dripp dropp svettig kropp

Få se nu, det är min femte lediga dag på raken. Skönt som attan och att det dessutom blev semester värme var ju inte helt fel. För att utnyttja vädret så var jag och red ut i dryga två timmar igår tillsammans med två andra i stallet. Hittade jordens sandtag som vi klättrade i flera gånger och svetten rann på Charmeur. Kul tyckte både jag och häst! Idag blev det också uteritt, red barbacka för att se om han ville bada lite. O nej inte det. Tror att han var sugen men underlaget var creepy, lite lerigt sådär. Får väl hitta en fin sandstarnd och herr finfot ska våga doppa sig :0)

Daniel red idag med. Barbacka (med barbackagjord) och det gick ännu bättre än sist. Charmeur slappnar av så fint och börjar lyssna så bra.

Avslutar där för nu ska jag gå och steka finmiddag på tisdagkvällen. Entecöte ska låtas smaka på Skolgatan!

Puss/T

Värmebölja

Det är gode varmt när man framåt kvällen kollar på termometern inomhus och hurrar för att man fått ner tempen till bara 26 grader (:-
Helgen som varit har då inte saknat sol. Det har varit kring om 28-30 grader i skuggan och för svarta hundar är det ingen höjdare. Så för att göra livet lättare för vår gäst har vi badat och spolat med vattenslangen! Nu är han åter hemma i sin trygga vrå med matte och egna leksaker. Tror han tyckte det var skönt att komma hem igen.
Cato tycker också det var skönt att Chappe åkte hem, han är så vansinnigt svartsjuk. Trots snudd på värmeslag så måste han ligga i knät i soffan bara för att visa att det här är minsann MIN mamma och pappa. Som ett barn med andra ord.

Hästeriet går fortsatt bra. Red idag med M´s tips och råd i bakhuvudet. Dock så var det en tjurig och bångstyrig pålle jag hade idag. Han ville då rakt inte, höll på och svamlade med att vara skvättig för saker så det blev mest sån lydnadsträning idag. Tvinga honom att gå ut i läskiga hörnet och göra skänkelvikning förbi släpet och lite sånna saker. Vänstervarvet var väldigt stressat så när vi mot slutet fick till en lugn galopp där så avslutade vi. Sen red Daniel lite, gjorde samma övningar som igår, dvs igångsättning till skritt, styra åt olika håll och göra halt. Gick superbra tyckte jag. Charmeur gick på rätt så avslappnat och lyssnade bra på Daniels hjälper så det går framåt!! Med stormsteg!! Snart så kopplar vi lös longerlinan.


Hästar kommer i alla former och färger. Stor (Amber och Nosse) och liten (Electra)

Taget från Charmeurs hage

Puss i sommarvärmen/T

Snusk i telefon

Nu har jag då råkat ut för något mycket skumt ikväll. Satt och åt grillat med Daniel och svärmor när mobilen ringer - dolt nummer. Svarar och det är en man som presenterar sig som Göte (med hårt G). Låter som en riktigt skum typ men han frågar om sadeln lite lagomt stönande och flåsande.

-800 kr det låter ju som ett riktigt, vad han då sa, angenämt pris

-Ja, jo...

-Hur sitter den på kvinnor då?

-helt tyst... (
hörde jag rätt?)

-Ja alltså jag funderar på hur sitter den på kvinnor, man måste ju ha något att hålla sig i

-Du då tycker jag att du tar och ringer någon annan istället, tack och adjö
! Jäklar jag kände att jag ilsknade till som ett bi. Äckelgubbe!

Önskar att jag kommit på något bättre att säga men hur förberedd är man på att en jävla snusk flåsare ringer på min blocket annons som legat ute i vad, tre minuter?

Ja mycket ska man vara med om men tänk på det mina vänner och fundera ut vad ni skulle ha sagt i mitt ställe. Själv har jag kommit på många beska kommentarer i efterhand.

Sov gott /T

Longering

Från longeringen i måndags







Men nu är det godnatt, har ju utsläpp imorgonbitti...

Sovgott!!


Kärlek och saknad

Har ridit för M idag, på ett tredelat bett och det gick ju bra! Fortsätter med sits och balans och samverkan med hjälperna. Tror att mitt största problem är att jag rider western, dvs lagoms slappa tyglar, höjer händerna och fram med skänklarna när jag ska sakta ner eller göra halt. Precis tvärtom mot akademisk ridning och jag måste ha hjärnan påkopplad hela tiden för jag faller in i western stilen ganska lätt.
Kul är det iaf att se hur bra det funkar när jag gör allt rätt. Det är verkligen en toppenhäst jag har fått äran att köpa. Nu hoppas jag bara så mycket att A hittar en fodervärd till Lillan. Det ligger som och gnager i bakhuvudet och jag vill så att det ska lösa sig fort. Är det någon som vill ha en "egen" häst i ett halvår så har ni chansen med kanske en av jordens snällaste kusar. Lillan är verkligen en häst som jag litar på. Hon är aldrig dum, kan vara lite misstänksam mot farliga rådjur men skulle aldrig bocka eller försöka något sånt. Hon har verkligen en särskild plats i mitt hjärta!!


På Kärschans

Skönt i hagen på Näsviksgård

Åsså tar vi med en bild på Charmeuren också



Beteshage tillsammans med goda vänner

Kram och puss/T




Fina jackan gick till nån annan

Jobbigt idag när Nelly började sin rea igår. Var tvungen att kika in även om jag inte har råd egentligen. Blev ganska glad då jag inte hittade något!! Förrutom en jacka... En som jag velat ha länge men tyckt varit för dyr. Försökte stoppa den i kuvagnen men då visade det sig att den var slut den med... Bra för plånboken ia vart fall!


Esmeralda Coat SEK 379, Kaffe - NELLY.COM
379kr på rea, ord pris 949kr

Nu har Chappe landat hos oss, det blev en tidig morgon då vovven såklart steg upp när Daniel steg upp. Han är ju van att få lite tidigare morgnar än vad jag har. Plus att han är lite stressad över att inte vara hemma i tryggheten, men natten har gått bra han gick och la sig tillslut och nu ligger han och slappar i väntan på att någt spännande ska hända.
Tänkte ta en tur till Ögeltjärn och låta dom bada lite, sen har jag ridlektion med M senare idag, blir nog jobbigt för både häst och ryttare, och lärare för det är varmt som i öknen idag.
Först ut är dock städning. Och sen handling, min gud vad jobbigt en dag som denna. Dag ETT på summergames, ungjävlar överallt och deras än värre föräldrar. Huga så glad jag är att slippa jobba. Om det inte var så att jag skulle köpa vattenmelon då skulle jag ta cykeln istället för bilen, förmodligen hundra gånger snabbare.

Djupt andetag---------

Nu kör jag

Puss hej/T




Häst, hund, jobb

40 minuter till jobb igen. Men sen har jag 6 dagar ledigt, skönt och nice må jag säga. Ikväll efter jobb ska jag till F´s lägenhet och hämta Chappe, han ska vara här i helgen medans hon är och gifter bort sin bror i Umeå.
Allt går fortfarande bra med poan, igår red vi ut och galopperade så han var dyngsur av svett. På hemvägen körde vi lite skänkelvikning och slutor i trav, superbra bjudning så jag var så nöjd med killen.

Bjder på en bild av Cato på midsommar. Tröttare får man leta efter ;0)


Puss/ T

Nu funkar det igen!!

Charmeur i sin lilla hage, med trotjänaren Jojje
Amber och Lady kikar ut, mellan dem bor Nosse
Stallet med 8 boxar, Daniel pratar med Charmeur

Äntligen!! /T


Youtube kändis



Kortis på sötpoan!


Stallsysslaren D

Daniel har varit stallnisse idag medans jag har jobbat. Byggt beteshage har han gjort. Och mockat och gjort mat för att vara snäll med mig!! Tack älskling!!!
Han var ju således också den som fick vara med på betessläppet. Oj vad dom sprang! Fyra hästar i bredd ångade iväg. Charmeur går med Jojje, Green och Lady. Och imorgon kommer också Jill till deras hage. C och Jojje bildade en egen flock på två så dom trivs bra ihop, känns så skönt. Det är inget dygnet runt bete så dom får komma in på natten, säkert skönt att slippa myggen.

Ridningen idag gick sämre än i förrgår, han var så pigg och stressad av sig men mot slutet så fick jag honom lugn och samlad. Sen la vi av medans vi var på topp!!


En bild i alla fall. Det är något som inte stämmer... ska grunna på vad det kan vara

Kramar/T




Inga bilder idag heller

Tröttsam dag idag. Tur att dagen efter midsommar är ganska lugn i matbranchen. Vi hade partaj här igår med en massa trevliga människor, nya och gamla bekanta. Supertrevligt var det men det blev så sent... Jag som skulle upp och jobba dagen efter och allt. Men men nu har jag klarat den dagen med utan att avlida.

Ridpasset med Charmeur igår gick helt lysande. Efter M´s alla tips så var vi ett helt annat ekipage. Verkligen framsteg. Idag har Daniel gjort stallet och det blev vilodag för killen men imorgon så kör vi hårt igen och då är han säkert pigg!!

Här var det tänkt att det skulle in lite bilder men som vanligt så vill inte blogg.se vara med. Dom är uppladdade men vill inte vara med i inlägget så tyvärr blev det inga foton idag. Sorry!

Nu blir det liten stund i soffan framför Rome. Skönt!

Kram/T

Ridlektion nr 1

Jag är så nöjd och jag är så lycklig att det känns så rätt. Jag har helt enkelt hittat rätt häst. Fick en lektion av M idag. J kom och skulle kika på pålle och då följde M med. Det var så mycket värt och jag inser mer och mer att han är lättriden, om bara jag gör rätt så gör han rätt. Mitt största problem är balansen men jag tror att det kommer att bli bättre allt eftersom jag litar på hästen också.
Daniel filmade en stund och jag har suttit och tittat på det nu, nyttigt att se hur man ser ut. Jag tex faller fram ganska mycket och fastän jag tror att ryggen är rak så är den inte det.

Som om inte det var nog så får vi finbesök snart av bästa Arvid. Han bor på tok för långt bort och det är alldeles för sällan vi ses tyvärr :0(

Hade förresten jordens tur med hovslagaren. Ringde för att boka in en tid och han hade EN tid kvar. Sen skulle han på semester, vilken röta!!

Next-matlagning

Puss/T

Charmeur är förälskad

Dagen ska jag börja med att ge mig iväg och matshoppa inför morgondagen som ju är midsommarafton. Ska även he mig in på systemet. Hoppas att alla andra spritsugna pitebor inte har vaknat klockan 10 när dom öppnar! Själv är jag inte så spritsugen, ska bara ha en Tullamore för att kunna mecka Irish coffe om man får för sig det.

Kände mig gode duktig igår. Gick en långprommis med Cato, städade huset både uppe och i källaren och var klar att åka till Charmeur klockan två. Var där i nästan fyra timmar tror jag. Vi red ut i skogen och jag vet en som ville springa järnet men inte fick. Hittade ett sandtag som funkade bra att köra lite voltarbete på.
Det är så mysigt att komma till stallet för han står alltid redo att säga hej i hagen. Idag kommer det en D-ponny till stallet, hon ska bo där i två månader, skulle tro att hon får gå med C och Jojje i hagen.

Oj just det jag måste ju berätta!! Charmeur har hittat en kärlek. Minishettisen Elektra, han blir som till sig när hon kommer i stallgången. Kröker på nacken, lyfter på svansen... Sötnos!!

Nog för idag, jag har åtaganden idag.

Kram /T

ps. ska pussa och krama från Linda (C´s gamla ägare i Danmark), gör likaså från Emma utan att fråga för jag vet att hon saknar lillkillen nåt enormt ds

Utkast: Lite kort ...

Lite kort nu, fick låna en annan sadel igår som passade klockrent! Den ska jag nog be att få köpa. Anna var till stallet och tittade på Charmeur och kollade när vi red en stund. Red först 45 minuter vid stallet, funkade bra i alla gångarter. Sen kom Daniel precis när vi gått in i stallet så det var bara att traska ut igen. En härlig promenad på häst med hund i skogen för att utforska Pitholmshedens underbara sandvägar.


Skrev detta igår morse... se hur bra det gick :P

Theres och Daniel är med häst

Söndag kväll, helt slut i huvudet efter veckan som varit. Mitt hästägande börjar med minus-sömn kan man säga. Men det är ändå två lyckliga hästägare som har sovit lite. Vi har nog dryga fem timmars stalltid idag, klockan liksom bara drar iväg.

Gårdagens långa transport gick superbra. Charmeur var cool hela resan, 35 mil, från Vilhelmina till Piteå. Jag tror vi stannade och kollade killen fem eller sex gånger på en knapp sex timmars resa. Väl framme så lastade jag ur honom och så fick han stå och vädra en stund på nya stället, sen in i stallet och sin nya box. Han blev genast bekant med boxgrannarna och började äta som om han inte sett mat förrut. Kändes otroligt skönt!!


Fotografering vid ett av stoppen. Absolut sugen på pepparmintgodis!!
Daniel och Charmeur är redan bästa polare

Imorse var vi dit klockan 8 för att vara med och släppa ut. Såklart gick också det hur bra som helst. Inget bråk i hagen, dom sprang ett varv och började äta sen. Charmeur fick gå med Jojje och Kajsa. Jojje är också boxgranne så dom hade nog pratat lite under natten redan. Kajsa åkte iväg på bete idag så nu i sommar är det bara dom två i hagen. Än så länge i alla fall.

Charmeuren susar förbi i sitt nya Bucas regntäcke

Jojje (Joyride) och C bekantar sig lite

Efter lite behövligt soffslöande och handling mm så åkte vi tillbaka till stallet. Hästarna hade fått komma in eftersom det har spöregnat hela dagen. Glädjande var att nya täcket var snustorrt, funkar bra alltså. Ryktade och gjorde honom fin. Provade lite täcken, benskydd och sadel. S och U kom förbi för att kolla in kusen. Om dom var imponerade vet jag inte men jag tror dom tyckte han var stor, inte sant? Efter ompysslingen så gick vi ut och körde lite miljöträning och ledarskap, bara runt stallet hit och dit, gick superbra. En höjdare var det att få beta klöver vid skogskanten, mumma!!


Lite följa John


Gräs= gott



Den lilla promenaden gick så bra så vi tog en premiärtur uppsuttet också. Utan full gas i galopp :0) Red bara 25min(?) för jag var så orolig att sadeln inte satt som den skulle, plus att stiglädren var konstiga och skavde mot benet. Weird! Ska få låna en annan sadel av Erica imorgon och se om den kan passa bättre. Tyckte att sadeln låg på mot manken när jag satt i den.



Det var allt från första dagen av hästägande!

Puss och Kram /T

Små korta

Alldeles, alldeles strax startar färden mot Vilhelmina och Charmeur. Så nära men så långt bort. Och aldrig har jag väl längtat så mycket efter något!

Puss T

myror i magen

nu mina vänner pirrar det i magen.

Snart!

Snart!!

Snart!!!

Kram Theres

Bajs attack

Oj, oj vad jag har konstiga drömmar i dessa tider. Jag drömmer om hästtäcken som är för små, rejält för små, mer passande My little pony :) Sen i natt så drömde jag att jag hade fått flera negativa omdömen på tradera, helt utan anledning. Har även varit och hämtat Charmeur varje natt hela veckan med olika resultat... pjuh det är tufft det här!!

Det har löst sig med transport nu. Det blev lite panik en stund när alla verkade ha lånat ut sina just i helgen. Bla var det tävlingar i Umeå som satter käppar i hjulen.

Nu till gårdagens största händelse. Skulle strax åka mot Luleå och gick ner för att hämta min nytvättade vita klänning i tvättstugan. Tog den över armen, släppte ut Cato på baksidan för att kissa, och vad händer??? Jo en FÅGELFAN störtdyker mot mig och skiter. Tre gånger pepprade han(eller hon) med skit innan det väl tog slut i förrådet. Fina vita klänningen är inte längre nytvättad... Jag gillar ju djur,  så även fåglar men alltså sabla björktrastar, jag får lust att hugga ner era träd om vi inte kan leva i symbios. Jag var inte ens nära erat bo.

Dagens plan lyder som följer. Städa huset, besöka djurmagasinet, ha fackmöte och sen jobba till sena kvällen. Å en sån dag!

Kram på er! /T

Prylgalen och försäkringsförvirrad

Upptäckte att min header helt plötsligt hade dubblerat sig och täckte översta inlägget. Utan att jag rört min stilmall överhuvudtaget... Så jag tog bort den och låter bakgrundsbilden synas istället, om jag hade idats så hade jag gärna försökt att klura på nån snygg design men nä det orkar jag då inte med att sätta mig in i.

Igår var jag och köpte en sadel och hämtade ut paket från Börjes och Hööks. En massa roliga prylar, schampoo, flugmedel, pälsglans, en kapson bland mycket annat. I dagens brevlåda fanns både mina två beställda linnen från Kan Dee och även ett hackamore som jag klickade hem på tradera, sprillans nytt och halva priset, *ler*

Mmm det är
ett dyrt men sant nöja att ha häst. Har ringt runt till olika försäkringsbolag för att få reda på priser på försäkring (och också såklart hur bra dom är). Det lutar åt att jag byter till If skadeförsäkringar, dom hade bra pris på försäkringen plus att jag har bra erfarenheter av dom. Cato är försäkrad hos If och även Eddie var det. Agria kommer jag aldrig att anlita igen, vi hade Eddie där när han blev sjuk och behövde opereras, 20,000 pix kostade det oss då... Allt på grund av att Agrias kundtjänst inte kunde kläcka ur sig att det gick bra att reglera SKK rabatten i efterhand. Av den anledningen så blev han införsäkrad EN dag försent, bara för att jag väntade på att medlemsskapet skulle gå igenom. Jag anser att det är dom som gjort fel när dom inte informerade om att jag inte behövde vänta på SKK men det tycker såklart inte dom, nä, nä.

Invecklat nanting, väntar på att få reda på om jag får låna/hyra en transport. Tror jag ska ringa nu på en gång och höra hur det blir. Bil med dragkrok lånar vi av svärfar för lill mercan är för lätt, plus att den skulle gråta stora tårar om den skulle måsta dra en häst. Mercy Bucaps gillar inte att dra tunga lass.

Tung dag idag. Haft styrelsemöte med Handels avdelningsstyrelse idag. Jävlat hela dan. Imorgon blir det styrelsemöte med LUK:en och på torsdag med fackklubben så huvudet kommer att vara mosigt på fredag.

Äsch nu her jag mig iväg och ringer det där samtalet.

Puss och hej

Drömmen som blev av

Jo det hände!

Här spekulerade jag i när det skulle bli av. Svaret blev: om ca 6 månader

Vem hade trott?

Väntan är låååång

Sitter då bara och väntar på att det ska bli helg nån gång så jag får hämta hem min poa. Ju mer tiden går sen jag provred så känns det bara bättre och bättre. Ikväll ska jag iväg och titta på och förmodligen köpa en sadel. Det blir en billig en så får vi se hur den passar. Så småningom kommer jag nog att ta hit en sadelutprovare alt ta mått och rita av och skicka till tex Lillhästen i Stav som verkar vara bra på sadlar.
Tur för ekonomin att jag i flera år vetat om att det blir hästköp. Jag har ju hunnit samla på mig mycket hästsaker redan. Allt som inte är så väldigt beroende av storlek. Träns, schabrak, benlindor och såklart en miljard borstar. Hästrummet i källaren kommer att få plats för mer än bara hästsaker nu när jag kan flytta över till stallet!

Grymt sugen och spänd på hur Cato kommer att reagera på nya familjemedlemmen. Han är ju snäll som ett lamm så jag är inte orolig för att något dumt kommer att hända. För några år sedan så fick han en stöt av eltråden i Lillans stall och har kopplat ihop det med hästarna där. Hoppas att ett nytt stall kan göra susen för hundskrället. Han måste ju med ut i skogen tillsammans med mig och Charmeur. Vilka planer, vilket team! *drömmer mig bort*

Fick några länkar av Emma med bilder och text från hans gamla ägare i Danmark. Jättekul att se honom och hans pappa. Texterna, dom ska jag ägna tid åt en annan gång. Danska är mycket svårare än norska. Inte alls likt tycker jag, inte ens i skrift.
Tack Emma för kommentaren, den värmde. Jag ska försöka uppdatera med både text och bilder så ofta jag kan. Från och med nu kan vi nog kalla detta för en hästblogg. Så olika inrikting som jag har dag för dag så är det nog inte troligt att jag hamnar på några listor över mest lästa bloggar. Någonsin. Det var ju dock aldrig mitt mål och heller inget jag sörjer över. Jag skriver om vad jag vill, mode, hästar, politik, hundar i en salig blandning helt enkelt. Acceptera eller klicka in någon annanstanns.
Avslutar med en bild som gör mig lycklig!
Två glada jyckar, Cato och Chilli
, sommar 2008

Stor kram /T

Still glowing

Jo nyblivna hästägaren går fortfarande på moln. Jag längtar efter att få hem min poa. Har hunnit beställa en massa nödvändiga saker från både Hööks och Börjes. Samt varit på Ö&B ochj köpt två täcken för billig peng, dom är säkert inte av bästa kvalla men dom duger då säkert ett tag. Dryga 3000 är jag uppe i nu... Huja. Och mer blir det för det måste inhandlas en sadel och ett hackamore också.
Fick ett paket från H&M igår och jag skickade tillbaka hältfen bara för att inte göra av med så mycket pengar. Nu går det ju inte att tänka på skönhet i första hand. Inget mer klädhandlande, väntar enbart på mina linnen som kommer snart fast dom är ju redan betalda så...

Kan erkänna att det är inte så kul att jobba just nu. Tänker mest på nästa vecka och framtiden. Undrar just när skimret ska lägga sig?

Jobb idag igen mellan 10-20.15, jobbigt. Men nödvändigt!

Puss alla /T

Hoppsan då, det blev en Charmeur!

Inte mycket tid för att blogga nuförtiden. Det händer så mycket spännande och fortsätter även så. Onsdagens äventyr gick BRA!! Jag kan numera titulera mig hästägare! För det var ju alltså provridning som var på tapeten men när jag skriver och berättar något så är det som att be om att allt ska gå i stöpet.
Det var en speciell känsla när jag gick in och såg att annonsen är borta. Han är faktiskt min egen, oj jag låter som ett barn men det är något helt fantastiskt som hänt i mitt liv. Att sen ha en massa underbara människor som gärna ställer upp och hjälper till, det gör mig rörd till tårar.
Jag kommer att fortsätta hjälpa till med Lillan och jag vet att jag får hjälp av Anna också så allt känns bara bra. Att det också finns en ridinstruktör i bekantskapen är ju inte helt fel heller, *hint, hint*.

Nu ska jag bara fixa en miljard saker. Köpa utrustning eftersom han kommer helt naken. Ordna med en transport och en bil som kan dra den. Sällskap att följa och hämta honom osv. Någon som är intresserad? Gärna en hästvan människa då! Så jag har lite hjälp av er.


Ful bild på sötingen! Charmeur var namnet!!

Det var allt, vet inte när jag skriver igen. Kan dröja men man vet aldrig!

So long /T


Grimma = det som man drar i

utan vidare fördjupning i det så kan jag berätta att nu är jag väldigt spänd av förväntan. Kanske händer det något kul som jag kan skriva om. Men vis av tidigare erfarenheter så säger jag inget mer.

Önska lycka till kan ni ju göra!

Dåligt med uppdatering här men det får ni tåla. Det är så mycket känslor i mig som jag inte kan skriva om. Bra och dåliga. Jag är ju rätt dålig på att hålla tyst om saker när det händer nåt i mitt liv och som oftast så berättar jag före det har hänt och får sen förklara och hålla på när det då sen inte blev så. Därför är det svårt just nu, det liksom draaaar i fingrarna att bara berätta ALLT. Därför går jag nu.

Puss och hej /T

I ruiner

Ja säg den lycka som varar... Först var jag så glad och kände att allt gick min väg och äntligen skulle drömmen bli sann. Fort var det raserat. I förrgår kväll kom kallduschen och jag har gråtit av sorg, ilska, uppgivenhet och alla tänkbara känslor. Mest är jag arg över att jag inte förstår men måste acceptera.

Fy h-vete. Det verkar ju dock lösa sig för mig, hoppas det gör det för dig. Livet är orättvist.

Kram /T

RSS 2.0