Kvällsdressyr

Pjuh, andra passet är avklarat och jag är helt slut i kroppen och huvudet. Men lycklig! Jag är nöjd med mig själv och Charmeur idag. Vi har kämpat bra båda två. Nu blir det mat och sen ska jag och Daniel ner på Coopan och köpa nåt gott.

Pussen /T

Min favvo






Timo Raisinen är helt sjukt grym!!!




Ni som missat det får här lite smakprov på superTimo


KramT

Morgonhoppning

Det blir dubbla ridlektioner idag. Har haft hopplektion nu på morgonen och snart ska jag tillbaka och värma upp innan Maria kommer för ett dressyrpass. Härligt, det är himla roligt nu för folk ser och kommenterar att han musklat sig bra.
Under morgonens övningar började vi med travbommar som vi sen höjde upp till låga cavaletti och till sist höga cavaletti. Med dom höga bommarna försökte han med allt möjligt för att komma undan, provade försöka galoppera över men det gick ju sämre, tillslut lyckades vi få till en riktigt bra omgång med höga benlyft precis som det ska vara utan att stöta i någonstanns!
Övergick sedan till att köra studs igen, denna gång med vartannat hinder och varannan markbom. Charmeur fattade ingenting, ville bara springa på och ta stooora språng, sket totalt i att studsa över bommarna utan satsade på att komma över hindren enbart. Säkert en rolig syn!!
Blev dock betydligt bättre när vi la upp alla bommar som hinder, blev sex stycken tror jag. Jobbigt och svettigt men otrroligt kul!!

Mer roligt är att han blir helt otroligt fin och lösgjord, så här fin form har han aldrig haft sen han kom. Det var en helt annan häst jag satt på idag! Helt fantastiskt mjuk och avslappnad. Trots att han eldade upp sig för hoppningen så gick det hur bra som helst att samla ihop honom och trava riktigt sakta.

Laddar för eftermiddags´passet nu! Nice!

Kram och puss/T

Rubrik

Glömde förrut, jag såg ju faktiskt Foki på coop i fredags(?) Tyckte att hon var väldigt lik och sen såg jag på bloggen att, visst hade hon varit på PDOL jajomensan.

Ingen trav idag för Daniel men väl en början, nämligen balanssits. Han ska träna på den mycket nu så kommer det att gå så lätt sen känner jga på mig.
Trött nu! Ska gå och mysa vid TV:n med älsklingen och vovven. Häromdan såg vi en film som heter Marley och jag, helt underbar och jag grät en flod i slutet. Ikväll blir det A boy, har glömt vad den handlade om men det märker jag snart.

Kram /T

Stressar och längtar

Ny dag igen och helt otroligt en dag utan regn dessutom! Kanske gräsmattan kan torka lite så den går att klippa. Daniel har ju klippt framsidan så det inte ser så jävligt ut för folk som går förbi men baksidan är som en skog. Kanske tar en ridtur med Charmeur, han hinner nog beta av ganska raskt han, hihi. Fast var ju docj ingen seriös tanke eftersom jag skulle behöva rida på en massa vägar där folk blir arga om han skiter så den idén får helt enkelt bara vara en bra idé.

Har städat idag, påbörjat storstädningen som måste göras på måndag eftersom bigbrother Jon och hans Lisbet kommer upp till Piteå då. Han är tyvärr allergisk mot en massa saker och däribland djur, så jag ska göra mitt bästa för att städa bort Cato även på ställen som inte syns! Dom kommer att vara här på min födelsedag och just därför så har jag tagit semester den dagen. Ska bli så himla kul *längtar*.
Har också kommit på att jag vill ha semester en vecka tidigare, så vi har samtidigt jag och Daniel. Mitt hopp ligger på våra härliga sommarjobbare och att dom vill och kan jobba extra för annars skiter det sig totalt...

Mer måsten i livet för tillfället är att jag måste he mig iväg på apoteket och köpa Omeprazol. Magmedicin alltså, ty mitt stressande över allting har åter igen gett mig magkatarr. Har inte haft det på ganska länge nu men det började så smått igår morse och nu vet jag att det är det. Ska köra en 10 dagars kur och hoppas det går över.

Stall blir det såklart också, idag blir det longering och ridning för Daniel. Kanske trav idag, vi får se!!

Ha det så bra!!
/T

Alexander Zetterman i Falsterbo

Hittade det här roliga klippet på tuben! Dom som är intresserade av hästar och tävlingsryttare kommer nog tycka det är kuuuul!



Haha
Puss,puss/T

Jag kan hoppa, jag är inte rädd

Iiiii jag är som i ett moln av lyckorus! Såklart gick det ju super att hoppa idag och jag hade en sån bra tränare till hjälp. Daniel satt bredvid och tittade med jordens smile på läpparna. Tro nu inte att det blev några höjder, nej nej, krysshinder kändes lagomt. Det blev en studs serie och ett ensamt kryss. Båda med travbommar framför.
För mig  var det skitkul men jag tror att pålle gillade det ännu mer!! Det blev ganska rejäl sprutt på´n fast den här gången klarade jag att hålla tillbaka honom. Vi har ju tränat rätt mycket på övergångar och tempoväxlingar som har gett resultat. Det var också roligt att se A rida en stund för att visa lite grejer. Fastän jag vet det så är det bra att bli påmind om att begränsningarna sitter hos mig som ryttare och inte hos hästen.

Till veckan blir det en till hopplektion, kul. Åsså blir det dressyr med Maria på tisdag om inget ändras. Och där nästa vecka blir det tävling!

Äh skoja bara, ni gick på det va?!

Nu är det dags för lyckofjärilarna att följa med in i duschen för jag har ju jobb till sena kvällen ikväll. Lalala!!!

Hej med er /T

Pigge piggelkott

Har suttit och sorterat lite i bild mapparna, det finns så många dubletter så mycket har hamnat i papperskorgen. Hittade då bla bilder från norrfjärden. Både festbilder och djurbilder. Fastnade extra länge i mappen olika djur där jag hade några bilder på vår söta igelkott. I stan har man då inga piggisar på tomten, det är då säkert så det är ett minus med att flytta till Piteå, annars mest plus.










Puss och hej /T

Skithund

Den lilla bajsrullaren Cato har hunnit med ett bad nu på morgonen. Undrar åter vad det är med hundar och bajs?

Kom ut och såg att det har regnat idag, inte nu längre men det ser mörkt ut för resten av dagen med. Trodde att det skulle vara uppehåll som det alltid brukar vara under PDOL. Dom har ju ett särskilt avtal med väderguden. Nåja, det blir säkert sol ikväll. Vi hade tänkt oss en festivalfri kväll med grillning hos goda vänner istället. Mycket billigare och dessutom mindre tröttsamt för den som ska upp imorgon och släppa ut hästarna :P

Har en liten klump i magen av nervositet också. Under morgondagen ska jag ta itu med det här att hoppa Charmeur. Såklart är det ju jag som sätter gränserna om hur högt det blir och det lär inte bli högt men det ska bli kul ändå. Fast nervöst. Och med tanke på nervositeten så räknar jag inte med att det kommer att gå så värst bra men jag har ju bra hjälp av en tjej från jobbet som bla varit beridare i ett tyskt stall i Göteborg och ridit till hästar för försäljning i Umeå.
Vi stod och pratade häst och hon fick en vägbeskrivning till stallet eftersom det var bestämt att hon skulle komma och titta på Charmeur på lördag. Själv pratade jag på som vanligt om allt jag vill göra med honom och däribland våga hoppa några skutt. - Men jag kan ju ha hopplektion med dig, det är ju det jag är bra på!!! *gulp*

Vidare går min tankar till M som förlorat Junior helt utan förvarning. Att mista ett djur är en stor sorg, det vet nog dom flesta och inte minst jag, men att dessutom inte ha möjlighet att förbereda sig är än värre. Chocken som kommer och hela världen känns svart och orättvis. Att inte få ta farväl. Det är så jobbigt... Tänker på dig lilla, söta M!
Och nu börjar jag gråta såklart, tänker på alla som jag inte vill mista men som jag kommer att mista. Både människor och djur. Måste hitta på något nu och skjuta bort sånna tankar.

Tex så kommer min bror Jon och hans fru Lisbet upp och hälsar på om en vecka ungefär. Dom stannar över min födelsedag så därför har jag tagit semester den dagen!! Ska bli så roligt att träffas igen, det är alldeels för länge mellan gångerna tyvärr. Mest såklart pga av avståndet. Vi bor i Piteå och dom bor utanför Oslo.
Den här känslan ska jag behålla och ta itu med lite städning innan stallet.

Kramar/T

Firefly

Utan internet i några dagar och då kommer abstinensen...

Men jag hinner då rakt inte skriva något nu. För vi ska såklart se Firefly!!


Puss och kram/T

Ruskväder

Det regnar ute och snart ska jag ut i det igen. Kanske mindre idé att föna håret? Mr C verkade trivas rätt bra i blötan så honom går det då ingen nöd på iaf. Longerade idag eftersom det regnade så in i bomben. Munderad i regnställ och ridhjälm var jag sådär lagomt skyddad från dom kalla dropparna. Det blev en snabb session med trav och ingen galopp, vill inte få benbrott i onödan :0)

Jobb blir det alldeles strax.

/T

Helt utan bakfylla denna gång. Puh jag är inte gammal ändå!!

Dagen har snabbt tagit sig mot sitt slut. Den började med stallsysslor och longering av häst och slutade med arbete och dubbel lön på Coopan. Så nu sitter jag här och försöker vara en duktig bloggare som uppdaterar om det händer något. Och visst har det hänt något äntligen. Igår var det 30 år fest på norrstrandslogen och jag plus dryga 30 andra var där och festade loss! Riktigt kul var det, jag åt och drack och dansade så det stod härliga till. Självklart cyklade jag hem i tid, man har ju ett ansvar till dagen efter också. Och nä, jag blev INTE bakis. Hah!!

Ledig imorgon, skönt ska det bli. Har jag sagt det förr att jag längtar efter semester? Nej jag hade väl inte det. Men det är sant, jag gör det :0)

Trötter är jag också. Kom på mig med att sitta här och halvsova framför datorn. Helt klart godnatt och så blir det nya friska tag imorgonbitti!

Tjingeling /T

Förbereder för ångest

Ridningen gick ju lysande! Jenny är så mycket bättre än hon tror på alla sätt och vis. Tog lite bilder men dom är kvar i kameran ännu, plus att jag lägger inte upp bilder på folk utan tillåtelse. Och jag har inte frågat.
Det åskade idag igen, lite läskigt. Vi lämnade Charmeur inne och tog även in travhästarna. Dom var lite oroade av dundret. Övriga fick vara ute eftersom dom verkade rätt obrydda om ovädret.
Få se nu om älsklingen slår till med ett ridpass imorgon. Det var egentligen ett inplanerat idag men vädrets makter ni vet ;D

Hmm kom just på att jag inte vet vad jag ska ha på mig på lördag. Någonting varmt eftersom jag cyklar men också något fint, för det är ju fest. Fasen denna beslutsångest. Och såklart har jag inget fint i min garderob känns det som. Attans!

Jag vågade räkna hur länge det är kvar till semestern för mig och det är fyra veckor och tre dagar. Länge känns det som men. Till veckan får jag iaf börja jobba med Fia som mest hela tiden och det blir najs. Längtar till det! Å till semester.

Ha de!!!

(ps. kom även på att jag måste ha ångest för att fixa håret också, det borde ha klippts för läääänge sen)

Boxaktivitet

Ska alldeles strax ta mig min andra tur till stallet för dagen. Jenny ska komma och provrida Charmeur. Kanske man kan få sig en medryttare nån gång när jag inte hinner med riktigt själv!?
Hade utsläpp imorse och jag vet inte vad som försigått i stallet inatt men Charmeur hade lyckats få ner alla täcken på golvet utanför och Lady hade dragit in sina i boxen, what? Var det det dåliga vädret som orsakade denna oro eller bara rent sattyg från deras sida.

Nu vart det en spya från hunden också. Måste kila.

Hejdå
/T

Bilder från lektion med M









Kanske inte bäst sits men what the f***


Foto: Maria Bergström

Skralt på banken

Skulle vilja ha lite mer pengar jag. Hela min buffert är putsväckk sen vi köpte Charmeur. Det är så mycket saker som jag varit tvungen att köpa så hälften hade varit nog. Lön idag och nästan hela är borta redan till olika konton hit och dit. Räkningskonto, gemensamt sparkonto, hästkonto och så alla autogirogrejor. Fackavgift, försäkringar mm. Och inget kvar sen förra månaden.

Det är deppigt att logga in på internet banken nu...

Vojvoj för den fattige.

Men jag ska ju inte klaga egentligen för jag har ju faktiskt min dröm i ett stall inte långt härifrån. Vem hade trott det för ett år sedan?

Puss och hej/T

CHARMEUR 13 ÅR




Stort grattis till killen som blir hela 13 år idag!!!

Puss på mulen gubben






Bättre och bättre

Dagens ridlektion gick mycket bättre än tidigare tycker jag. Kändes som att jag får bättre koll på mig själv för varje gång. Sen gör det inte saken värre att ha en grym instruktör till hjälp. Tusen tack Maria för att du ids hjälpa mig mig och Charmeur på rätt spår. Om du visste hur mycket värt det är!!
Lite bilder lyckades hon ta på oss också fast nu har jag inte kameran precis här så dom får komma senare.

Lite avis på henne och S som åker till Falsterbo imorgon. Men men, jag ska ju dock på 30 års fest hos finaste Fia så det blir en rolig helg här hemma också.

Pannkakan vill komma ut nu, höres

/T

Cranky bitch

Vilken grinkärring jag har varit idag. Riktigt sur och butter på jobbet. Inget som gick ut över kunderna men mina arbetskamrater märkte av det låga humöret. Inte så att jag var otrevlig eller så men ni vet, kort i tonen och så där. Lena trodde att det var semesterlängtan som har satt in och jag är benägen att tro att hon har rätt.
Ja nu blir det då andra avsnittet av Firefly, en ute-i-rymden serie som ska vara mycket bra. Sen blir det sova av, ingen väckis imorgon har jag bestämt.

Trodde också att jag nog fått svininfluensan och att det var därför jag var på dåligt humör(?) men jag börjar komma bort från den teorin nu!

Puss/T

Genombrottet

Dagen idag är den dagen det släppte tror jag! Kom just hem från min andra vända till stallet idag. Hade utsläpp imorse men red inte då utan var dit på em istället. Både jag och Charmeur hade en bra dag tror jag. Det liksom släppte och vi hittade rätt tillsammans. Oj vad han har jobbat på fint i både skritten och traven. Körde ganska mycket med böjningar hit och dit och skänkelvikning i trav. I vänster varv kändes det som en sagohäst nästan, det liksom bara flöt på med världens påskjut över hela ridbanan. Wow!! Höger gick också bra men jag och han fick jobba betydligt mer för att orka hålla uppe traven, men så är det hans svaga sida också.

Vi har ju kämpat på och fortsatt med sandträning och longering för att bygga ryggmuskler och bakben och det verkar ge resultat. Igår var en typ av vilodag med bara skritt och Daniel red. Där går det också framåt tycker jag. Det var något som kläcktes när jag visade en framdelsvändning. Vi har börjat försöka ställa på volten nu och jag ville visa hur man tar hjälp av både skänkelhjälper och tygeltag. Innerskänkel för att hålla kvar hästen på voltspåret och framdelsvändningen var bra för att förstå det bättre.

Roligt verkligen, sen så märker jag att Charmeur är lugnare och mer harmonisk nu. Han har ju varit en ängel sen han kom men nu är han som ännu mer avslappnad. Står inte och går fram och tillbaka när han står uppbunden tex. På tisdag har vi lektion igen, blir kul att se om det går lika bra då som idag. Hoppas! På tisdag fyller även kungen år. Och Charmeur. 13 år blir lillkillen, måste nog fixa en knäcketårta till honom.

Ha det bra ni trogna som orkar läsa om allt hästeri!!
Puss/T

Bilder och annat

Dags för en update igen. Bättre sällan än aldrig eller hur?
Har haft den grymma huvudvärken idag så jag gjorde något som det var väldigt länge sen jag gjorde. Åt lunch i soffan framför tv:n och stannade sen kvar och låg och tittade på två avsnitt av sjukhuset. Gud så skönt det var att bara slappna av. Jag kan inte komma ihåg när jag såg ett tv program senast faktiskt (:
Sen for jag till stallet och fick sällskap av Anna, Lillans ägare, det var roligt! Och länge sen. Fick veta att Lillan gumman har blivit blockhalt bak och har boxvila för tillfället. Lilla vännen, måste fara och hälsa på henne snart <3

Anna fick den äran att ta några kort på mig och Charmeur, svårt att få det bra eftersom han var lite stel och ovillig just dagen till ära. Lägger in några av dem iaf, det får se ut som det gör helt enkelt! Om en dryg halvtimma kommer maam eller pappa och hämtar oss för att äta middag. Blir en promenad hem sen, kanske i regnet. Cato lär då bli glad hursomhelst.
Igår fick jag låna och prova att longera med ett pessoa lounge system, kanske var det lite träningsvärk efter det som orsakade dagens ovilja, det gick iaf super. Dock så började han gå med huvudet bakom lodlinjen mot slutet så jag kanske måste finjustera inspänningen på den lite.

Fundering: Hur får jag med mig hunden på uteritten utan att han honom lös? Han verkar inte fatta när jag sitter på hästen, då funkar ingen lydnad...


Funderar vart min innerskänkel är på väg egentligen??

Galopp, det är total koncentration från min sida



Söt poan

Grrr jag bara tappar yttertygeln hela tiden...

Lite mer avslappnat, men jag styr en cykel


Ganska bra att se bilder och filmer på sig själv, då ser jag alla fel och brister i ridningen och kan försöka rätta till dom. Nog med kritik till mig själv, nu blir re middag!

Kramar/T

Skogsrace

Måste bara göra ett snabb-inlägg. Jag och poan har haft en supernajs tur i skogen idag. Som han har sprungit, älskade hästen, och helt underbart trygg och säker trots att han fick sträcka ut det han hade. Inget brall trots full galopp så nu känner jag mig bara helt lycklig!!! Vi var ute en dryg timma och det var mest galopp under den timman. Kände att han behövde få springa av sig lite och vara häst. Jag har ju tragglat på banan så mycket nu, det får ju inte bli tråkigt för honom.
Tog några bilder från hästryggen.




Sandtaget ser inte mycket ut för världen på bild men det känns
som en 90 graders lutning när man klättrar i det:0)


Perfekt för att sträcka ut i galopp!!!
Och även några i stallet efteråt

Mumsar hö, nöjd och glad


Nya våffeltäcket funkade klockers. Torr på mindre än en timma


/T

Jan Brinks/Briars efterträdare

Nu är jag en stolt hästägare och flickvän minsann. Daniel har nämligen ridit själv utan att vare sig dö eller skada sig själv eller hästen !! I lördags jobbade jag ett slaktar pass och visste att nån gång under dagen så skulle D rida alldeles själv. Sen ut på eftermiddagen så fick jag telefon på Coop och visst hade det gått bra! Så stolt, så stolt!!

Igår var vi till stallet tillsammans och då red jag först en stund och sen Daniel igen. Tog lite bilder också.







Nu bär det av till födelsedagsfika nummer ett för dagen. Sen ikväll blir det nummer två. Och mellan det ska jag jobba Charmeur i sandtag. Ha det bra mina vänner!

Kram/T

fotograf önskas

Åsså vet jag en som behöver komma med sin systemkamera *hint hint* och ta lite bilder på häst och ryttare. Som synes blir det inte mycket bra på oss. Undrar varför....................?? Hehe

lite fotsnack

Tänk vad det kan bli långt mellan uppdateringarna. Det är väl så det är när man numera har ett liv att tala om ;oP . Sitter lite som i dvala och försöker komma ihåg om det hänt något spännande sen sist men nej, inget särskilt. Charmfick nya skor igår efter mycket om och men. Den första hovslagaren blev manglad av en häst så det blev sjukskrivning för honom. Jag var inte där men Daniel tog hand om skoningen och fick veta en massa matnyttigt. Bland annat så har C slitit ojämnt på bakhovarna och det kan vara en tänkbar orsak till att han går så snävt där. Har ju fått börja ha boots för att han trampar på sig själv.





Buuu dags att ta mig i kragen och fixa inför en dags jobb igen...

PoK/T


RSS 2.0