldigt impulsiv på gott och ont. Ibland kan det vara bra att tänka först och jag jobbar på det men ibland misslyckas jag och känslorna bubblar upp för fort ändå.

De personer jag utmanar är  Anna, LillTessan, Isabelle, JC, Marith


Ja, det var det. Knepigt må jag säga. Svårt att hitta vilka jag ska utmana var det med eftersom jag som sagt inte läser så väldans många och de flesta redan blivit utmanade.

Nåväl, lev och må! Puss och kram /T

Ojsan då

Det går visst segt i bloggandet för mig just nu. Har så mycket som händer runt om så tiden blir knapp. Idag ska vi fara och kika runt på vitvaror (fast rostfria sånna) i Piteå trakten. El Gigantos, Nelab, ångsågen mfl ställen. Det hade varit bra om man kan köpa allt på samma ställe och få bra pris + kanske hemkörning och bortkörning av dom gamla.

På fredag blir det IKEA med F, ååå det är så roligt att det händer saker. För första gången i mitt liv kommer jag att få ha det som jag vill i mitt hem. Ända fram tills detta hus så har vi haft budget av det mesta. Ett begagnat köksbord som var fult men gratis har följt med i nästan 10 år, första soffbordet köptes för tre år sedan på IKEA, väggskåp och dylikt har också varit arvegods som fyllt sin funktion. Nu känns det så roligt att kunna göra som jag vill ha det. Med det inte sagt att jag är stenrik och kan välja och vraka. För mig passar IKEA bra, dom har mycket fina saker som jag gillar. Bänkskivorna till köket ska inhandlas där, så också upphängningslist och spotlights. Vi har även så gott som bestämt hur förvaringen ska bli i källaren, det blir Broder hyllsystem, lagomt fint för att passa i en källare och man kan ha ganska tunga saker på hyllorna med. För en tusenlapp kommer vi långt!

Det kluras fortfarande endel på hur vi ska få till badrummet. Nya regler och bestämmelser för hur man får bygga har satt käppar. Golvbrunnen till duschen sitter också malplacerad, den hamnar utanför duschväggarna om vi kör med välvda som det var tänkt, men samtidigt så känns det som att två raka duschväggar tar för stor plats, kluret går nu ut på att hitta en fiffig lösning på hur vi kan flytta golvbrunnen utan alltför mycket besvär. Man får huvudvärk av allt tänkande. Fast det är en betydligt roligare huvudvärk än den innan !!

Sen så blev jag utmanad... Jag läser inte så många bloggar men jag ska klura på den ändå... Återkommer senare med den. Kanske idag.

Puss /T

Hehe

Ja då var man uppstigen och nyduschad på måndagen. Tröttsamt att stiga upp men jag har förpliktelser idag. Coopan behöver mig som vanligt. Jag var vaken alldeles för länge igår men inte så länge som B, klockan 02.21 sov jag som en gris ;0), tror inte det men kanske rent av snarkade med.

Äsch, jag har inget vettigt att skriva nu, bara svammel så jag avslutar och fixar mig för dagen istället. På återseende!

Kram /T

Från min synvinkel

Nästan mitt i natten är det och frågan jag ställer mig är: -Vad gör jag vaken nu?

Godnatt!

Happy, happy!

Det blir inte så mycket bloggande just nu, trots att jag sitter på internet hela tiden. Googlar på rörmanschetter och nipplar och pluttar. Allt som kan tänkas kosta något ska med i kalkylen. Och det är mycket som kostar. Har läst mig till att det nuförtiden inte är tillåtet att använda gips med kartong i våtrum vilket gjorde det hela betydligt mycket dyrare också. Men om försäkringen ska gälla så är det nog bäst att göra rätt, även om det kostar.
Inom kort blir det en tur till IKEA för att inhandla till köket, vi börjar där. Bänkskivor och upphägningsgrejor. Och så belysning. En person till ryms i bilen, frivilliga?

Catogrisen har varit på prommis idag och skötte sig riktigt bra tycker jag. Mot slutet körde vi lite inkallning, stanna, fritt följ (inte i klass med tävlingslydnad eftersom han inte tittar upp på mig och går kloss mot). Han går brevid och sätter sig när jag stannar iaf. Fungerade i trav också, om än matte inte var så smidig att springa i ´djupsnön´, det blev nån slags tölt. Nöjd matte och hund.

Har jag nämnt att jag är väldigt lycklig just nu? Jo kanske några gånger, men jag påminner att det känns helt underbart att snart bara äga Ett hus. Sorgligt är det dock att vår bästa granne i Norris är så ledsen för att vi har flyttat. Aldrig hade jag kunnat tro att vi betydde så mycket för henne. Jag har pratat med henne i telefon och hälsat på, så helt bortglömd är hon inte. Det är roligt att kunna vara vän med nån som är nästan 60 år äldre och ändå vara på samma plan. Hur ska jag uttrycka mig, hon är modern i sina värderingar.


Cato innan första släppet, hur olycklig kan en hund se ut?

Spänd förväntan

Iväg!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen fick jag visa hur det ser ut när två räser hundar drar iväg. Det är inte lätt att få en bild på, det går väldans fort :D


Söt!

Och söt! Mammas älskling, puss lilla grisen!

Hade tänkt att visa kaklet som vi har bestämt oss för men det vill sig inte. Kanske en annan gång, annars får jag ta bilder när det är klart. På internet så ser färgerna ändå inte ut som i verkligheten.

Kram /T

Ps. Jenny, det är ok!

Inspirerad

Har varit på diverse ställen och kollat kakel/klinker och vi har båda fastnat för CCHöganäs. Katalog fick följa med hem så nu ska i sätta oss och göra lista(!) över alla kostnader, mått och prylar som behövs. Som sagt så älskar jag att göra listor. Hela tiden gör jag nya, de behöver inte betyda så mycket, eller ens efterlevas men det är kul ändå.
Innan list-time så ska jag fara på coopan och handla lite middag, det är lätt att vi glömmer sånt tills det är för sent. Inte idag inte.

Kanske återkommer senare med uppdatering i hur det planeras. Kanske rent av något bestämt i färgväg.

C U

Snabbis i pausen

Kollar på Let´s Dance och det är det första jag ser från den här säsongen. Har inte hunnit bilda mig nån uppfattning ännu men jag gillade Morgan A iaf. Längtar till imorron för då ska vi ut på kakel spaning! Badrum och kök ska förhoppningsvis bli renoverade nu när vi snart har ett hus mindre. Det är så roligt att planera och fundera hur det ska bli, vilka färger, inredning osv. Verkar just nu som att det blir en kommod med dubbelhandfat i badrummet, skitsnyggt. Och så klurar jag på nån snygg grej med klinker som ska gå upp som en remsa i duschen med, svårt att beskriva men i tanken är det fint.

Nu börjar det!

Kram

Snabbis på morgonen

45 minuter på mig att duscha, äta frukost, gå med hunden. Ska jag väl kunna fixa. Måste förbi på hemmakväll eftersom jag fick ett samtal igår från dom, hade lämnat igen ett tomt fodral... Innehållet satt såklart kvar i dvd:n. O så irriterande onödigt. Jag hatar att vara och köra dit på deras mini parkering och gör det gärna inte i onödan.
Vi har börjat planera lite smått hur vi ska göra om badrummet. Vilken inredning, vilket kakel å så där. Roligt att äntligen få göra det. Köket planeras också lite grann fast där var vi nästan på det klara innan vi flyttade in vad vi ska göra. Nu återstår det att hitta RÄTT saker för att förverkliga drömmen. Innan den 1 februari ska jag/vi på Coop bygg och köpa en duschvägg som det så lägligt kom en rabattkupong på, nice.

Time att förbereda dagens jobb och utmaningar.

Kram /T

Tävla mig hit å tävla mig dit

Det finns ingen hejd på tävlingarna som ramlar in. Men sorry girls, den där är jag inte intresserad av. Fast jag hoppas att någon av Er vinner såklart!
 Det får nog bli en kortis idag för jag är så väldans trött och sliten. Ont i huvudet och så därnt ni vet. Innan jag går vidare till soffan så ska jag lägga in lite räkningar *huga*
Det där med soffan, det blir som aldrig av. Jag har intentionen att vila mig i den men hinner alltid på något vis hitta nåt annat och vips så är det läggdags istället. Tror inte jag har sett många tv program de senaste veckorna. Bra iof att inte vara beroende av tv:n men det är samtidigt ett mycket bra sätt att koppla av på. Tack för mig för idag. Tror jag.

Puss,kram /T

Gårdagens citat

-Men dra ballen igruset va goda dom var!

Det tycker då jag var bra betyg på köttfärsbiffar, eller vad säger ni? Ibland förundras jag över vad kärleken kläcker ur sig. Men jag blir glad av det! Livet leker som i ett lyckorus just nu. Dagen har dessutom genererat i mer positivitet. Helt enkelt en bra dag idag! Dock ska jag då säga att den började inte så roligt, hade det väl planerat hur morgonen skulle vara. Cato skulle jag lämna på Lars-Samuels redan halv 7, för att vara säker på att han fick följa med ut på morgonen. Det gick i stöpet när plogbilen hade passerat under natten och lämnat en hård, packad, 30 minuters snökarm efter sig. Cato överlämnades således 7 istället, gick bra ändå för han han följa ut.
Jobbet gick bara fint och jag hann med många saker på morgonen eftersom shopexpress systemet kaikade lite på morgonen vilket resulterade i att jag hade ingenting att göra, i stort sett. Kunde knoga på med städning, tobaksbeställning, fylla på varor, fronta och poa på. Trist när saker inte fungerar, det här var inte som jag skulle vilja ha det i längden I might add.
Imorgon blir det visst en tur till Lule igen, kooperativa rådet denna gång. Jag som hade ställt in mig på att vara ledig... Alla gånger är det inte kul. Men jag ska då åka iaf, det är ju ändå viktiga saker som tas upp och det är ju bra att vara med och påverka så gott det går.

Hörrni nu är det dags att gå och ha ett liv i soffan! Puss på er! /Tese

10 år tillsammans.....

Nyligen hemkommen från Södra sunderbyns folkhögskola där jag tillbringat dagen på konferens. Nu ska jag ge mig i kast med att fixa köttfärsbiffar. Får se, eventuellt far jag och hämtar hem grisen innan jag börjar med slafset, kanske får D ta med honom på väg hem från innebandyn...

Samtidigt som jag blev förgrymmad över en futtig femte plats för Rolf.Göran i Jerringpriset igår så var det ju ändå stort. Vilket lyft för svensk ridsport ändå att han ens fick så många röster! Roligt, grattis Roffe!
Läste en debatt som pågår på Equipage hemsida angående hundar i stallet eller inte. Jag vill ge mig in i den men orkar inte... skulle behöva få disskutera saken face-to-face. Alldeles för mycket att skriva för att jag ska idas. Men jälvklart har jag med mig hunden till stallet, och självklart plockar jag upp efter den, självklart tillåts han inte skälla och härja, självklart frågar jag om det är okej att han är lös om det är flera i stallet... Sunt bondförstånd, herregud man blir ju matt.

Kvällen ska firas lite smått. D har fått tulpaner och paket, fast paketet är inte öppnat ännu. Själv fick jag ett mycket trevligt SMS när jag var i sunderbyn, och blir det inget mer än det så gör det inget. Jag blev glad ändå. Jag får kärlek och det är det viktigaste av allt.

Puss och kram /T

Look at them guns

Var det någon som lade märke till Charlotte Kallas armmuskler? Henne vill jag inte möta i en mörk gränd om hon är arg... Jag förstår precis att hon tog sig uppför mördarbacken fortast av alla!

Tyckte att Roffe skulle ha fått Bästa manliga idrottare men... Jag hoppas på Jerringpriset istället. Fast egentligen vet jag att Kalla får det, och det är hon ju värd. Hoppas att han kommer tvåa då istället. Jag har röstat.

Ska se klart i sängen. Vi ses imorron, pigga, utvilade. Fulla av liv.

*lycklig*

/T

Rösta på Roffe!

Rösta på Rolf-Göran Bengtsson, 099 234 03, åsså kan man vinna en resa till friidrotts vm i Berlin åsså. Bara positivt.

Heja, heja!!!

Jag ska visst tapetsera!

Idag har en tung sten lättat, nu ligger det bara smågrus kvar. Papper är påskrivna, avtal har ingåtts-huset är sålt!!!!!!!!! Nu ska vi fira med glass!! Å jag är så glad

Puss hej

C+C=bästa polers

Skrev det där korta igårkväll bara för att det inte skulle v ara blankt en hel dag. Utan anledning. Det snöar utanför fönstret och själv sitter jag med en tekopp och läser bloggar, njuter. Farbror dammsugare ska få komma fram lite senare men först ska jag slappa lite.
Det blir mycket hår från Cato och hans vänner när dom susar omkring i huset. Annars så löser inte C så fasligt mycket hår just nu men när kompisarna kommer och busar, då ni! Med det inte sagt att jag ogillar att hans vänner kommer och hårar ner. Lite dammtussar har väl ingen dött av? Välkomna i fortsättningen med.Avslutar med Bästa Vänner på Råberget

Ha det! Kramar /Theres

Imorgon gäller det

Jag återkommer imorgon med nytt och fräscht. Nu ska jag se på Heroes

Sov sött /T

Lite inredning

Har just sett en sååå fin tavla på denna blogg. Alla andra kommenterar tulpanerna och jag jag ser då bara hästen!! Skulle också kunna ha en sån bakom soffan. Prommisen hem var jättehärlig. Jag var ju rustad till tänderna med kläder för att inte frysa och nej det gjorde jag inte heller. Precis lagomt var det för ca 300m hemifrån så började jag kännas varm, men inte svettig.
Vi fick supergod mat och efterrätt hos mamma och pappa, och det var mycket trevligt, som alltid! Fick en inbjudan till J att dricka vin med henne och M, men jag fick avböja eftersom jag redan var på partaj liksom.
Nu när det ljusnar för oss så hoppas jag att det kommer att ljusna för fler. Till exempel så hoppas jag att suset ska att få en förklaring och försvinna långt bort. Tycker så synd om dig gumman, det måste verkligen tära nåt grymt. Stor kram till dig ikväll.
Hoppas på tillsvidare anställning till världens(?) bästa lärare, såld stuga för M och P -eller en stoor penga vinst så dom kan ha den kvar. Ja det är lite sånt som jag önskar mina nära och kära.

Skepp å hojs nu kryper jag till kojs. Hehe även jag kan rimma ibland.

Puss/T

Middagsbjudning

Ska få hämtning av mams/paps till dom för att äta middag och sen ska vi ta en skön promenad hem. Har varit som en sill idag, död och grå. Vaknade av väckarn och kände att jag låg och frös- under täcket. Blev inte varm förrens fram mot 2 tiden, två timmar innan arbetsdagens slut. Men då kände jag iaf att jag kan tänka mig en promenad hem ikväll. Refelxväst, sele och koppel följer med. Ingen ska missa julgranståget.

Det gick bra idag, över förväntan. snart kan jag ropa hej! På måndag klockan 1 händer det!!! Iiiiih vad spännande, kan ni tro vad skönt det ska bli när ångesten lättar. På tisdag får vi fira mycket!

Kramis, ha det underbart i helgen!

/Tesa

Morgonsnö

Godmorgon! Snö ute och jag fryser som en hund. Har inte blivit varm sen igår, huja.

*brrrr*

/T

Beware of the ugly foot

låååång dag som inte är slut än på länge. Hade med mig kameran till stallet för att visa upp det fina täcket. Kanske är det bara två personer som kan vara intresserade av det men ni kan då titta och vara avis.
Tjusigt va?

Har varit till djurkliniken i Öjebyn idag som moraliskt stöd och efteråt blev det fika på Café Humlan. Där fyndade vi båda ett nytt (för oss) te, Rooibos Vildkörsbär och fick ett gratis när man fikade, jag valde tropical. Därefter blev det Kicks och en present till D, en slags muta/kärleksgåva. Uppskattad i vilket fall.
Sen så måste jag bara få visa en bild som jag hittade när jag rotade runt i bildarkivet. Den är på min fot efter islandshäst incidenten i somras. Pållen backade tre steg och siktade, sparkade till i sidan på min häst. Jag, djurvän som jag är, skyddade med vad som gick och därför kom foten emellan. Det blev en rejäl smäll ;=) Och jag lovar att det gjorde ondare än vad bilden visar.


Deta var en och en halv vecka efter smällen, ev till och
med två veckor efter...

Klart slut, nu blir det en sedvanlig tur till Norris. Slut på det snart I hope.
Pussar /T

Samtal avklarat

Jordbruksverket kan inte hjälpa mig med min fråga men däremot Länsstyrelsen är satt att kontrollera saken och ska återkomma till mig.

Nu stallet!!

Hade man kunnat tro

I vanliga fall hade jag sovit gott men inte imorse ty jag hade ju poahästar att ta hand om. Snart ska jag dit igen och ge lunch och se om nån fryser och vill in. Kvart i 12, om 10 minuter så ska jag ringa till en på Jordbruksverket och höra lite saker, så får vi se. Historien blir bara märkligare för varje dag som går... Man tror inte att det är sant fast det är det. Nu är telefonen avstängd för inkommande samtal. Skumt och nervöst. Klumpen är tillbaka.

Kram och tack för att ni ger mig stöd i denna knepiga situation /Theres

Du milde tid

Kanske är jag fanatisk då? Njae fast ändå inte tycker jag. Sambo lät antyda att jag bara bloggar hela tiden, gör inget annat, men jag håller inte med. Vad spelar det för roll ändå, som nu tex så spelar han tv spel igen... Det är nog inget som krisar ett förhållande iaf, efter 10 år tillsammans krävs det mer än lite blogg för att kärleken ska svalna :0)

Kom just hem från F där vi fick en helt gudomligt god middag. Går knappt att beskriva, ljuvligt, underbart, fantastiskt gott var det. Hade mycket trevligt och det pratades om hundar(!), jakt och lite smink bland annat. Det sista gällde mest hur mycket pengar jag lägger på sånt och det vill jag faktiskt inte veta. Men det är ganska mycket eftersom jag bara rör mig med dom där lite "finare" grejorna. Favoriter bland ögonskuggor är Dior och Lancôme. Och det är just ögonskuggor som är min passion. Har provat otaliga billiga märken men antingen så håller dom inte färgen en hel dag eller så ligger hälften av skuggan under ögat efter några timmar så nu kör jag på det jag gillar.

Gjorde ett i mitt tycke ganska bra byte ikväll också. Jag fick med mig en flaska DKNY och F ska få min DKNY Be delicious. Den doftar smaskens men är helt enkelt inte jag så den står bara och pryder badrumsskåpet till ingen nytta.

Imorgon har jag utsläpp i stallet, hoppas det är riktigt kallt så Lillan får ha på sig sitt snygga supervarma täcke. Mörkt rosa med metallic skimmer är det. Sen efter lunchen kl 12 kommer F hit med Chappe innan vi ska på djurkliniken och få domen... Men åh jag bara skojja, han har ju A höfter det ser man ju på´n! Och efter det blir det ett besök på Kicks eftersom vi båda har fått lön idag. Toppendag rakt igenom vad det verkar. Som idag då.

Puss på er /T

Bilder från dagens eskapader


Började bra, med alla ingredienser inhandlade

Förmodligen bra utan frosting också

Frostade

Färdiga Rasberry cupcakes redo att ätas upp!!

Så bra gick det för mig idag. Ska börja fixa till hår och smink så man ser anständig ut. Snart bär det av till Fia och jag vet vad vi får för mat... Yum säger jag! Ska gå och heja lite på D också som leker (andra världs?)krig på PS2. Jag är inte så mycket för tv spel annars, det är bara singstar som gäller, fast hade vi haft ett Wii så skulle det nog användas flitigt av mig med. Det finns ju så mycket roligt till det, wii fit tex.

Ajökens K/T

Torsdag lunch

Som vanligt sen frukost så det blir nog inge lunch än på ett tag omän tiden säger att det borde vara dax snart. Ska om inte alltför länge börja baka, har förberett med att ta fram smöret. Det ska vara rumstempererat, och det är viktigt insåg jag förra gången. Skriver lite här och sen duscha och sen rasberry cupcakes! Yes.
Kan meddela att nattens sömn var god, tog en liten stund att somna men inget mot tidigare nätter.
Gårdagens Piteå Tidning upprörde mig å det grövsta. Eller inte tidningen utan skolledningen på Strömbackaskolan i Piteå. Jag finner inte ord för hur illa dom har betett sig. Mot en medmänniska och mot en facklig representant. Jag hoppas verkligen att LR går vidare med det här och inte ger sig mot dessa pampar. Herregud, jag känner ju Pia väl, hon är ju min svärfars fru och brukar ha hand om min hund i tid och otid. Vreden som bubbar när det dessutom är en närstående som far illa, den går inte att föreställa sig.
Glömde att berätta att jag ringde till Grand-Prix redo att skälla, men det behövdes inte. Efter att med myndig stämma berättat läget så tog det... 10 sekunder så var det klart. Pengarna ska jag få tillbaka om några dagar. 5 mail och ett telefonsamtal senare så var det ur världen, äntligen.

Bilder från dagens projekt kommer senare. På återseende mina fina!

Kram och puss /T

Äntligen!

Dax för ett aningens mindre dystert inlägg. På tiden va? Klumpen i magen har flytt och jag känner just nu ett behagligt lugn inombords. Jag vet att jag inte kan ropa Hej än men det går framåt och dagens genombrott mottogs tacksamt. Fortsätt hålla tummarna i alla fall för säkerhetsskull, man vet aldrig...
Skönt också med framstegen eftersom vi ska bli bjudna på middag hos Fia imorgon, så det är bra om tankarna inte är på annat håll. Man blir ett så mycket trevligare sällskap då. Anna ska ta Lillan åt mig imorgon och det kändes skönt, då kan jag slappna av imorgon och bara baka cupcakes och njuta av tillvaron.
Cato har haft en bra dag idag hos mormor och morfar. Jag vet ju att dom tar hand om grisen på allra bästa sätt! Tack för att ni ställer upp i vått och torrt. Jag älskar er massor!!!! Snart blir det roligare tider för Cato när husse och matte blir lite mer normala. Som det är nu så märker han såklart att vi inte mår så bra vilket i sin tur gör att han deppar. Håll ut lilla vännen, snart så!

Ojoj nu ska jag surfa runt och spana in andras bloggar...
Några härliga vinterbilder får avsuta sessionen, se och njut!

Tjingeling /T


Vad sägs om lite vintersol från Abisko?

Utsikt över Torneträsk, Mjellijokk
aningens till höger om skoterledskrysset.
Det är där vi bor!


Vackra Lapporten

Full storm uppe på fjället,
snön glöder i solen


Och alldeles nyss var vi
däruppe, härligt!!!Frukost bekymmer som vanligt

Ja så var man uppe igen och som vanligt så har jag halvgjort frukost men inte klart att äta den. Brukar alltid bli så när jag inte ska iväg på stört. Då drar jag ut på det i ibland flera timmar.
Klockan 12 ska vi ha möte på jobbet och innan dess tänkte jag ta mig till djurkliniken i Öjebyn och fixa noskvalster medicin till Chilli och vänner. Cato har hunnit smitta ner den lilla gossen så han snörvlar och drar in som bara den. Efter det tar jag hjälp av mamma för att överräcka ett papper... Tror egentligen inte att jag blir ihjälbiten om jag kommer själv men jag känner mig svag när jag har den där klumpen i magen.

Nåja, ska försöka få i mig den där frullen nu innan det är lunch :0)

Hejs /T

Miss i nassen

Kan inte sova... Fast jag vill

Mycket nytt har hänt

Men inte så mycket som jag törs skriva. Vissa väl utvalda vet vad som händer och jag hoppas att ni håller alla tassar och händer som finns att det här går vägen. Efter ett samtal idag så verkade som att det nappade liiite när det vart tal om ekonomisk kompensation... 1 mars kanske? Inget är klubbat så jag hissar ingen flagga ännu men när allt det här är över så ska jag fira. STORT!!!!! Det är så sant som jag heter Theres Margareta Sörvåg jajomensan!

Den huvudvärken, ajsing bajsing.

Ha en fin kväll alla! Kramar /T 

Förstå vad bra

Tack för den fina kommentaren! Jag gillar beröm, särskilt när humöret sviktar :=)
Har ni tänkt på hur mycket allmäntillståndet spelar roll när man tittar på en film? Såg igår Cassandras dream med Ewan Mcgregor och Colin Ferrel (the Irish lad) och jag tror att den kanske var bra men jag kunde inte koncentrera mig. Fladdrade iväg med andra tankar så tillslut gav jag upp och läste en bok istället. Gick mycket bättre då.
Det är idag det ska hända. Önska lycka till, tror det behövs en stor portion av det!

Har lite att pyssla med innan jobbet. Ringa sparkassan, fixa håret, ringa Grand-Prix ni vet dom med hästsakerna som jag beställt men inte fått. Mailade för två veckor sen (återigen...) att jag vill makulera ordern och få tillbaka pengarna och inte ett ljud har jag hört. Blir ett telefonsamtal nu snart, akta er för jag kan vara ond om jag är det.

Bollman är här och stör nu. Ska ägna honom lite tid och ta itu med ovanstående.

Puss /T

Bra med frukost

Nu är jag hemma igen och ska väl försöka göra mig klar att fara på jobbet senare. Måste troligtvis åka till Norris en sväng, men vi får se. Kanske tar mig an tvätten som fortfarande hänger på tork, den borde vara torr efter två dagar, eller är det tre? Tror att jag lider stor risk att bli shopping beroende för så fort nåt är lite dåligt då vill jag handla saker. Kläder och smink, hästsaker och annat. Försöker dock att stå emot så jag inte ångrar mig senare.

Pust, nya tag... Puss på er! /T

Nu vill jag ha min mamma

Jag tar Cato och far till mamma och pappa och äter frukost. Finns inget här och så behöver jag prata av mig lite om allt detta fasansfulla som händer... Kväk

/T

Tävling

Här kan man vinna en fin påse med te och lite annat om man har tur. Skriv ett meddelande så är du med i utlottningen. Jag är med,är du???

Så förvånad jag blev

Mitt i matlagning så ringer telefonen. Blev som nervös för jag väntar att en person ska ringa som VERKLIGEN borde göra det. Dock verkar det samtalet utebli, vad göra? Hursom så var det Lina som säger: Kika ut! Då står hon med sparken och Emilia i sparklådan utanför mitt hus! Dom var ute och sparkade och skulle kika vart vi bor, så trevligt.

Denna ovisshet stressar mig nåt fasligt. Förstå att det inte funkar att göra sig okontaktbar, snälla hör av dig bara. Jag är inte omöjlig alls. Jaja, spela roll för du läser ändå inte det här... Men jag mår dåligt av det i alla fall.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåå bli bra bara snabbt snälla!!!

/T

Heja Helena Jonsson!!!!!!

Kort om dagens prommis. Cato försvann på en gång och var borta halva promenaden. När vi träffade Mårre i spåret så visade det sig att Cato minsann hade varit med dom hela tiden och G hade ingen telefon med sig. Kul att man är den roligaste i skogen, not... hmmm. Efter kaffe och fika till skidor, först nefför och sen platt med vapen så ska jag nu bege mig en våning ner och dammsuga bilen. Sambo frågade så snällt så det är klart att jag kan göra det!

Hehe, Kerstin, det hade jag glömt bort :0) Han kom förresten tillbaka ganska fort efter att C försvann. Vi var då roligast i skogen för nån iaf.

Kram! /T

Singstar princess

O yes alltså! Har kört lite Abba och mycket Rock ballads, he jär shå kul. Kollade på körslaget innan och så fort det är nåt med sång på tv så blir vi så bumbiga och måste sjunga.
Blev inspirerad av en god vän att tvätta idag, så två maskiner är klara, duktigt, jag hatar att tvätta. Jag började dock inte lika tidigt som henne och var således heller inte klar förrän nu. Fast då bor ju jag i hus och har tillgång till tvättstugan när helst jag behagar. Om än det inte är så ofta.

Morgondagen bjuder på sedvanlig prommis med hundbästisen Chaplin. Ska bli så trevligt, hoppas det är lika fint väder imorgon som det var idag. Dvs kring 0 gradigt. Cato har nu helt slutat snörvla och om tre veckor ca ska han få sin andra och sista dos. Visste ni att det där medlet är så giftigt att dom inte får leka med andra hundar (risk att slicka i sig) på tre, fyra dagar. Inte heller bada i sjöar och vattendrag på minst fyra dagar eftersom det dödar en massa vattenorganismer. Det är klart att när det tar bort noskvalster, bandmaskar och rundmaskar i alla stadier, hjärtmask mm så lär det ju vara farligt för andra små kryp också.

Har lite skuldkänslor för att jag tackade nej till jobb ikväll, M-L fick jobba ett räserlångt pass pga mig. Förlåt mig... Egot behövde vara ledig idag. För övrigt så firar jag och Daniel 10 år snart. Den 20 januari närmare bestämt. Har slagit in ett fint paket till min älskade som jag hoppas blir uppskattat. Säkert blir det nåt mer innan den dagen är kommen. Jag känner ju mig själv.
Snart är det lön...! Välkommen säger jag.

Kram /T

Svettigt värre

Nu är julen bortstädad. Jag vet jag sa att den skulle inte bort före 20:e dag Knut men det passade bäst idag så jag har knogat och tampats med den stickiga granen. Dammsugat och skurat. Kändes ganska skönt nu när det är gjort.
Försökte uppdatera tidigare idag men det ville sig inte. Verkade vara nått tjall med hela blogg.se för jag kunde inte läsa andras bloggar heller. Eller det gick om jag väntade 100 år för att ladda sidan.
 Här kommer en bild på gårdagens bakverk. Suppergoda blev dom.

Muffins med hasselnötcréme och chokladfrosting

Puss /Tese

Att stjäla eller icke stjäla det är frågan

Mätt och glad efter hela 9 minitubs. Lite för mätt för att det ska vara nyttigt tror jag ;0) men gott var det!

Vi fick beskåda en intressant händelse med en Cato som stod och trånade efter julskinkan på köksbänken i över 7 minuter innan han bestämde sig. Utan att ta notis om omvärlden så stod han där och man såg hur det surrade i hjärnan, den goda VS den onda. -Ska jag vara lydig eller olydig...? Det luktar ju så himmelskt gott, suck.
Tillslut beslutade han att vara lydig och gick därifrån med en djup suck. Duktig vovve som inte visste att vi såg honom. Sen fick han en karra från godisburken istället som kompensation.

Idag har det monterats ett element i garaget i norris så nu hoppas jag att allt ska vara frid och fröjd. Och att jag kan få tillbaka min kupévärmare. Fatta hur kul det har varit att börja 7 på morgonen och skrapa isruta i -19. Tur att det finns en liten knapp för extra motorvärme, den har jag använt flitigt. Syns på dieselförbrukningen tyvärr.


Chaplin snurrar runt i snön


Helt galet söt

Puss på er, nu ska jag baka liten kaka
/Theres

Tack för tipset

Tog fasta på ditt tip i alle fall. Det blir tacos, tackar för det! Ska även försöka baka nåt gott innehållande hasselnötter och choklad. Åter till matlagningen............

Kram/T

Med beröm godkänt

Måste bara få slå ett slag för min chef. Hon har suttit ocj knåpat ihop nya schemat för "nya" kundtjänst och det blev minst sagt bra. Inte bara för mig utan för alla tror jag. Hon har tänkt på allt. Ledig fredag före ledig helg, många sammanhängande lediga dagar, tidigt lördagspass för de som är ledig söndan... Cred till H verkligen.
Innan jag somnade igår låg jag och tänkte på hur jag ska göra för att förbättra mitt historie berättande. Det är stört omöjligt för mig att bara berätta rakt upp och ner utan jag svävar ut på sidospår och ibland kommer jag aldrig fram till poängen alls. Någon som har ett tips för det?

Precis som J och M så har jag beställt från H&M, dyrt blev det men jag hinner få lön innan det ska betalas. Min gröna kappa som jag älskar har jag snart i rött och svart. Och så en kort jacka i samma gröna färg, ett säkert kort om bara storlek och modell passar. Lite träningskläder kommer också i paketet så sen är det bara att ta mig i kragen och pejla in Korpen Piteå.

Kram/ T


Gammalt recept ny kock

Det blev D som fick göra köttfärsbiffar idag, på mitt recept som inte finns nerskrivet utan bara finns på känn i mitt huvud.Det gick bara mumma, gott blev det och matlåda till oss båsa imorron minsann! Inte godare än mina dock, sorry babe inte än.
Ganska tidigt på morgonen/dagen kom det en kund som gjorde intryck på mig. När jag stod där i posten så kom hon fram och läste en vers bara sådär. Det fanns med en kung och en prinsessa, det var morgon... kommer inte ihåg riktigt men känslan är kvar. Det var fint och jag blev glad. Hon ville inte handla nåt utan ville bara glädja den gulliga personalen. Fint tycker jag, tack ska du ha!
Både jag och Jenny är nu anmälda till Steg 5 (av 6) utbildningen. Det är en förtoendemanna utbildning inom Handels som vi snart har gått klart. Det har varit otroligt givande och roligt och jobbigt på samma gång. Den här gången ska vi åka till Övertorneå(!) av alla ställen. Tre dagar nästan 30 mil bort i ödemarken... hujja så hemskt. Tur att det är det bästa sällskapet med. Pax att dela rum med J!
Gårdagens Järngäng änglarna var ju jättebra, att jag inte har sett den förrut är en gåta. Jag är ju rätt patriotisk när det gäller film producerad i norr och denna är ju inspelad i Luleå. Ny film blir det ikväll, inte bestämt vilken ännu, det finns ju 4 att välja mellan. En film som jag kan tipsa att INTE se är Teeth, släpps snart på DVD i Sverige. En tjej som är uppvuxen vid ett kärnkraftverk är missbildad. En uppsättning monstertänder sitter i ´dom privata delarna` och vartefter det lider så biter hon av än den ena och än den andra... Kul, sjuk grej men räckte inte för att få en hel film intressant.
En våldtäktsman skulle då bli straffad på studs och det hade ju varit nåt eller hur?!

Kram på er /T

Slappa time

Svängde förbi Hemmakväll för att hyra Kaotokeino upproret (stavning???) men den hade inte kommit. Blev istället fem gamla filmer för 100kr. Ikväll blir det Järnets änglar. Sen är det godnatt, tidig dag imorrn med.

Pöss /T

Veckans omega-3 och 6 chock

Lax till middag, gott och nyttigt. Uppdaterar lite medans jag väntar på maten.
Morgonen började sådär lagomt kul. Eftersom elementet i garaget är trasigt så står min kupévärmare där tills det blir utbytt. -19 var det imorse och ingen värme i bilen, det tog tio minuter för mig att få upp ett litet, litet titthål. Hade pappa polis stoppat mig så hade det garanterat blivit böter. Detta gjorde mig en aning försenad så jag stämplade in 1 minut försent. Rätt bra ändå.
Samma visa när jag skulle hem men då var det ingen tidspress.
Jobbet gick lugnt och bra. Nu är ju tiden då vi butiksarbetare får lite andrum. Folk har inga pengar kvar och det är långt till löning (fast inte för mig som får den 15:e).

Det hände en rolig grej idag som först var läskig men sen verkar kunna bli riktigt bra med lite tur. Törs då rakt inte skriva nåt för då går det lätt åt pipan på stört. Och NEJ jag är INTE med barn.

Fia: Jag jobbar till 15.30 på fredag
Jenny: Jag mailar i detta nu och anmäler mig. Anmäl dig till upptaktskonferensen med vettja!
Linda: Roligt! Har inte du någon blogg?

Så det var det nu tror jag min mat är klar snart. Vi höres!
Kram /T

What to do

Stress det tar verkligen energi. Efter att första glädjen släppte så kom tröttheten som ett monsunregn. for till stallet som det var bestämt men jag orkade inte rida, kändes jobbigt att tänka på att ta mig upp i sadeln, fatta sjukt. Sen så har vi varit iväg på några ställen, handlat och parkerat i soffan. Klockan sex vaknade jag till och var säker på att den var minst nio, dvs snart läggdags ;0)

1,5 timmar senare

Mamma och pappa kom förbi oanmält, det var ett trevligt avbrott i bloggandet. Drack kaffe och nu finns kanske lite energi till att sjunga lite singstar.

Vissa ser jag på jobbet imorgon. Andra får jag lov att ha i tanken istället! Kram alla /T

Kall skinka

påbörjade en julskinka igår och ställde ut den på bron för snabb avkylning efter ugnsbakningen. Den stod ute tills idag... Gode frusen. Nu ska den snart in i unen igen för att griljeras lite, det är bra att köpa skinkan efter jul då är den så billig så. 19.90/kg och dessutom närproducerad. Hade kunnat varit min lilla kulting om livet tagit en annan vändning.

Om en vecka åker fina granen *snyft* jag som gillar att ha jul i huset. Äsch det är inte så länge till jag får ta fram allt igen.
Se vad den positiva energin flödar efter all tur (ta i trä) som drabbat mig nu!

Puss,puss /T

Åhååå vad braaaa!!!!!!

Nu har det löst sig vad det verkar. Jag som blir så hetsig är nu lugn. Det går över ganska fort. OBS att jag inte är arg på någon längre och jag var inte arg på någon av mina vänner. Hoppas ingen tog åt sig för det har ni ingen anledning att göra, varför skulle jag vara så ilsken på just Dig/Er?
Proppen i värmesystemet har tinat och nu cirkulerar det för fullt. Inga sönderfrusna rör heller, förutom i garaget ovan jord. Relativt lätt att åtgärda när man har en ingenjör i familjen ;0P. Det som behövs är ett nytt element samt ett kopparrör och lite kopplingar så är saken biff.

Märks det en lite annan tongång hos mig nu motför tidigare idag. Det är nog lejonet i mig som kommer fram. Lejon ska ju vara ganska impulsiva och det är ju jag i ett nötskal.

Cato har fått sin första dos advocate idag så förhoppningsvis ska hans snörvlingar upphöra nu. Skippade Lillan idag så jag far dit imorron och ger lunch också. Åsså lite ridning och hästmys med.

Blåbär med vispgrädde ska nu smaka!!!

Hejdå för idag!

Är det trettondagsafton idag?

Jag är hemskt dålig på att veta sånt där. Jag kan julafton och sen att nyår är prick en vecka senare.

Börjar med det som var bra idag. Tur kanske? Det gick galant på Bilprovningen, gamla skrutten gick igenom ua. Inget värt att veta eller nå sånt svammel, nada. Det var kul! Reftletion över detta som jag klurade på medan jag väntade på att få köra in och hade en puls på 180. Varför är det så nervöst att besiktiga bilen, det gör inte ont och det enda som händer är att man får veta om den är farlig att köra med. Och då vill jag ju ändå veta om det innan det är försent.

Nåja anländer sen i Norris och ser en fasansfull syn. Hela uppfarten är full med vatten som rinner ut från garaget och det rinner ner längs gatan. Shit också, hoppar ur bilen snabbt som attan och springer mor garaget och hör hur det bara sprutar därinne. Jodå ett sönderfruset rör har tinat och står och toksprutar vatten 5 cm från kupéfläkten. Tur det i alla fall! Plaskar mig genom cm högt vatten och drar ur strömmen för säkerhetsskull. Rusar vidare in i huset och stänger av huvudvattnet.
Det är fortfarande plask i garaget för avloppet har frusit med så inget rinner undan där. Suck.
Sen gör jag det jag kom dit för. Tråcklar mig ner i krypgrunden genom det minimala hålet under spisen, jodå det gick bra både upp och ner, och ställer dit en till aerotemp fläkt. Tror att jag är typ klar förutom kolla pannan och så, då hoppar katten ner och vägrar komma upp.

Jösses vad jag kokar av ilska över många saker. Håller dom sakerna borta från bloggen dock. Vill inte gå till personangrepp på in-ter-net.

Hemma åter nu och ska försöka städa och göra lite mysigt ifall vi kan tänkas få en trevlig kväll sen. Håller uppe hoppet och satsar på Drömvinsten :D

PoK/T

Nu kör vi!

så det ryker

Inte mycket nytt

Läget är oförädrat i stort sett. Skriver som en kråka pga. plåster på höger pekfinger. Snubblar på tangentbordet. Varit trött som få på jobbet och aningens dåligt humör. Kan ju bero på både trötthet och yttre omständighetr. Har precis varit till Öjebyn och fått låna en till lfäkt att värma med, åker med den till Norris imorgon. Ska även besiktiga bilen (mercan) och göra Lillan. Ridningen kanske blir lidande pga hejna skiten tyvärr.

Åtminstånde så ska jag få mig kanske ett eller två goda skratt för jag köpte Macken dvd:n (Galenskaparna) med Aftonbladet idag. Det blir i alla fall kul!

Ibland känns det som att livet är gode orättvist. Förmodligen är jag inte ensam om att tycka det men om jag ska summera turen jag haft under 2008 så räcker nog en hand. Däremot oturen jag haft, den får jag nog räkna på både fingrar och tår. Dock så räknar jag nog med endel av 2007 i oturs träsket, från augusti ungefär. Gris också!

Sov gott alla vänner, morgondagens äventyr närmar sig!
Kram /T

Otursmolnet ligger stadigt

Fick bli ett tidigt avslut på en trevlig kväll. Magen är full av god mat och tårta och sinnet är uppfyllt av glädje. Trots dagens stora nederlag så har jag kunnat slappna av och njuta av min underbara mosters kalas. Min lillmoster Mia som helt plötsligt har fyllt 50 (fast eg nästa vecka). Jag minns när hon fyllde 35, det var ju inte så länge sen tycker jag men tiden går fort uppenbarligen.
Tidigare idag var det inte så roligt för oss. Fick reda på att vattnet i Norris har frusit (vattenburen el), det kunde ha sett annorlunda ut om vi fått veta det på en gång och inte ett dygn senare... tyvärr. Nu är det bara att vänta tills proppen släpper och se hur mycket som frusit sönder och vad det kommer att kosta *gulp*. Peppar, peppar att allt är helt. Vad vi vet nu är att elementet i garaget är sönderfruset men förhoppningsvis är det stopp där. Håll tummarna!!!!

Har fått ett recept på Advocate spot-on till Cato mot noskvalster. Funkar väldigt smidigt, man droppar en droppe i nacken två gånger med en månads mellanrum. Då blir han avmaskad också så det blir flera flugor i samma smäll! Kanoners.

Dags för sängen, det är en dag imorgon också!

Puss /T

Frid i sinnet

Allt känns lugnt och fridfullt för tillfället. Har nyss kommit hem från skogen där Cato och Chappe har busat och sprungit av sig. Nyår är över, fortfarande går det av nån raket här och var men inte så farligt. Vet inte riktigt vad jag ska fördriva min tid med fram till festen ikväll. Göra mig snygg kanske?
Tror att jag ska göra några saker färdiga så dom kan sluta ligga och gnaga i bakhuvudet. Sånt är stressande för mig. Jag förtränger på dagen och sen på kvällen så ligger jag och funderar över allt jag måste komma ihåg att göra. Usch, usch för alla måsten...

Kram och puss /T

Rich girl

Så vart jag rik igen! JC är avklarat och jag har dessutom fixat så D kan fara dit och lägga upp jeansen vid tillfälle. Hunnit prata i telefon och gå en sväng med hunden också. Jag älskar att bo i stan!!!!!! Allt är så nära och går så fort. Fantastiskt!

Snart Coopan till sena kvällen. S jobbar i alla fall så det blir kul.

Kram /Theres

Allt smakar ju daggmask

Har just haft en intressant disskussion. Den handlade om smaken daggmask. Hur nu någon som inte smakat kan veta hur det smakar... Men hursom helst så är det då löskokt ägg, tuggummi med goj i mitten och en godis som är vit, rund med vitt puder runt som då tydligen smakar daggmask. Nån fler som har märkt detta fenomen?

Sov nästan stressande länge idag. Skulle ha sovmorgon till halv 9 men vaknade redan halv 8 av att Cato kräktes. Kände mig tvingad att gå upp eftersom han har en förmåga att hålla till på finaste mattan i de lägena. Det var nästan sant, han satt i sängen i gästrummet och spydde. Välkomna att sova över, det var inte så farligt mycket :D
Vet inte hur det funkar på hundar men om det är som med människor så kanske det är förkylningen som ger sig. Det går visst nåt rejält förkylningsvirus bland hundar just nu. Därför fick vi inte noskvalster medicin från veterinären. Fastän jag VET att han har det. Förmodligen både och helt enkelt. Synd om han är det då för flera gånger per dag får han andnöd i 15-30 sekunder, stackars krake.

Gårdagens ridtur var då helt underbar! Härligt väder, -10 och det knarrade under hovarna. Lillan har saknat mig och det gör mig glad i hjärtat. Alla hästarna var inne hela nyårsafton pga stormen så det var riktiga energiknippen som flamsade runt i hagarna. Moddy satte igång och galopperade runt, bockade och sparkade som en dåre och fick igång alla övriga 5 hästar. Lillan red jag ju så hon fick lov att hålla sig på mattan.
Roligt att se men lite läskigt eftersom det är halkigt i hagarna. Allt gick bra och inga ben är brutna!

Dags att se om bilen har tinat så jag kan åka ner på JC och lämna tillbaka två par jeans. Köpte tre till D och ett par var bra, övriga två var då så moderna att dom satt som tights runt vaderna. Fashion my ass, dom var asfula. Det är svårt att köpa jeans utan att ha med den som ska ha dem så jag tycker att jag gjorde det bra ändå!

Off I go /T

Julen 2008

Här följer lite bilder från julen också.


Vår vackra VANLIGA skogsgran

Annan vinkel

Och så kungsgranen aka lejdesten


Jag och mamma!

Jag och pappa!

Jag och syster!

Nytt år

Nu är jag inte ond längre, så ni kan krypa fram och visa er igen. Lilla hund sover i sängen och jag har lite huvudvärk pga trötthet. Klev upp enbart för att D påminde mig om att jag skulle rida medans det var ljust, äsch då.
Gårdagens goda måltid följer...

Vacker nyårsdukning

Förrätten var den goda, goda hummern

Efterrätten bestod av äpple med riven mandelmassa och ingefära. Gratinerad
och serverad med mangorippel.

Varmrätten missade jag att fota. Den tog slut så fort :D Här följer lite bilder på övriga sällskapet i alla fall


Andreas och Cato

Herr och Fru Hessel

Chilli och Cato dödar varsitt djur


Fröken Sörvåg

Japp det var det, nu ska jag göra lite nytta med. Puss alla /T

RSS 2.0